Колку што знам јас, за вонредно да се земе диплома за медицинска сестра, се полагаат сите предмети кои си ги немала во гимназија согласно годината (пример: за прва година се полага нега на болен, анатомија, физиологија и тн., во втора година се полага патологија....) . Во прва година мед.сестри имаат латински јазик, но доколку во средно си го имал тој предмет, тогаш мислам нема потреба да полагаш дополително испит туку ќе се земе во предвид веќе постоечката оцена. А за праксата (бидејќи треба потпис) со професорките кои држат практична настава ќе се договориш.
Јас знам дека само во 4та има за вакцина. А во 2ра во училиште доаѓаа, ќе не измерат и толку. Така беше, сега не знам ако вовеле нешто ново..
Дали може некој да ми ги каже сите или барем дел од средните училишта каде што можам да учам фармација.И да сподели некое искуство ако има. Ви благодарам однапред.
Можеш да одиш фармација.Тоа ти е добро.А ако продолжиш факултет е уште подобро со завршен факултет си фармацевски техничар.
Може некој да ми каже се што знае за фармацијата во средно(мислам на предмети и сл.).Лично искуство со некој професори
Продавам скрипти од сите предмети од прва година за радиолошки техничар. Цената е 1500 денари за сите скрипти плус имам одговори од некои колоквиуми. Ви благодарам Телефонски број- 076 225 669
So zavrsen farmacevtski fakultet 5 godisni studii ke e magistar po farmacija a so sredno farmacevtski tehnicar.
здраво како е во струмица медицинското училиште димитар влахов. Јас сакам да се запишам вонредно фармација па има некој што е запишан тами или бил. Да ми даде некои информации
Sakam da se zapisam medicina smer medicinska sestra ama edinstveno nesto poradi koe se dvoumam e gadnite raboti sto treba da gi rabotat medicinskite sestri. Ima li nekoj sovet?
Dali nekoj ima informacija dali se popolneti smerovite med sestri i farmacevti vo Pance Karagjozov vo prva godina? I dali lesno primaat za prefrluvanje vo vtora godina so 5.00 uspeh site godini?
Ако може некој да ми каже дали може да ме примаат во медицина со 72 поени или џабе да не пробувам? Отприлика до колку поени примаат? Знам дека зависи од конкуренција но сепак сакам и ваше мислење
Здраво сакам да ве прашам сега сум деветто одделение и планирам средно да се запишам медицина но неможам да се одлучам дали забен техничар или физиотерапевт. Некој совет?
Епа зависи кој смер и каква ќе биде заинтересираноста, мед сестри најтешко, минатата година и оние со по една четворка не ги примија, сепак ако имаш желба пробај, па пробај да најдеш и некоја врска.