Зависи кој смер одиш ама во прва се скоро исти. Физиологија предава Видеска на сестри обавезно и премногу е флегма,никогаш нема да ви предава сами на час ќе учите и за петка да имаш редовно испрашува (секој втор час),другата по физиологија е Ефремова предава на фармацефти,физиотерапефти но не ми предавала незнам каква е. Анатомија е Терзиовска,бара учење но и таа дава знаење,мал пропуст е што нема скелет да ви носи,знае да даде шанса. Биологија имаш разни зависи која ке ти се падне,Конгаловска е престрога,Бети е безобразна иако предава,Елена Ј.Барџовска е според мене стварно професорка мила фина знае муАбет да напраи повеќе психологија со неа него биологија. Физика ќе ти биде Наде,таа жена е врв,најдобра во медицина,порано шеф на отсек сестри ама ја сменија и сега медицинава е пропаст,бара да учиш на крај попушта. Латински е ѕвер,одличен професор само трена континуирано учење. Хигиена на сестри и забари е Бинчева и таа жена е стварно професорка во секој поглед,кај неа на час како пилиња ќе сте,бара тишина и редовност,на фармацефти и другите е Видеска (има напишано две книги и е нафурана затоа не предава). Хемија мака мачат сите генерации со Снежана т.е Клеопатра ако не седиш у прва клупа и ако не лижеш гз нема да имаш петка а е многу неписмена и еден совет не се карај со неа. Ликовно е Раде тоа е педофилиште тешко. Музичко е Пшенко фина жена учи си ги проектите кои ќе ти ги дава. Се надевам ти помогнав ако треба уште нешто тука сум
За сите што не знаат прва година македонски наставен јазик започнува во 8:00 часот и трае до 9:00 часот (останатите години сме малку покасно )
Знам дека предавала медицински предмети ( на сестри предавала ваљда) али сега е заменик директор и не предава мислам но не знам можеби ќе предава. Во секој случај чим предава медицински предмети може да предава на сестри , лаборанти , физиотерапевти (забари и фармацевти предаваат професори со студии по фармација и стоматологија)
Fizicko nema da imate kako chas osven koga treba da se ocenuva,likovno samo crtaj i ne mu se zamaraj na rade pedofilot,makedonski ima povekje zavisi koja ke ti padne, a muzicko lidija e srce zena i treba samo proekti da ucis da znaes da gi raskazes i ke imas petka bez problem i isto taka redovnost kaj nea bidejkji zapisuva.
Vtora inaku panche vo skopje. A za prefrlanje treba da si bar odlicna za da te primat ovde i toa zavisi dali ima mesto po klasovite zasto ima premnogu deca.
Дали може да ми кажете кои се најстроги професори во Панче за втора година медицински сестри т.е да знам на кои предмети повеќе внимание да обрнувам,какви тестови даваат,начинот на испрашување итн?
Во втора , Данка предава нега али сега слушнав пензионирана е така да не знам кој ќе ви предава. Патологија - Кузмановиќ е построгичка си бара знаење и знае многу да остава на полагање ако не се учи редовно , предметот не е тежок внимание на час и домашно учење од највеќе 1-2 часа по лекција се постигнува лесно. Микробиологија Мрмова интересна жена се шали доста али малце зафрканто испрашува и лесно се нервира, кај неа ретко кој оди на полагање али за да имаш 5 треба редовно учење и одговарање. За професорите по општи предмети не знам бидејќи сегде се различни