@Kimberly11 @Carica123 Предаваат неколку, не сите овие од страната. Страната воопшто не е изменета, има многу што се во пензија уште пред јас да се запишувам, во текот на моето учење и лани кога завршив што заминаа. Така да не се водете по странава, не е валидна
Феминки дали може некој подетално да ми објасни за смерот медицински лабораторски техничар бидејки таму ке се пријавам за вториот упис имам 70.78 бода ама страв ми р незнам дали ке ме примаат ??
добро едно нешто не ми е јасно зошто толку многу преувиличувате со интернатот,може условите се лоши ама не до толку дај ве молам не се правете толку како дома да живеете во луксуз
Во првиот упис идев за сестра ама пошо ми фалеше еден бод пошо примаа над 70и не ме примија и сеа ке ида у вториот за лаборант ама незз дали ке ме примаат
И не те примија, аа мислам дека ќе те примат. А зошто не одиш то школото Марија Кири Склодовска да видиш со колку ги примнале за медицински лабораторски техничар и дали има слободни места.
Не живеам во луксуз, ама дома ми е луксуз за состојбата во интернатот. Сакаш да ми кажеш дека преувеличување е расклатени кревети, плакари без вратнички евентуално да висат на една шарка? Цревото за туш да си го чуваш во соба и кога идеш да се бањаш го влечеш и цревото со тебе? Едно масиче во соба за 5 души и распоред на кревети да се прескокнуваме дур стигнеме до креветот? Заклучување на врати зимоска и скришно внесување и пуштање на греалки немој Бици воспитувачката да не ги најде? Преувеличување е да искочиш по пешкир или влечки од бањање и те гледаат 50 души у ходник коа ќе поминеш пошто се пресоблакаат за на пракса? Што не можеш раат да пружиш алишта пошто некој може да ти ги фрли? Преувеличување е галама и трескање, викање, димници по ходник зашто интернатот личи на железничка станица и кој стигне влага и како стигне се понаша... Фамозните полуфункционални плакари во ходник низ кој дневно поминуваат 50 души.. Не дај боже да ти е собата на приземје, па и училни имаш до тебе Ахх и заносниот мирис на пржен кромид во 7 сабајле.. опива мислиш на Ленор мириса Дај те молам, сигурно сето ова дома не ти се дешава без разлика на финансиска состојба. А го знам, пошто 4 години скоро секој ден бев таму-дали часови сум држела со месеци, дали сум се пресоблакала за пракса скоро секој ден, дали на цигара сум била, сме бегале од час.. се се собира и фактот е тој, а изборот ваш.
@srcence1607 Значи ала нека ти е ме уплаши Треба да учиш за плашило на луѓе, чим е толку интернатот, мислам дека тој во Карпош - Здравко Цветковски по ќе ми брка работа
врати што висат на една шарка нема кревети раскалатени нема тоа за миризбата на кромид е точно но тоа дека е како жележничка станица така е во секој интернат бидејќи таму не живеат 3,4,5,6,туку таму живеат 100 200 деца секако дека ќе има галама шетање низ ходници немој лошо да се разбереме сега писувам како дете кое седи во интернат и споредувам дека сите интернати се скоро исти читав но не ги сватив твоите мислења ако споредуваш сопствен дом и интернат тогаш во право си целосно колку и да живееш дома во мизерија сепак е подобро од интернат освен во одредени случаи
добро ај малку размисли поубаво те молам слободна немаш секој ден пешки интернат-школо најлаку 40минути особено првите денови додека да снајдеш еве да кажеме скратени паатишта што ќе ти намалат 5-10 мин наутро во 15 за 7 треба да тргнеш а во медицвинар од мое лично искуство станувам во 7и 10 во еден ако завршувам во 1 и 5 сум во интернат ова не е подобро отколку во септември на 40 степени и во декеври на 1 степен да мрцвариш по улиците на скопје размисли пред да донесеш одлука кога си втора смена осми час кога ќе имаш во 8 и 15 заврсува и ти во рок темница зимно време ќе талкаш по улици(и то сама ако нема и некој друг во твојот клас што ќе биде во тој интернат) дај сеа кажи што е подобро
Shto znam, izgleda deka jas sum plasiloto sto mora da gi vidi bas tie raboti hahahaha duri zal mi padna dodeka sedevme na kafinja po sobite gore. A I ne, samo sto ziveat, tuku sekojdnevno se prima drustvo necie ova ona, pa pogotovo Sto sekoj den nekoj se presoblaka za praksa I galamata so ja praevme u 7 sabajle ne e okej. Brzas za na praksa, so edna raka se oblakas, so edna raka cigara drzis zaso samo vnatre mozevme da pusime da ne se derat prof radi uniformata, trcaj oblakaj se dovikuvaj se, smej se, karaj se haos ludnica bese.. Radi toa rekov zeleznicka a situacijata so sarkite I slicno licno ja iam videno vo nekolku sobi, sig ne bila tvojata, hahahaha
Ako moze nekoj da mi kaze dali kje mozam da se premestam od gimnazija sto sum ucel 2 godini sega treta vo medicina da pocnam od septemvri koi se uslovite dali treba da polagam nesto i koga se polaga ?
Можеш да се префрлиш имав случај во генерација во 3та што се предфрли, ќе ти бидат признаени само општообразовните предмети кои се поклопуваат со гимназијалските, а стручните од 1 и 2 мораш сите да ги полагаш. Како се полага и кога, прашај во училиштето најубаво кај шефот на отсек.