Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Средно медицинско училиште

Дискусија во 'Образование' започната од boki44ka, 14 јануари 2011.

1. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    1.145
    И јас завршив во Панче Караѓозов :) забен техничар...мака си видов со Чинговска и Алабаковски (сега бил директор кретнот,нема поарогантно суштество на планетава дури и од Подолешева повеќе го мразев :D ).и онаа Билјана една висока анатомија ми предаваше...не беше злобна ама си имаше 5 омилени ученички и само на нив им предаваше,другиве ко да не постојат.а исто така честа појава беше и да ти дојде у клас и да рече дечки ајде после часови во таа и таа училна ке правиме тест :o а тој ден не ни имаме час со неа,битно она да си заврши некоја нејзина работа, ако не се појавиш одма кец у дневник.све забегани бе |( :^)
    А ги обожавав Лидија по македонски, Ацо и Благојче по бизнис и таа по граѓанско мислам Љубица се викаше.
    инаку струката е многу интересна ама не му лежи на секого(вклучувајќи ме и мене :lol: ).тоа е еден вид уметност и треба и малку да се има "дарба"за тоа.
    во врска со учењето и оценките,се бара доста, да, ама сигурна сум дека сите што сме завршиле таму сме биле сведоци на тоа како некои многу лесно поминуваат.
    поздрав до сите медицинари :* :* :*

2. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    1.145
    Зависи кој како се снашол на времето...тој зема пари боагами...
    за денешниве генерации е страшно,нема веке државна работа а кај приватнициве доктор и сестра имаат приближни плати,лично познавам случаеви каде што се дури и исти платите.за сестринската плата па да не зборам во просек е 10 000.
    се исплати само за оние што имаат родители со ординации,аптеки и сл. што се веќе разработени и имаат некое име.
    другите им останува да рмбаат кај некој за мизерни плати,за своја ординација кај треба капитал многу ама и мн голема конкуренција има,на секој чекор ординации има.
    само во странство му е мајката ;)

3. linija

linija Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    19
    фАЛА ТИ МНОГУ, ЧЕКАМ ОДГОВОР :D

4. Tamara16

Tamara16 Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    18
    Е јас сум баш сега втора година,и многу ми се свиѓа се :) Да ви кажам,воопшто не ни гледав за пари прво,тоа мајка ми ме гњавеше само...секогаш сум сакала да работам со деца и да им помагам, на луѓето и ете,ако се биде како што треба ќе си бидам педијатар :D

На I.love.your.lips му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    Јас сега сум осмо одделение и се мислам помеѓу фармацевтски техничар и забен техничар.

И да прашам дали се бара многу математика за овие две струки? :?:

6. Ecii

Ecii Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    11
    Математиката во медицина (во сите смерови е иста, ) лесна е само треба да внимаваш се е учено во основно. Барем до сега :) . Јас сум сега прва година и МРАЗАМ математика а тука баш ми е ОК така да немој тоа да те оптеретува тоа ;)

На kolache.99 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    ^^^
    Математика има само првите две години. Безвеза е искрено. Нека не те фаќа паника. Не ставаат многу акцент на тој дел од наставата, но не е баш небитно.

На kolache.99 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Кои странски јазици се изучуваат ?

9. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    335

Англиски и Француски.Избираш еден од нив. Во 90% Англиски.

10. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Фала :) Значи избираш само еден странски јазик :))

11. pametna555

pametna555 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    1
    видете у забума сум сега сум 8 одд и незнам дали да се се писам средно забен техницар вие што сте се писале или сте заврсиле забен техницар ве мола да ми дадете совет и нешто повеке за забен техницар :( :( :( :?:

12. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Јас сега сум втора година сестри и да ви кажам дека е ТОП школото..За учење има многу и професорите имаат тешки карактери, па не моеш да се разбереш со нив..Али многу се мрднати :rofl: :rofl: Прва година ја поминав одлична со 4,80 просек и планирам и сеа така да завршам 8) Тактики и правила за игри со професори не постојат, така да учењето е на прво место! Иначе стручните предмети во прва цело време ми беа 5ки, и сега ми се само патологија иам 3 :@
    !!!! И да не заборавам ПАЗАТЕ ШТО ПРАВИТЕ, зашо сите деца ги знаат и ПАМТАТ
    и многу оставаат на полагања по скоро сите предмети! :rofl:
    Поздрав :inlove: :clap:

13. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.575
    Патологија кај Зденка си? Кај неа се добива 5 само ако пазиш што предава, не учи од книга туку само од тоа што она го предала, јас прво тромесечие едвај 3 извадив а се знаев дури и соучениците почнаа да се бунат зашто ми стави помала оценка, така да почнав да факам забелешки на час и учев само од тетратка, и за крај ми заклучи 5 :)

Иначе има финти, посебно за кај Тасевска, и кај историја како се викаше таа покрупна жена, беше класна на сестри, не ми текнува ама мн го мрази физичко Златко :?:

14. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Латински обавезно се изучува, во анатомијата имаш многу поими на латински а и во физиологијата.

15. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137

Еве јас ке ти помогнам !
    Јас завршувам 4 та година , забен техничар , што значи дека можам да ти дадам помош за што и да е...
    Таква сум си уште кога дојдов во школото малку повеќе заинтересирана за се..па за секој посебно знам што и како се случува...
    Прва година имаш 15 предмети...првпат кога дојдов мислев дека школото ми е пеколно..сакав да се отпишам , ич не учев..пред првото полугодие ги поправив сите оценки...и ја завршив прва година 5.00
    Латински имав...ми предаваше Марија ама отиде оваа година во пензија, Математика ми беше Стојанка, Анатомија-Терзиевска Нада, Физиологија-Биљана, Информатика-Биљана, Ликовно-Раде Аџигоговски , Македонски -Лидија, Физичко-Младен итннн...
    Втора година - Веќе горе-долу се научивме кои сме и што сме...пракса имавме + , и мобилна и технологија на материјали ( 13 предмети ) втората година ми бееше и најтешка завршив 4.60 и нешто..со две четворки и една тројка
    Трета година Немав Хемија , Биологија и Фиксна ми беа изборни...некако помина и таа ...завршив со една четворка по Англиски
    и Четврта година боза....ептен лесно...на полугодие сум 5.00

Е сеа..компарација пред и после средно...
    само можам да ти кажам ичч да не се мислиш најдобро средно..!
    Ем ке си имаш струка , ем лесно е..моја препорака да се запишеш... ептен добро си поминав :D

16. stefiy

stefiy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Јас (7 одд сум) ама сакам да знам што е подобро да одам фармација( засега хемијата ми иде) или медицинска сестра или пак физиотерапеут?

17. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137

Или фармација или физиотерапевт...Медицински сестри ги има на секој чекор а и болниците преполни се со Албанки...хх...така да.. сепак ствар укуса...што повеќе те влече...фармација ти е потешко доста од физиотерапевт...ти си знаеш...моја препорака ти е физиотерапевт ! :D после тоа можеш и да студираш за физиотерапевт во Бугарија има добар факултет ;)

18. Bianca.M

Bianca.M Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    9
    Сега сум прва година,забен техничар.На почетокот ужасно ми бесе сакав да се отпишам,плачев кинев нерви се нервирав,викав кај дојдов јас овде,школово е ужас (оке и сеа така ивкам коа имам за учење)па проблеми со Снежана Ефтиома по хемија хохо,а анатомија Нада (розевото свињче така ја викаме)за еден час цела тема предава..физиологија Маја Мрмова ај добра е,а физика Пецуровска е баш фина професорка,Амон Ра "малечкии" хахха,е едиснтвени професори што ги мразам се Млаедн физичко и Биљана математика!Ама се на се коа ќе видиш многу фино школце е.

19. rhapsodia

rhapsodia Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Јас годинава сум полуматурантка и сакам да се запишам медицина во Штип. Валјда забен техничар. Јас првово полугодие од 8 одделение поминав со 4.50 или 4.60 и си ветив самата себеси дека ќе учам полугодиево и дека ќе ги поправам сите за да можам да се запишам таму. 2 тројчиња имам, 4-5 петки и останатите се четворки. Алеле :worried: Битни ли се оценките од првото полугодие или не? Со колку просек можат да те примат? Ако сака некој да ми пише лп за повеќе информации.

20. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137

Хахаха се гледам јас у прва година, испаничена, секој ден си плачев да се отпишам..па ај до полугодие ке седам...и така еве 4 годинки поминааа како од шала...ептен е добро и не ми се иде од школово... :D
    Биди среќна што ти е снежана пошто Горица е идиотка невидена..била директорка па дојјде нас ни превадаше и кожава ни ја одра...Пецуровска сака да си мирен и да ја слушаш и да пишуваш во тетратка јас бев многу неемирна и џабе ми беа и натпревари и се у 2 ра год ми остави 4-ка..а у 1 ва бев многу мирна и 5 си имав...чат-пат учев..Анатомија единствено се убивав од учење зашто стварно бара жената многу :)