за запишување смер физиотерапевт дали е потребно да си 5.00 од 6 до 9 одд. или пак може и ако имаш една или две четворки од 6 до 9 одд. кој четири предмети се бодираат за упис во средно медицинско. за скопје прашувам.
Lugje sakam da prasam koga imalo posleden pat priemen ispit za sredno medicinsko pance karagjozov i ako ima od koj nastaven program ke bidat izvadeni prasanjata Cambridge ili stara programa (posto jas 6,7 bev stara a 8,9 cambridge) ? P.S. Smer medicinska sestra
Za vo medicina da se zapises ti trebaat minimum 70 poeni, no ima pregolema konkurencija taka da mislam posigurno ti e da probas na drugo mesto iako jas imam drugarka sto e sega vtora godina medicina a imase mislam 73 poeni. Do tebe e ako sakas mozes da probas
I jas istoto sakav da prasam deka ke odam medicinska sestra ili labaratoriski tehnicar a isto sum kako tebe.Jas mislam deka hemija ke bide cambridge deka od osmo pocnavme a biologija neznam daka 7 bevme po staro
Znam znam deka se malce msm vo odnos na konkurencija. A skoro site uchilishta imaat vtor krug taka? Sakam da probam ama isto se plasham ako ne me primat da ne treba da odam nekade kade shto nesakam
Nemaat site ucilista vtor krug, zavisi od zainteresiranosta, lani vo Pance nemase vtor krug, mene duri togas mi tekna deka jas premnogu sakam da ucam tamu, no vekje se bese popolneto uste na prv, probaj fati si nekoja vrska ke te primat mislam deka i ako imas pod 70 boda, no ne i za smerot medicinska sestra.
Не оди за лабораториски техничар од причина што нема услови за работа. Јас учам за лабораториски техничар , втора година сум и лично не сум задоволен од причина што: Практична настава чиста 0 , Микробиологија немаме никакви услови и дремеш 3 часа напразно на пракса и си праиш муабет со професорката (жими еден микроскоп шо го имаат , 2-3 стакленца и 2 бои друго нема) , предметите повеќе теоретски бубање него што практично ќе видиш нешто (Микробиологија II , III и Паразитологија IV година нема да видиш п од пракса... а за другите предмети има но не е нишо посебно) Ти препорачувам за сестра но таму има многу конкуренција и треба повеќе учење за разлика од другите смерови. Праксата е во солидно опремен кабинет со фантом (кукла) и имаат повеќе што да ви покажат а и имаш повеќе можности за работа по завршување на школувањето. На пример вие учите да аплицирате терапија парентерално (со боцкање) уште во втора година додека ние лаборантите учиме да боцкаме и вадиме крв за анализа дуриии во четвта година што не прави помалку стручни Сепак изборот е твој
Не се запишувајте во медицина, јас завршив и сега сум на сроден факултет, со никакво знаенје од тоа школо не искочив.
А кај реков јас дека другите нема да добијат? Не зборам на памет, јас сум на СРОДЕН факутлет како што пишав, и ништо од што сум учела таму не ми помогнало до сега во студиите. А ако мислите да се запишете у средно медицинско па да идете на економски факултет океј. Јас 5.00 бев четири години. Не зборам на памет.