haj znae nekoj koga ke izlezat rezultatite edni mi vikaat utre edni vo cetvrtok i dali ke ima neso na stranata na internet ili vo skoloto?
прашав, не знае. дали е полесно од сестри и лаборанти. имавте многу хемија ? а да не им се плашите со тие кучиња само така. ве жалам деца ама тоа е реалноста
Јас завршив во Панче,не сум носела никогаш нож со мене.Како можеш да кажеш ќе го збрцав.Ужасно е како денешната младината подлегнува на етничката сегрегација,провокација.Ние воопшто не сме се фаќале за навреди,провоксжации.Дека имало закачки од секогаш стои
Зборав пред некој ден со дете кое ќе се запишува Битола медицинско, ептен заинтересираност, дури се изненадив.
жалосно е ова што се случива само со нив нема живот. жал ми е за младиве генерации ќе си имаат огромни проблеми со нив.
Времето кога учев јас таму, беше во екот на масакрот кај смилковско езеро. И тие месеци, поготово по автобуси деца што беа во Панче, живееа во Стајковци, Црешево, Сингелиќ и сл. Тоа време беше хорор да се враќаш од школо и да одиш. Провокациите беа огромни и многу избодени деца имаше. Жално е што политика го направи тој раздор. Првите комшии ми се албанци а од иста чинија сме јаделе цел живот. Така да, тоа беше привремена заштита на себеси.
Jaс не сум во Панче,ама таа е програмата.Епот на Гилгамеш,Илјадата,Галебот Џонатан Ливингстон,Цар Едип,Александар Македонски од Плутарх.
Dali se ova lektirite za prva Лектири за I година 1. Избор од македонска народна поезија 2. „Цар Едип“-Софокле 3. Современа македонска поезија 4. „Александар Велики“ –средновековен роман 5. „Галебот Џонатан Ливингстон“-Ричард Бах