Може ли некој да ми каже нешто повеќе околу смерот фармација и физиотерапевт, што е подобро, каде одат на пракса, професорите какви се, тешко ли е?
Zdravo,dali ako na kraj site mi se 5ki i imam samo 2 4ki dali moze na sovet da mi gi popravat tie 2 4ki i da pominam so 5.00?Prasuvam za vo medicina
Imam drugar vo fizio treta..odat vo zavod .Farmacevtite se glavno vo skolo..profesorite vo fizio bile polabavi I podobro minuvaat.Jas bev sestra a tuka se najstrogi prof. Kade I da odis fakaj knigata od prv den.Jas malku zaglaviv vo vtora ama se se sredi..Nekoi bea postrogi nekoi labavi
Здраво. Ќе може ли некој да ми каже за физиотерапевт. Каде има средно училиште, колку поени требаат за упис, како е училиштето и сл..
Ако прашуваш за во Скопје има во медицинското Панче Караѓозов и примаат со минимум 70 поени. А за какво е школото незнам
Здраво би сакал вонредно средно медицинско во Наце Буѓони Куманово..па некој да објасни кажи лесно ли се полага... професорите строги ли се дали се бара многу за учење И кога е уписот за вонредни ученици
Zdravo, tie shto polagavte ovaa godina matura strucni od sestri vo Skopje, moze podetalno da mi objasni nekoj kako se biraat dva predmeti a se racuna kako eden taka? Interna so pedijatrija na primer? i dali vi go davaa prasanjata
Во трета има опција зависи од која генерација се паѓа ретко Германски ама подобро да си одберете некој стручен предмет неко германски
Прашувам малку рано то ест "Ван Сезона" но јас сакам самиот да си имам што би сакал да одам средно Јас сум Многу добар ученик не ми иде предметот Математика и се што е со задачи бројки... Сакам многу Биологија и Хемија сакам да се запишам за Фармацевт од причина сакам со љубов тоа да го работам и го сакам тоа затоа имам неколку прашања: 1.кажете ми Како е за Фармацевт тешко/лесно што треба многу и на што да пазам ?? 2.Дали да се запишам то ест каде би ме примиле дали во Караѓозов или Кири Не сакам во Кири од причина што ќе немам друштво дека викаат дрка не се запишувале многу нашки во кири смер Фармација за во Панче Незнам? 3.Дали би ме примиле со поени 71/72 Сакам многу да бидам Фармацевт ама ме кочат одредени предмети ??
Прашувам малку рано то ест "Ван Сезона" но јас сакам самиот да си имам што би сакал да одам средно Јас сум Многу добар ученик не ми иде предметот Математика и се што е со задачи бројки... Сакам многу Биологија и Хемија сакам да се запишам за Фармацевт од причина сакам со љубов тоа да го работам и го сакам тоа затоа имам неколку прашања: 1.кажете ми Како е за Фармацевт тешко/лесно што треба многу и на што да пазам ?? 2.Дали да се запишам то ест каде би ме примиле дали во Караѓозов или Кири Не сакам во Кири од причина што ќе немам друштво дека викаат дрка не се запишувале многу нашки во кири смер Фармација за во Панче Незнам? 3.Дали би ме примиле со поени 71/72 Сакам многу да бидам Фармацевт ама ме кочат одредени предмети ??
Ќе те примат, братучетка ми годинава се запиша и сите беа примени во медицинско, дури слободни места останаа за следни рокови. Инаку искрено залудно прашувате на форумов за средношколски совети, 98% членови се студенти или возрасни со бебиња, мажени, не сме многу во тек со вакви темите. И да сакаме, не можеме многу да помогнеме.
Сакам наредна година да се запишам медицина,ама не знам дали да одам за мед. сестра или забен техничар,некако не можам да се одлучам,па дали некој ќе може да ми каже по нешто за двата смера?