Слушнав од септеври се отвара приватно медицинско Св.Лука. Иматр некоја информација за школово, случајно да не е на Жан Митрев?
St Lukas Skopje is in Macedonia Square, Skopje. April 20 at 7:59pm · Приватното средно училиште '' Св. Лука '' од оваа година започнува со УПИС на ученици на 4 образовни профили: - Забен техничар - Медицинска сестра - Физиотерапевтски техничар - Козметички техничар
Ke ima kvalifikacioni testovi ako ima nekoi so isti bodovi, a tie se valjda isto kako priemni samo sto nema site da pravat.
Прва година гимназија сум сакам да се префрлам од втора како медицински лабораториски техничар во панче кога ке треба да полагам стручни предметни ве молам одговор итно ми е!!!
Подобро не се префрлувај на овој смер од причина што професорите се доста строги а нема да видиш п... од пракса Ќе ти предаваат Виолета - Патологија (бара многу знаење за 5ка , активност , мантил секој час - лесно се оди на полагање доколку не учиш континуирано) , Билјана - Практична настава Аналичика хемија (праксата е океј она е фина ама за оценување е доста строга и само тестови дава на секои 2 недели) , Маја - Микробиологија (не е лоша но за оценување бара доста многу а не предава така да ако не учиш редовно ќе ти се натрупаат 100 бактерии и ќе ја молиш после) Значи смерот како смер е добар но практичната настава е рамна на 0 Микробиологија - нема пракса дремеш 3 часа во втора година и си правиш муабет Аналитичка Хемија - за разлика од Микробиологија има но ипак не е комплетна Хмм за полагање... ќе ги полагаш само стручните и тоа Анатомија , Физиологија , Хигиена со здрав. воспитување и Латински јазик а кога ќе прашаш во училиштето мислам дека кога се уписите или на почеток на школската година бидејќи треба формурал за упис во втора година
Jas sum vonreden ucenikGJORCE PETROV vo Prilep prva god i sakam da prasam dali ima nekoj clen da mi kaze podetalno okolu prof dali se strogi kako ode praksata za vonrednite itn...
Сакам да прашам во името на една другарка дали има можност да ја примат во медициско средно со 68 поени? (бидејќи колку што разбрав минимум треба 70) :/
Не мислам исто бидејќи ако сите ти се петки би имал околу 90-100 поени, а нас не известија дека границата е од 70 па нагоре. Сепак ќе видиме. Инаку сакам да прашам и дали некој знае кои предмети се изучуваат во гимназија, правен смер. Фала однапред
Ама има голема конкуренција. Ова ми е кажано од оние што учеле/учат таму. Имаат и елиминациони тестови и ако има голем број на петкаши, ќе ги викнат нив на тестирање. Можеби нешто ќе се промени. За другото прашање ќе ти одговорам во друга тема.
Како прво никој не може да има 100 поени. Најмногу 80, имате интернет отворете, прочитајте ве молам... Тестирања ЌЕ НЕМАА! Џабе се нервирате не знам стварно, тоа пишува само колку да ве исплашат знам како ви е...