Abe decki, nekoj 1 godina sto e medicina bilo koj smer da mi pise? Da go prasam neso za knigite oti od Septemvri pocnuvam pa me interesira ?
Првото тромесечие е најтешко, но после е се полесно. Да треба да се учи, но не како што си замислуваш да не можеш да искочиш или било што.
ke mi kaze li nekoj kako da se pomine vtora a da ne se odi na polaganje.Inace za sestri prasuam a i me faka strav veke
WTF , секако со учење. Не сум сестра али претпоставувам се работи за Патологија како предмет( и јас го учев во втора) за кој зборуваш за полагање. Ако прашуваш за тебе , ќе се информираш што е за двојка и тоа ќе научиш. Патологија често остава на полагање и бога ми цела книга ќе си ја учиш ако не поправиш на време а друг начин да се помине нема освен ако не фатиш врски али и тоа не е во ред. (ако нешто не ти е јасно од Патологија прашај ме , мене ми одеше доста добро)
imam i drugo ama ne e tolku strasno..vikaat stavale dvojki drugite na kraj i bez odgovaranje. patologija zborat nema vrski ili ako nekoj ja zamoli moze samo da ti pomogne za da najde vreme da te isprasa pak se ucelo.i samata ni go kaza toa.Sam sum si kriv.mi davase sansi da popravam ama mnogu mi se nasobra a zenata si e na mesto i mnogu se trudi da objasni
Искрено да ти кажам 2ка не става онака од ракав , лани кај нас имаше 6-7 души на полагање кај неа и си учеа све , подобро земи одговарај до крај година отколку на полагање све
Дa ве прaшaм, дaли вo смерoт лaбoрaнт имa пoвеќе хемијa oдкoлку зa сестрa? Се двoумaм пoмеѓу oвие двa смерa пa aкo мoже предлoг кoј дa гo oдберaм?
Фармација има највеќе хемија , лаборанти има да , но не толку колку фармација. Имаш и медицински предмети покрај хемиите а кај фармација се само фармацевтски и вооглавно хемии (јас сум лаборант , ако те интересира нешто пиши) Екскурзии никакви нема освен таа во трета што е низ Европа 6 дена (бев пред 3 недели од 20.04 до 25.04 и добро поминавме али не вредеше за таа пара и така)
Има една во трета година, таа е во сите средни. Рутата зависи, некои одат Чешка и околни земји; други одат Италија - Шпанија ... Оваа е единствена подолга, неколку дена трае, и се памети засекогаш А плус има и мини еднодневни “екскурзии“ , или подобро речено, прошетки до градски парк или на Водно; на кои најчесто многу малку деца одат, и се реализираат во неработни денови или кога е патронат, нешто така.
Imali li nekoj na forumot sto e zaben tehnicar od SMUGS D-r Pance Karagjozov,ako moze da mi pise da go prasam nesto?
Isto nekoi mi kazaa deka od ovaa godina praska ke pocnuva od prva vo strucnite ama neznam dali vazii za medicinsko?
Се извинувам што се вмешувам, но, и мене ми предаваше. Најпрекрасна професорка и личност, единствена беше Не ми држи умот колку точно, но сигурно има веќе 3-4 години откако ненадејно почина, колку што знам, од срцев удар. А кој предава сега не ми е познато.