Луѓееее ми требаат книги или скрипти Итерна и Хурургија( изборни за трета година медицински сестри) кај да ги најдам????
Здраво дечки.Ќе ве молам доколку ја имате прераскажано книгата Македонските работи од Крсте Петков Мисирков ве молам да ми ја пратите.Фала ви
Цената си расте со квалитетот. Ако земеш некој стетоскоп на “црно“, преефтин што е, тогаш голема е шансата истиот да не е функционален. А од скапите стетоскопи, како Литман и слични, тука веќе марката ја плаќаш, повеќе таа ја крева цената.
Pokraj cenata, kvalitetot na Litmanot e neosporliv i toa na site generacii pogotovo kardioloshkite i pedijatriskite Ne za dzabe e tolku baran
Sega sum prva godina gimnazija me interesira dali mozam vo vtora godina da se prefrlam farmacevt medicina dali kje propustam mnogu od prva godina?
Ќе треба да ги преполагаш предметите што не си ги учел. Инаку па да, битни предмети се, е сега колку ќе пропуштиш релевантно е. Некои редовно следат настава, па не знаат ништо. Ти може убаво ќе ги научиш сам предметите па ќе знаеш појше од нив. Зошто одма сега не се префрлиш? Дур уште ни 1во тромесечие не е поминато. Или после полугодие. Полесно ќе ти е така.
Citav deka od prva godina se uci osnovni predmeti a od vtora se strucnite predmeti.Za toa prasav dali ke e tesko.
Па латински, анатомија, физиологија и сега социјална заштита се викало (хигиена беше у "мое време" ). Ќе ти е потешко да ги учиш одеднаш после наместо постепено. Ама ако имаш желба ќе постигнеш
Да прашам, за пракса униформата школото ли ја дава и дали нешто се доплаќа? Ако да, отприлика колку? За Скопје конкретно прашувам