Дечки,ако може некоја информација за префрлањето од средно медицинско од Битола во Скопје? Со сите петки сум од 6 до 9 одд.Мене ме примија во Битола,меѓутоа сакам да се префлам во Скопје.Дали е тешко и дали треба да се има врски?
Кој смер си? Не е тешко, треба документите да си ги земеш и да се префрлиш чим си со сите петки секаде ќе те примнат
Немора да значи бидејќи оваа година има премногу деца во медицина особено за сестри. За сестри многу тешко а другите смерови може да те примат(дозволат да се префрлиш).
Смер медицинска сестра. Само дали ја знаеш процедурата на префлањето,кои документи треба да ги поднесам и каде? Благодарам на помошта.
Во училиштето кај што си сега запишана оди во службата кај социологот и они ќе ти кажат се што треба.
Извинете вака,малку сум досадна,но ме интересира колку и кои предмети ги имаат медицинските сестри во прва година средно?
http://www.medpk.edu.mk/Default.aspx?id=986a2357-606d-48be-9423-baa01e008e75 Овде има се што се учи во текот на сите 4 години и што се ќе се прави во училиште
http://www.medicinskopk.edu.mk/sajt/makedonski/obrazovniprofili.html Повели,сајтов е на смугс Панче Караѓозов,но ги има сите предмети за сите струки.
Зависи која професорка ти е... некои џабе ке ги читаш, а има професорки по македонски што знаат и да те напнат. Лектирите ке ви ги кажат на старт на учебна. Со среќа Сите предмети можеш да ги најдеш на официјалниот сајт на школото. Во прва учите сите исто. Ќе објават во Август.
Мене ми предаваше сите четири години, врвна жена морам да кажам. Сака кога и читаат лектири особено, не бара премногу како што барала порано бидејќи уште оваа година и оди во пензија и не сака да си се замара премногу, ќе ви биде забавно на часови. Али уште еднаш ќе повторам, врвна жена
Дечки,дали може да ми кажете како е во СМУГС "Панче Караѓозов",бидејќи сакам да се префлам таму. Дали ќе може некој да ми одговори на следниве прашања: -Какви се професорите,дали се строги и на кој предмет посебно да внимавам во 1ва година? -Какво е друштвото и како ќе бидам јас прифатена бидејќи сум од друг град? -Дали ќе биде возможно и дали некои деца се префлале во август за медицинска сестра. Поздрав и благодарам однапред.
За прва година ги немаше,јас гледав за другите години.Психологија,Интернаи педијатрија со нега,Основи на нега,Микробиологија и инфектологија со нега итн