1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Средно медицинско училиште

Дискусија во 'Образование' започната од boki44ka, 14 јануари 2011.

1. thegirl20.20

thegirl20.20 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    17
    Zdravo dali mozhete da mi pomognete za hirurgija so ginekologija i akusershtvo so nega za treta godina ako ja ima na net-e-ucebnici ili negde fala vii:))

2. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Ja nema. Idi vo fotokopirot do zetvar ako si od skopje ili u prosvetno delo ima da se kupi

3. LegallyBlonde00

LegallyBlonde00 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2019
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    36
    Едно прашање кој знае да ме упати . Праксата за мед.сестра техничар ја завршив лани во Државна . Пошто беше корона а и веќе бев во работен однос само собрав потписи , сега за во Германија ми барат некој фонд на пракса, колку сати сум одела , што научив и слично . Од каде да го барам тој документ ?

4. tea1221

tea1221 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    30
    Дали некој има искуство од учење странство ( a year abroad ) учејќи во средно медицинско ? Имам прашања се надевам некој ќе испружи рака :l:

5. kristina5555

kristina5555 Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2021
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6
    Ќе може некој што учи средно медицинско, смер мед. сестра да ми каже нешто повеќе за школото? За професорите, праксата и општо нешто за смерот. Многу од старите професори заминале во пензија и сега имало нови. Ќе може нешто и за нив да ми кажете? Го истакнале денес конкурсот за упис во средно и гледам смерот лаборантски техничар е укинат за албанците и кај нив има нов смер гинеколошко-акушерска сестра, а кај македонците го нема. Точно е ова или јас нешто погрешно сум разбрала?

6. Angel103

Angel103 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    Прва година е најтешка и најдобро е уште од почеток убаво да си го загрееш столчето. Втора и трета се многу полесни, а имаш и пракса што ги прави и поинтересни. А не знам како се новите профрсори, но мислам за разлика од старите сигурно се подобри. Втора година според мене има најдобри професори (бар тие мене што ми се паднаа).
    Пиши ми во пораки ако имаш повеќе прашања.

На kristina5555 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kristina5555

Се зачлени на:
    20 февруари 2021
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6

Фала ти

На Angel103 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. hakan

hakan Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    13
    Vtora imas praksa i strucnite se pointeresni.Sega ne znam kakvi se online predavanjata vo vtora no koga bev vtora vo skolo mozese mnogu da se nauci iako jas dolgo vreme ne ucev.E koga dojde vtoro polugodie vidov nema oceni od nebo po nekoi predmeti i sednav i nauciv.Nekade ke pomines polabavo da ne recam so dve tri recenici kazani a nekade ke mora stvarno da naucis.Sega zavrsuvam i ke ti kazam deka postrogite profesori bile najdobri zasto od niv imam samo znaenje..drugoto e se gola voda

9. kristina5555

Се зачлени на:
    20 февруари 2021
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6
    Сега нели воведоа пракса од прва година? А за професорите сите го викаат истото али највеќе се жалат од таа Клеопатра. Хемија предава мислам?

10. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Zlo zheniste. Ako imas 3ka si na konj

На kristina5555 и Angel103 им се допаѓа ова.
  11. Angel103

Angel103 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    Од неа ништо нема да научиш али затоа во втора година ќе го повторите цел материјал со Сузе дека и она знае колку тапа професор е Клеопатра.

12. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    A pa suze eden profesor sto e..

На antonia078 и kristina5555 им се допаѓа ова.
  13. MaksimMitkovski

MaksimMitkovski Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2020
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Здраво на сите.Дали има некој добиено некаква информација за тоа дали ќе се прават некакви приемни испити во медицинското во Скопје. Знам дека тоа се одлучува според бројот на пријавени. Но ако има некоја информација плус некој нека пише. Инаку ако има некој искуство со приемен испит во средно медицинско нека пише или овде или во приватен чат овде. Секаква информација е добредојдена но најмногу ме интересира кој делови на биологија се полагаат (дали биологија има прашања од типот само за човечко тело кога се има учено или и за други теми)?Колку прашања има? Благодарам Однапред...

14. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Годинава имаше приемен испит ама мислам само за смерот медицински техничар (сестри), за другиве смерови не се пријавуваат со толку јак просек, така да ако не сакаш да полагаш можеш да аплицираш за смерот лабораториски техничар, физиотерапевт, забари или фармација. За материјалот за тестови не знам, ако некој полагал годинава нека каже.

15. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Мислам дека нема пракса во прва, ама може смениле нешто. А за Клеопатра, седни си у прва клупа пред неа, прави и муабет, прави се дека си заинтересирана за предметот, пишувај и бој ја тетратката, ќе си имаш 5ка без одговарање.

16. kristina5555

Се зачлени на:
    20 февруари 2021
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6
    Мислам дека имаше приемен за мед. сестра ама само за албанците. Не е проблем и да има приемен само да најават на време, а не ден-два пред тестирањето.
    Само уште да прашам, дипломи се важат само од државни натпревари или и од општински и регионален?

17. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    само државен биологија и хемија

18. Filil

Filil Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2018
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    32
    Дали диплома за 3 награда по кенгур ,придонесува бодови за упис?

На Vindetta му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Не

20. Ackkaa ^^°

Ackkaa ^^° Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2018
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    26
    Дали може некој да ми пише што учи во средните медицински училишта во Битола или Охрид?