Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Средно медицинско училиште

Дискусија во 'Образование' започната од boki44ka, 14 јануари 2011.

1. Buterflygirll

Buterflygirll Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    77
    Јас сега завршив седмо деветолетка значи уште 2 години ми остануваат 8 и 9 и јас до сега сум одлична сите ми се 5 просек ми е 5.00 ама немам освоено никакви дипломи па дали тоа има врска некаква па ако можам ќе се трудам да освојам нешто наредниве години :)
    Шала на страна инаку заборавив да кажам сакам да се запишам смер медицинска сестра :) А факултет фармација мајка ми средно има завршено фармација,а факулетет биологија,а сега работи со средно во Зегин :) и јас сакам со факултет да работам во Зегин.Јас сакав да одам смер фармација,но мама ми кажа дека фармација било потешко и дека медицинска сестра било полесно :)
    Па препораки.
    П.С има време уште 2 години ама ајде јас планови си праам хехехех

2. Bescheiden

Bescheiden Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    193
    Имаш време.. како и да е, имај на ум дека медицината е тешко школо без разлика на смер.
    Според мене фармација е далеку полесно, секако под еден услов - хемија. Ако немаш проблеми со хемијата, супер ќе ти биде. Сестра е најтешко дека учат се` поврзано со медицина, а веруј обемен материјал е :!: Плус дека имаат најмногу пракса, и тоа не било каква туку гадна пракса. Ти на стари луѓе да им ставаш инекција в газ, да земаш крв од вена, да им менуваш постелнина :puke:
    Твој избор, на крај што ќе си избереш - ти ќе си учиш, а не некој друг :)

3. Buterflygirll

Buterflygirll Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    77
    Фала на исцрпниов одговор знам дека имам време и до тогаш ќе се одлучам се мислам помеѓу фармација и медицинска сестра па уште 2 години ќе се одлучам се надевам :lol: :lol:
    Позз :)

4. Vasetto

Vasetto Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Сега завршив осмо одделение, па планирам да се запишам медицинска сестра ќе ве замолам да ми кажете во кој град е најдобро да се запишам.

5. cicamacak

cicamacak Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    46
    гадно се лажете дека фармација е полесно од сестра, само што завршив 4 та фармација, не е само хемија туку и стручните предмети се многу тешки а за хемија кога збориме има 5 хемии. Ужасно е тешко а за факултетот и да не зборам се откажав од фармацевтски зашо е ептентешко се учи 5 години и со сите студенти шо се консултирав ме советуваа да не се запишам, освен ако имате желба, али колкава и да е желбата додек да ја постигнете целта ќе се раочарате ....

На BeautyQueen му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    Епа по толку предомислувања, решив ќе се запишам медицина. :)

7. A13

A13 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Ке може некој да ми каже што се учи математика во 1-ва и 2-ра? :)

8. val2

val2 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    3
    Dali nekoj znae dali na otsek medicinska sestra ima maski kazuvajte otprilika kolku, mu treba na eden moj prijatel

Fala :D

9. Blabla16

Blabla16 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    161
    Зависи за во кој град прашуваш. Кај нас има 3 машки.

10. val2

val2 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    3
    Во Панче Караѓозов во Скопје, мојот другар сака да се запише таму но несака да биде единствено машко во одд.

11. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    335

Јас кога завршив имаше 5 машки во клас, а брат ми годинава матурираше исто беа 5 машки!!!! Во секој случај машките во отсек- мед.сестри одлично си поминуваат, во секој поглед!!!

12. val2

val2 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    3
    Фала на информацијата :D :D :) :)

13. val2

val2 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    3
    А иначе знае ли некој за фармација учениците каде имаат пракса? :D :)

14. Emy98

Emy98 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво!Сакам да се запишам средно медицина(смер медицинска сестра) но дали некој може да ми каже дали има многу хемија и дали е многу тешка,дали новите предмети што се се тешки и кога се почнува со пракса и кои предмети ги има во прва година.Благодарам однапред :D

15. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    Примена сум во медицина-фармација,во Скопје.

16. cicamacak

cicamacak Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    46
    2,3,4 година за време на школска година има пракса во школо во лаборатории, а после 10 јуни 20 работни дена идат во аптеки што сами си барате а исто и за време на 4 та година треба еден ден у неделата да идете после часови во аптека што сами си ја барате во близина на школото поточно низ центар

17. val2

val2 Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    3
    Фала :D :D :) :)
    Ако не е проблем (знам премногу поставувам прашања) нешто да споделите во врска со смерот фармација како е и нешто сл.
    :D :D :) :)

18. Twetty.swetty

Twetty.swetty Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Малку глупаво прашање ама ајде немам кого да прашам,сакам да одам за невролог/неврологија..каде во кое училиште треба да одам...?малку помош....

19. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Дечки, нели сега тие што бевме 2 година биравме кои предмети понатаму ќе ги учаме. Јас избрав хирургија со гинекологија и акушерство и хемија, арно ама сега се предомислив за хемија, има уште шанси да се смени едниот предмет?

20. BlueBirdy26

BlueBirdy26 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    3
    Dali nekoj moze da mi kaze po nesto za nastavnicite od medicina? Ima li nekoi nastavnici sto se izdvojuvaat od drugite kako najloshi ?