Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Средно медицинско училиште

Дискусија во 'Образование' започната од boki44ka, 14 јануари 2011.

1. Carica123

Carica123 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    8
    Ако имаш многу помалце поени како ќе те примат. А интернатот е супер.

2. TheeQueen

TheeQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    58
    Не би требало да примаат со помалку поени ама последниве 2 години ги примија сите што се пријавија

3. Carica123

Carica123 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    8
    @TheeQueen

Озбилно? Еве јас ќе имам 69 поени, мислиш ќе ме примат. :^)

4. TheeQueen

TheeQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    58
    Па мислам и дека толку поени требаат за 3 круг само зависи од смерот сепак да не те лажам распрашај се можеш да се информираш и дирекно во школото што е најдобро. Само еден совет, запиши се на кој било смер, таму кај што има место одпосле е многу лесно да го смениш смерот битно да те примат еднаш. Со среќа па ако успееш да се запишеш се гледаме наредната година :D :*

5. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Коментаров нема врска со моето мислење. Мојот коментар беше дека не вреди да живееш во мизерни услови ама битно да си во Скопје. Не знам каква совест имаат родителите на тие деца од 14тина години кои живеат во интернатотот во школово што ги пратиле зашто е морбидно дури. Сигурна сум дека дома во своите градови тие деца не живеат така. Разбирам дека нема факултети во некои градови и дека во Скопје има пошироки можности и услови но не за деца од 14-15 години :) Скопје за тие мали деца не е бајковито воопшто.

Еве и за студенти, стварно ми е жал за оние кои стварно сакаат да успеат и да вложат во себе, а поради слабите финансии мораат да гнијат по студентски домови во ужасно мизерни и нечовечки услови, бидејќи не секој од нив може да си дозволи сопствен стан или кирија од минимум 100 евра месечно + дополнителни трошоци.

И не велам дека тоа е ваша вина воопшто, да не се разбереме погрешно, но не ми допаѓа помислата да детенце од 14 години воопшто го пуштам само да живее во такви услови па ако сака Њујорк нека е а не па Скопје. А и секако имаш медицински училишта поблиску до Кв и тоа можеби со подобри интернатски услови. Скопје не е добар избор за интернат дефинитивно.

6. Carica123

Carica123 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    8
    @srcence1607
    Тoa е нaшaтa држaвa.

Или ќе биде Велес или Битoлa.

Кaкo штo читaв пo другите теми. Ти си нa медицински фaкултет. Бaш ми е милo: среднo медицинскo, медицински фaкултет, пa се нaдевaм декa ќе прoдoлжиш нa специјaлизaцијa.

На srcence1607 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Да да и средно медицинско и општа медицина студирам,а специјализација обавезно :D

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Carica123

Carica123 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    8
    @srcence1607

Брaвo! Кoјa гoдинa си? Штo пoнaтaму специјaлизaцијa

9. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Завршувам 1ва година. :D За специјализација ми е многу рано да мислам, но или гинекологија или анестезиологија ќе биде сигурно едно од нив две се надевам дај боже, има време уште многу :D

На Carica123 и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  10. Carica123

Carica123 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    8
    @srcence1607
    Мoжеби е, нo не мoжиш пa тaкa дa викaш секoј пaт. Oд сегa сaкaм специјaлизaцијa нa oнкoлoгијa. Сaкaм дa стaнaм oнкoлoг. Аa незнaм штo ќе прaвaм кoгa ќе дoјдaм нa фaкултет :D

11. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.625
    Допаѓања:
    167.514
    Некои смерови се пополнуваат побрзо од други, ама со 69 поени ако не влезиш во прв, ќе влезиш во втор. Јас со 70 или 71 влегов во прв, другарка ми со 65 во втор. Ко се запишвав јас немаше понатаму, ама последните две години ... Најчесто останува место во очните и забните, од нив има еден клас и нема некоја преголема заинтересираност, фармација, општиот и физиотерапевтите се пополнуваат скоро одма, особено општиот смер за сестра шо е. Ако не те примат на смер шо сакаш, запиши друг смер, до крај на прво полугодие можи ќе најдиш некој друг од смерот кој сакаш за смена со смеровите или ако случајно остани место можиш да се префрлиш. Јас кога бев немаше место во мојот клас до 3та откако замина едно девојче, па ни дојде друго девојче од друг град, ист смер (тогаш ни рекоја дека менување смер смеј само првото полугодие, ама шо побрзо то подобро).

Патем ако не се лажам,
    лани не беше тие шо дојдоја прва и шо беа со помалку поени кога ги враќаа па настана фама еднаш ги примија, после ги избркаја, па се караја со директорката, па идеа родители, полиции па пак ги примија децата назад. Баш брат на соученичка беше тогаш запишан и беше со минимални поени па еднаш го примија, после го избркаја, ама зошто еднаш го примија па пак го зедоја зошто веќе уписите беа завршени и шо уште не.
    Затоа можеби од годинава нема да ги примаат тие со минимални поени ама па не е ни толку строго да примаат со чисти 5ки. Барем кога јас се запишував и година,две после тоа имаше некој баланс.

12. Carica123

Carica123 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    8

Зa Битoлa збoрувaте?

13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.625
    Допаѓања:
    167.514
    Da. Jovan Kalauzi :P

14. marristovska1

marristovska1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    134
    Ве молам ако има некој што е физиотерапевт нека ми пише ЛП . Ви благодарам однапред :)

15. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Ме примија во Панче Караѓозов смер медицинска сестра :$:party::party: конечно.

На Крофна^^^^^, kim.k, Carica123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Ljupka24

Ljupka24 Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Колку поени имаш во Штип во Јане Сандански максимум поени има 70 мислам дека поведение и дипломи од државен не рачунале. Јас дома израчунав дека имам 78 со поведение и прва награда од државен по биологија а испадна дека имам 70 никој немал повеќе

17. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Имам 74 поени без никакви дипломи и имам примерно поведение :)

18. Elickaaa

Elickaaa Нов член

Се зачлени на:
    30 јуни 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    6
    И мене ме примиja во Панче :D смер медицинска сестра

На Oscar Lady, HappyGirl:), Ljupka24 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Ljupka24

Ljupka24 Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Изгледа дека само во Јане Сандански не земале во предвид примерно поведение и дипломи од државен

20. Carica123

Carica123 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    8
    Кoлку пoени имaше?