Не го знаев тоа за поените. Мислев дека најмногу се 100. Инаку не се нервираме за никакви тестирања (барем не ние).
Ако ти се сите 5ки имаш максимум 75 поени, какви 90-100. А со диплома некоја од државен натпревар може до 80, максимум. Не е ова факултет па 100. И нема да ја примат, таму и со 71-72 поени враќаат, не па под 70. (Скроз офф топик ме испаничи коа ти го видов никнејмот, викам по грешка у темава да не сум пишала место у друга некоја... )
Ako zavrsis sredno kako med. lab. posle na fakultet kako se smerovite i moznostite? Znam deka za medicinska sestra se polaga na kraj od sredno nekoj ispit ili test, dali za med. lab. se polaga nesto taka na kraj od sredno ili na kraj od sekoja godina?
Здраво! Кога се уписите? Сакам да се запишам медицина физиотерапевт колку бодови се потребни? Каде другде има за физиотерапевт? За Скопје.
Upisite se na 18 i ako sakas za fizioterapevt treba 70 poeni najmalku.No primat i so pomalku taka mi kaza drugarka mi ona uci fizioterapevt i imase nekolku trojki.Jas planiram da se zapisam farmacija ili fizioterapevt.
Zdravo na site moze li nekoj nesto poveke da mi kaze za sou dimitar vlahov strumica smer mediciska sestra.kakvi se profesorite tamu?Dali e tesko?Dali treba mnogu ucejne bidejki nekoj velat ne e potrebno mnogu itn Poveke da mi objasnete za toa uciliste vi blagodaram na site
Hi zdravo na site tie sto se imat zapisano farmacevski tehnicar moze li nekoj nesto poveke da kaze bilo sto vi blagodaramm
Ima nekoj pdf od knigite za prva godina: anatomija,latinski jazik, fiziologija i higiena so zdr. vosp.?
во медицинско се учи само еден странски јазик пример англиски, или пак два како во деветолетка. латински не го рачунам. поздрав само еден јазик странски се учи во средно медицинско, или 2 како во деветолетка ?
Da samo angliski site cetri, a latinski samo prva. Toa e se. Inaku imas pdf od knigite za prva? Gi znaete lektirite za prva godina vo pance?
извини јас сум родител ќе ја прашам ќерка ми и ако знае ќе ти пишам. фала ти уште еднаш. ако веќе учиш во медицинско-скопје можеш да ми кажеш каква е конкуренцијата за за упис за физиотерапевт. мора да си 5.00 за да те примат ?