Koga imavme casovi me nervirase toa sto ni gi sobirase telefonite i morav sekoj cas da nosam mantil..ama sega svakjam deka bila prof vo sekoja smisla.Drugute ne se zamaraa sto pravime zatoa i takvo znaenje imame.A Viki ni crtase duri i anatomija i fiziologija samo da razbereme patologija.Cibiseva e isto prof koj znae da te nauci kako treba.Steta sto ostanaa vakvi profesorki na prsti da gi brois.
Koga doznav deka binceva si otisla vo penzijasrcevo mi se skrsi. Toa skolo bez nea nema da bide nikogas isto. Najstrogite profesori si otidoa ama najmnogu se ucese od niv. Se bi dala pak da sednam na klupa kaj binceva na cas. Najdobra profesorka zasekogas
Обично бираат Биологија и Хемија или Биологија и Хирургија со гинекологија. Ретко се прават паралелки за другите предмети(Математика, Интерна со педијатрија, Инфектологија...)
Јас имав хирургија, истиот материјал беше како задолжителниот предмет, ама поразвлечен (полесен), имав и хемија, се повторуваше материјалот од прва и втора година.
Јас хемија го имав, истото се учи само поскратено, органска и неорганска хемија.. Не учев во Скопје, ама кај мене доста зависеше од професорот, на пример, професорката по интерно им бараше мнооогу повеќе, а ние ниту тестови немавме на хирургија со другата професорка.
Искрено според мене хирургија е тешко. Можеби мене ми било тешко, или професорот не објаснувал добро, па се морав да учам од застарен учебник. Ни на сон не би го земала за изборен предмет.
Хирургија и гинекологија ти е топ. И Биологија можеш да избереш. Сите од сестри ние Хирургија избравме
Искрено сите се лесни. Трета, четврта година барем мене многу брзо ми поминаа. Ако сакаш подолга пракса (пр 7-8 часа) одбери си биологија со хирургија. Ако сакаш кратка пракса (4-5 часа), али во школо да си до 8ми одбери си биологија и хемија.
Избери предмет што те интересира, колку и да е тешок ако ти е интересна материјата многу лесно ќе поминеш. А сите изборни имаат слични па скоро и иста содржина како редовните само професоритее се по cool, но има и такви што жива мошат да те изедат за изборен
Здраво Имам браќа што сакаат да се запишат медицинско за сестра(техничар).Како е новата програма освен што се споени анатомија и физиологија?Дали има пракса? Латински?