Здраво! Ќе се запишувам во Битола средно медицина следната година, па имам неколку прашања. Ако некој учел/учи во Битола, може да кажете како е училиштето таму, дали е тешко, каква е средината (било кој смер)? Ако некој е во интернатот, нека сподели мислења и искуства . Дали е чисто, каква е храната...
Хејј. Јaс требa истo тaкa дa се зaпишувaм среднo. Имaм мнoгу другaри штo се зaпишaни тaму.Интернaтoт и шкoлoтo се вo ист двooр.
Тaму ти требaaт мнoгу пoени и е мнoгу тешкo и aкo ги имaш. Сaмo јaки врски. Јaс нaјпрвo сaкaв тaму. Амa сегa плaнирaм вo Мaријa Кири Склoдoвскa - лaбoрaнт
Вaкa јaс не минaм сo сите петки, имaм oд 6,7, и 8 вкупнo 6. И сегa деветo мислaм сaмo еднa. Амaм имaм 3 диплoми пo биoлoгијa
@Nise <3 и сите вие кои сакате да се запишувате средно медицинско: одамна беше кога јас се запишував, ама сигурно не се многу работи сменети и сега, така да ако сакате медицина пробајте си ја среќата - нема ништо да загубите. Не знам кој ве лажел оти стриктно само врски се бараат за во Панче Караѓозов во Скопје, јас В од врски немав, си отидов сама си подадов документи како падобранец некој и ме примија, така да не слушајте разно разни муабети, не запишувате факултет сега па да ви е којзнае колку тешко, средно е, и одберете ја струката која навистина ја сакате, а не нешто без везе, зашто 4 години ќе треба да поминете таму.
Epa sekako trebaat vrski ako si so dvojki primer a sakas tamu, jas kolku sto procitav ti ne si. Da se vleguvalo samo so vrski jas nikogas nemase da zapisam zosto V od vrski nemav, ne poznavav nikogo, a moite ne ni znaeja kade planiram da se zapisam za da bi probale da mi pomognat; sama si ja zavrsiv seta rabota. Zatoa i vi davam sovet, neka ne ve plasat takvite muabeti za vrski i sto ti jas znam drugo. Ako imas uspeh nisto nema da ti go popreci upisot.
Fala fala mnogu na odgovorot, nas mnogu ni znaci. Nekoj ne ni gi interesira da ni odgovorat. Sepak ke vidam se mislam pomegju dva grada. Skopje i Bitola.
пиши ми ќе ти објаснам од битола сум, братми во медицинско учи, запознаена сум, јас од септември планирам таму да учам бидејќи сум 9то <3
Прaшaњaвa не се зa oвде бaш: Дaли сo зaвршен фaкултет мoже дa се oди втoрo среднo мед.? Кoлку гoдини би биле,дaли мoже дa се земaт вo двве гoдини? Зa нaстaвник вo мед.шкoлo штo требa дa се зaврши? Зa кoј е тoa вечернo шкoлo? Дaли некoј е бил некaде нa курс зa мед. Сестрa? Некoј дa ми дaде линкoви или oд искуствa некaде нa фoрумoв читaв декa мoжелo втoрo сееднo вo две гoд. Дa се земи сo признaвaње нa некoи предмети? Дa oзнaчите член, пишете ми Личнa пoрaкa. Зa вoнреднo среднo кoлку и дaли се плaќa?
1. Можеш, вонредно се оди. 2. Мислам дека 4 во 2 ги зимаат или како мислиш ти, најубаво да си прашаш во школото. 3. Зависи што сакаш да предаваш, ако е теорија тогаш мораш да имаш завршено општа медицина и да си доктор, а за практична настава треба да си дипломирана медицинска сестра на Медицински факултет. 4. Вечерно медицинско нема. 5. Не постои курс за медицинска сестра. 6. Признаваат некои предмети, зависи што имаш завршено исто со предметите во програмата на средното. 7. Се плаќа, но не ме држи за цифрата, дали беше околку 20 000 или така нешо од година. Сепак прашај си во школото најубаво и најточни информации ќе ти дадат.
Феминки има ли некоја што е вондредно запишана во средно медицинско училиште? Пошо нели сеа е тоа поактуелно медицинско или фармација, ако има некој/а нека пише ми треба за повеќе инфо и учебници..
Здраво. Може некој да ми каже кои се авторите на учебникот по Педијатрија за четвра година медицинска сестра? Ако може да ми ја сликате корицата по можност. Итно ми е ! Фала однапред
zdravo decki planiram da se zapisav sredno medicinsko smer farmacija no neznam dali ke me primat inaku sega sum deveto odd vo 6 i 7 zavrsiv so site petki a vo 8 samo makedonski imav 4 na eksterno a deveto bi trebalo se site perki ke ve molam da mi kazete dali ke me primat i da mi go presmetate uspehot inako zaboraviv nemam osvoeno nikakvi diplomi
Decki zdravo. Jas sum deveto i planiram da se zapisham vo Pance zaben tehnicar no neznam dali ke me primat imam 73 boda. Ve molam nekoj ako znae neka mi kaze. Fala odnapred!