Средно медицинско училиште

Дискусија во 'Образование' започната од boki44ka, 14 јануари 2011.

1. Buterflygirll

Buterflygirll Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    77
    Јас сега завршив седмо деветолетка значи уште 2 години ми остануваат 8 и 9 и јас до сега сум одлична сите ми се 5 просек ми е 5.00 ама немам освоено никакви дипломи па дали тоа има врска некаква па ако можам ќе се трудам да освојам нешто наредниве години :)
    Шала на страна инаку заборавив да кажам сакам да се запишам смер медицинска сестра :) А факултет фармација мајка ми средно има завршено фармација,а факулетет биологија,а сега работи со средно во Зегин :) и јас сакам со факултет да работам во Зегин.Јас сакав да одам смер фармација,но мама ми кажа дека фармација било потешко и дека медицинска сестра било полесно :)
    Па препораки.
    П.С има време уште 2 години ама ајде јас планови си праам хехехех

2. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    Имаш време.. како и да е, имај на ум дека медицината е тешко школо без разлика на смер.
    Според мене фармација е далеку полесно, секако под еден услов - хемија. Ако немаш проблеми со хемијата, супер ќе ти биде. Сестра е најтешко дека учат се` поврзано со медицина, а веруј обемен материјал е :!: Плус дека имаат најмногу пракса, и тоа не било каква туку гадна пракса. Ти на стари луѓе да им ставаш инекција в газ, да земаш крв од вена, да им менуваш постелнина :puke:
    Твој избор, на крај што ќе си избереш - ти ќе си учиш, а не некој друг :)

3. Buterflygirll

Buterflygirll Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    77
    Фала на исцрпниов одговор знам дека имам време и до тогаш ќе се одлучам се мислам помеѓу фармација и медицинска сестра па уште 2 години ќе се одлучам се надевам :lol: :lol:
    Позз :)

4. Vasetto

Vasetto Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Сега завршив осмо одделение, па планирам да се запишам медицинска сестра ќе ве замолам да ми кажете во кој град е најдобро да се запишам.

5. cicamacak

cicamacak Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    46
    гадно се лажете дека фармација е полесно од сестра, само што завршив 4 та фармација, не е само хемија туку и стручните предмети се многу тешки а за хемија кога збориме има 5 хемии. Ужасно е тешко а за факултетот и да не зборам се откажав од фармацевтски зашо е ептентешко се учи 5 години и со сите студенти шо се консултирав ме советуваа да не се запишам, освен ако имате желба, али колкава и да е желбата додек да ја постигнете целта ќе се раочарате ....

На BeautyQueen му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    Епа по толку предомислувања, решив ќе се запишам медицина. :)

7. A13

A13 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Ке може некој да ми каже што се учи математика во 1-ва и 2-ра? :)

8. val2

val2 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    3
    Dali nekoj znae dali na otsek medicinska sestra ima maski kazuvajte otprilika kolku, mu treba na eden moj prijatel

Fala :D

9. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    162
    Зависи за во кој град прашуваш. Кај нас има 3 машки.

10. val2

val2 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    3
    Во Панче Караѓозов во Скопје, мојот другар сака да се запише таму но несака да биде единствено машко во одд.

11. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    335

Јас кога завршив имаше 5 машки во клас, а брат ми годинава матурираше исто беа 5 машки!!!! Во секој случај машките во отсек- мед.сестри одлично си поминуваат, во секој поглед!!!

12. val2

val2 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    3
    Фала на информацијата :D :D :) :)

13. val2

val2 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    3
    А иначе знае ли некој за фармација учениците каде имаат пракса? :D :)

14. Emy98

Emy98 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво!Сакам да се запишам средно медицина(смер медицинска сестра) но дали некој може да ми каже дали има многу хемија и дали е многу тешка,дали новите предмети што се се тешки и кога се почнува со пракса и кои предмети ги има во прва година.Благодарам однапред :D

15. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    Примена сум во медицина-фармација,во Скопје.

16. cicamacak

cicamacak Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    46
    2,3,4 година за време на школска година има пракса во школо во лаборатории, а после 10 јуни 20 работни дена идат во аптеки што сами си барате а исто и за време на 4 та година треба еден ден у неделата да идете после часови во аптека што сами си ја барате во близина на школото поточно низ центар

17. val2

val2 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    3
    Фала :D :D :) :)
    Ако не е проблем (знам премногу поставувам прашања) нешто да споделите во врска со смерот фармација како е и нешто сл.
    :D :D :) :)

18. Twetty.swetty

Twetty.swetty Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Малку глупаво прашање ама ајде немам кого да прашам,сакам да одам за невролог/неврологија..каде во кое училиште треба да одам...?малку помош....

19. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Дечки, нели сега тие што бевме 2 година биравме кои предмети понатаму ќе ги учаме. Јас избрав хирургија со гинекологија и акушерство и хемија, арно ама сега се предомислив за хемија, има уште шанси да се смени едниот предмет?

20. BlueBirdy26

BlueBirdy26 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Dali nekoj moze da mi kaze po nesto za nastavnicite od medicina? Ima li nekoi nastavnici sto se izdvojuvaat od drugite kako najloshi ?