Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Средно медицинско училиште

Дискусија во 'Образование' започната од boki44ka, 14 јануари 2011.

1. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    За преместување зависи дали од трите класа медицински сестри, едно место ќе биде слободно. Бидејќи 34 ученици максимално примаат во клас. И префрли се уште првиот ден.

Пепа и Двојаковски се најстроги во цело школо. Еднаш ако те фатат неспремна, со кец ќе те влечат до крај. Предаваат кај сестрите. Кај фармацевтите се подобри професорите и ни Пепа, ни Двојаковски нема да ти предаваат.

Ако ти треба некогаш помош, слободно пиши ми ЛП.

2. Sweetgirl200

Sweetgirl200 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2017
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    25
    Дечки,дали може да ми помогнете навистина се запишав средно медицинско за медицинска сестра во Битола и сега сакам да се префлам во скопје.Дали е возможно и кој услови треба да ги исполнувам?
    Пишете ми лп.
    Поздрав

3. Filil

Filil Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2018
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    32
    Zaprasaj se vo dvete ucilista...

4. Miaa S.

Miaa S. Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Знае некој со која смена почнуваат 1ва година?

Последна измена: 26 август 2018
  5. univerzumott

univerzumott Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2018
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    Со прва мислам:)

На Miaa S. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mazikeen

mazikeen Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    1.423
    Колку што се сеќавам, секогаш прва година со прва смена почнува, но провери си за сигурно.

7. Filil

Filil Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2018
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    32
    Има некој што се запиша прва мед сестра во панче?

8. Violeta25

Violeta25 Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Kako uste od prviot den? Mislam oti ne znam nis i nikoj da pocekam prvata nedela pa da kazam na klasnata ili klasnio ili kako ti sto kaza na prviot den?

9. Sweetgirl200

Sweetgirl200 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2017
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    25
    Здраво дечки,јас завршив прва година медицинска сестра во Битола и сега сакам да се префлам за истиот смер во Скопје т.е веќе имам оставено документи.
    Дали може да ми кажете какви услови треба да исполнувам за да ме префлат за сестра во Скопје?
    Дали е тешко префлањето?Бидејќи некои ми кажуваат дека биле потребни тешки врски за тој смер или пак би ме префлиле?
    Бтв,одлична поминав во Битола.
    Поздрав и Ви благодарам однапред
    Секој кој го има истиов проблем или пак се соочил со истиот нека ми пише лп.

10. Angel103

Angel103 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    Кои се најстроги професори во скопје што предаваат на сестрите во прво година?

11. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.979
    Нема најстроги али секако има доста за учење

Во прва построга е така Нада-Анатомија (мене ми предаваше али не знам би требало да е во пензија годинава али ништо чудно да е останата) и Ивица - Латински јазик ако не учиш редовно сметај си на кецот на тромесечие а испрашува све од прва до последна лекција и ако те фати на око ќе ти го влече кецот до крај на година

Физиологија ви предава Славица што е лесна професорка додека Хигиена со здрав. воспитување ќе ви предава Бинчева (мене не ми предавала али колку што слушам строга е).

12. Angel103

Angel103 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    Fala!:* A znaes muzicko kako se uci deka nie vo osnovno nisto ne ucevme?
    Ps i fizicko likovno i makedonski ako znaes kakvi se

13. ladyantebelum

ladyantebelum Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    404
    Да те прашам,ти ќе учиш средно медицинско или уметничко.Седни и погледни што е фундаментот на медицината,во кој правец ќе тече твојата едукација.Сите медицинари бидете подготвени на малку потешко темпо,анатомијата е лесна,само конфузна на почеток,латински со вежбање се учи и бара здрав почеток,хигиена е небулозен предмет а Бимчева малку повеќе се преценува,смешна жена.Физиологија предаваа Ефремова и Видеска,Ефремова си се вложува максимално,претешки тестови чии бодови се пресметувани до децимала,за 0,05 не дава за повисока оцена,усно е полесно.Се на се,ви претстои убав период од животот искористете го убаво,дружете се,ова е тој момент.Среќно идни мои колеги.

14. Doktorr123

Doktorr123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Здраво :D.Сега сум 9то одделение,но уште од сега размислувам кое средно училиште да се запишам бидејќи по плановите што ги имам,средното училиште ке ми биде битен дел од животот и сакам да направам исправна одлука и да имам потпора за факултет (y).Уште од 5,6 години сум сакал да бидам доктор и сум бил на секакви натпревари по биологија кога медицина е во прашање и прилично сум сигурен дека ке се запишам во Панче.Проблемот е тоа што сум од друг град кај што немаме медицинско училиште.Кога учењето е во прашање немам проблем бидејќи секоја година од 5 па до 8 пројдов одличен(се петки освен во шесто и седмо кога имав четворка по математика).Сигурен сум во себе дека оваа година ке дадам се од себе да завршам со се петки,но не знам дали ке ме примат во училиштето и не сакам да се надевам (n).Исто така сум од срамежлив карактер и не сум сигурен како ќе се вклопам и дали воопшто ќе се вклопам во дружината.И уште нешто,планирам да одам во Интернатот Здравко Цветковски,бидејќи сакам да направам нов почеток на чисто...Инаку смерот медицинска сестра.Мислеља и совети?:?::?:

15. Tumblr

Tumblr Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    992

Ќе те примат, гледај да завршиш одличен и годинава. Инаку секој почеток е тежок и нормално е да ти е страв од нешто непознато и од нова средина. Само помисли дека скоро сите што ќе се запишат во средно, на почетокот се чувствуваат исто како тебе и сите се прашуваат како ќе се вклопат. Биди свој, имај си цел и се ќе биде во ред се додека го правиш тоа што го сакаш. Ти посакувам се најдобро :)

На Doktorr123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Filil

Filil Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2018
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    32
    И јас се запишав медицински средно во Панче!Ти од кое школо си,Јас сум од Коле Неделковски

17. Filil

Filil Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2018
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    32
    Знае некој како се составуваат класови во средно , според ранг листа или општини?

18. Doktorr123

Doktorr123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Не сум сигурен,но имам пријател што сега е за втора година во економско мислам,и од неговиот смер има 2 класа,во едниот се скоро сите одлични,а во другиот малку послабите.Така ми кажа он,но сепак не сум сигурен.

На Filil му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Angel103

Angel103 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    Listite za klasovi ke bidat objaveni pred ponedelnik ili ne? Deka drugarka mi kaza ke imalo objaveno listi. Jas bev vcera i nemase.

20. $ophia

$ophia Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2018
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    928
    Од 8h.