Јас сум лаборанти 3та година , во втора Аналитичка хемија ни е ист предмет и предава професорката Билјана мислам дека и теорија и пракса ви е она и ќе ти кажам дека е малце построгичка но е фина жена. Знае да одложи тест , али за да имаш 5ка треба редовно учење а за др проф. не знам не ми предавале
Некој од 3та + година Искуство со Д-р Светлана Стојанова - предава на физиотерапевти, сестри и лаборанти (практична настава). Многу катил жена ни даде да пишуваме по Микробиологија 15 страници од некој нејзин учебник од факултет што не ни е по програма за работење но сепак ни го даде
Предава основи на нега во втора година на сестри. Бинчева и била професорка па сака тишина на час како нејзе,планови исто како кај Бинчева пишува на табла. На некој начин сака да биде строга ама неможе.
Терзиовска прашува прашање сака се како од книга и во првите да се пријавуваш доброволец за петка. Бинчева во прва клупа пред неа јасно прашање поставува треба да раскажеш дел,кај неа редовно учење ќе немаш проблеми,на крај за витамини душата ќе ви ја извади.
Каде можам да најдам или позајмам книги за прва год средно без стручните предмети значи мак, математика...итд..ми требат само да видам некои прашања . Барав онлине али има само за втора година.
Соња незнам,Рушка е супер само треба да учиш редовно дава тестови со по пет прашања а ако испрашува усно на табла до неа ти поставува 2-3 прашања,не се замара за ништо,ретко доаѓа на час,ако имаш последен ќее ве пушта.
Соња е престрога, бара дисциплина и знаење. Ама и многу работи ќе ве научи. И реална е во оценувањето, на крај и попушта за да пројдат ученици.