Sakam da prasam za sredno medicinsko 2 godina struka medicinska sestra dali e tesko? Jas sega prva godina sum.
Jas zavrsiv pred 3 godini sestri.Sega slusam se e smeneto.Mnogu novi profesori po site predmeti..Vtora e polesno od prva vo smisol deka veke znaes sto I kako se uci..Jas imav super profesori od koi navistina nauciv I koi veruvam se mnogu retki posebno praksite I Patologija.Po site treba da pocnes da ucis od prv den zaso posle ke ti bide tesko kako na mene.Popustàat povekjeto ama Kaj Viki fakjaj knigata nema labavo I si bara.Drugite se polabavi I ne se zamaraat mnogu
Здраво Ве молам за помош некој што сега завршил прва или од постарите ми треба лаборант. Што предмети има? Како е? Некој кикс што би требала да пазам да не го направам? И да дали од прва или од кога се носи мантил? И дали само на пракса? Фала ви однапред, бацкии
Само биди посветена и дисциплинирана во учењето и не мисли дека ќе направиш кикс а за мантили да се носат на вежби @TheSlugPrincess
Zdravo, ve molam pomos nekoj sto uci vo medicina dali primaat vo fizeoterapefti i akuserki so 71,72.73 poeni?
Здраво, дали може некој што учи за забен техничар 2ра или 3та година да ми пише, сакам да се советувам нешто за пракса и во врска со дневникот?
Zdravo, ako moze nekoj sto ima zavrsheno 1god fizioterapevti da mi pishe, sakam da znam otprilika kako e so profesorite, predmetite i slichno.
Zdravo,jas sum medicinsko sega zavrsiv prva godina na smer medicinska sestra dali mozi nekoj da mi kazi za vtora godina medicinska sestra dali e tesko?
Здраво, од стручните предмети ќе имаш патологија, микробиологија со епидемиологија и основи на нега. Основи на нега почнуваш со теорија неколку часа неделно и практична настава еден ден по шест школски часа. Многу биди внимателен/на на практичната настава, фокусирај се на малите работи има некои финти што ќе треба да ги научиш и многу работи кои треба да ги усовршиш. Клучна ти е кабинетската пракса во втора година за да можеш полесно да поминеш наредните години. Микробиологија не е многу тешко, треба само сличностите помеѓу видовите да ги совладуваш за оценка, потоа се заборава тоа. НАЈМНОГУ да учиш патологија. Има толку МНОГУ информации и термини кои ќе ги користиш што ќе мора од почеток квалитетно да се загрееш за предметов. Обрнувај внимание на овој час, биди активен/на и труди се многу многу многу. Се надевам ти помогнав колку толку. Доколку имаш уште некое прашање, слободно повели