1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Средно медицинско училиште

Дискусија во 'Образование' започната од boki44ka, 14 јануари 2011.

1. operata1

operata1 Нов член

Се зачлени на:
    31 август 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    ја планирам следна година да се запишам .
    дали бараат нешто слушам бели мантили да се носат или тие ги бараат само за стручните предмети

2. operata1

operata1 Нов член

Се зачлени на:
    31 август 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    ја планирам следна година да се запишам .
    дали бараат нешто слушам бели мантили да се носат или тие ги бараат само за стручните предмети

На LileB. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LileB.

LileB. Нов член

Се зачлени на:
    12 ноември 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
  4. hakan

hakan Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    13
    Profesorkata Zdenka e pocinata veke 10 godini..Predava prof.Viki ..mene mi predavase , zavrsiv 2020,a znam deka i prethodno predavala.Odlicna profesorka,da ne kazam najdobra kako so predavanja ,taka I so oceni.Kaj nea mora da naucis nesto za da imas 2.
    Bara red i disciplina ama vo dust e golem covek..mene mi ima pomognato so razgovor vo nekoi teski momenti i za mene e No 1

5. hakan

hakan Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    13
    Osven praksite Kade se nosi obavezno uniforma...samo Nade fizika vo prva I Viki patologija vtora..drugite ne baraat mantili

6. ros.s

ros.s Нов член

Се зачлени на:
    3 август 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    Jas sega sum prva sistem obavezno ti bara mantil sekoj cas zapisuva koj nosi koj ne, hemija ti bara i latinski kaj mene.Ne e tolku strasno samo stavi si go ranec i nosi go celo vreme pa koga ke ti treba obleci go ama 90% od vremeto ne ti treba

7. Pink_star

Pink_star Нов член

Се зачлени на:
    11 март 2026
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Од ова полугодие стана многу строго за мантили. Мора стално да се носат. А до лани само на вежби носевме и кај професори што бараа. Ама не е страшно во ранец само и готово. Зошто ако не носиш ти става неоправдан или те испрашува.

8. Larson

Larson Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2017
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    2.057
    Луѓе мантил да носите ви е најмал проблем. Завршив 2020 , не беше ништо особено строго но критериумите паѓаат од година во година... Сега веќе вработен и дипломиран со високо образование гледам колку дупки има во нашево средно медицинско. Има ученици што на пракса не знаат што е клетка а за еритроцит мислат дека е ЈАЈЦЕ КЛЕТКА..

Фаќајте си книгите и воозбилете се бидејќи од вас ќе зависат човечки животи. Се надевам наскоро ќе профункционира комората на здравствени работници со средно,вишо и високо образование и ќе почне правото лиценцирање со квалитетен државен испит и активна лиценца која ќе треба да се обновува. Црно ни се пишува со одредени ликови кои завршуваат средно медицинско без елементарни познавања од својата професија.

На Selest и Nuny им се допаѓа ова.
  9. ros.s

ros.s Нов член

Се зачлени на:
    3 август 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    Јас дечки сум прва година ќе ви кажам искрено мислење и искуство бидејќи мене немаше кој да ми каже.Ако се двоумите општо медицина или ако ви е за другари другарки,ако е општо зависи ако ви одат природните науки или ги сакате(мене не ми одеше хемија сега научив)тогаш запишете се ако имаш некоја претстава што сакаш да бидеш дефинитивно запиши се ако бираш гимназија или стручно за во гимназија да одиш пмб подобро ти е стручно а ако ти е за другарите/ките ич не се двоуми одма запиши се .Јас многу се плашев дека нема да најдам другарки и друштвото бидејќи јас од моето основно се запишавме 4 деца они беа во ист смер јас во различен и јас нив не ги знаев ама кога почнавме со школо почнавме да се запознаваме и за кратко време си го најдов друштвото уствари целата работа е да бидеш отворен за разговор, а со другарки од основно уште се дружиме ,така што препорака моја е да се запишеш и да му дадеш шанса на школото секако после можеш да се префрлиш.За тоа дали е тешко ја сеа за сеа дека прва година учиме исто би рекла дека е еднакво на гимназија само што тука и не е толку строго така полабаво.За професорите дел на почеток на година ќе се прават строги ама после полугодие баш стануваат ок единствена забелешка имам за професорката по латински Соња со која е немогуче да имаш мирен ден ако имаш час со нејзе, испрашува често не го најавува секогаш и бара да се знаат зборови и граматика што е до негде нормално ама жената не предава за ние да разбереме и научиме туку не кажува дека тоа ќе го испрашува и би рекла дека многу те "понижува" на секое испрашување а ти да не знаеш она ќе ти кажува како неможеш да научиш па ќе ти збори за твојата интелигенција...остава на полагање... ама треба ептен да не учиш и да не се снаоѓаш друго што би рекла за нејзе терсене жена.
    Друго нешто да кажам не е школото само за женски има доста и машки да речеме од генерацијата некои 40% се машки .
    За мантили треба да се купат на почеток и носи го во ранец и кога го бараат само го облекуваш
    Ова е нешто што мене не ми се допаѓа а тоа е дека прва година учиме со албанците,на нашиот спрат нема албанци ама имаме спорт со нив и на одмор најчесто слушаш албански ,проблем што албанците го имаат е што многу мал дел знаат македонски.
    Оваа година најбаран смер беше забен техничар меѓутоа не се правеше приемен туку според поени.Ако имаш барем 70 ако имаш среќа ќе влезеш(јас имав) а 70+ шансите ти се поголеми.Ако сте на граница 70 пробајте си ја среќата секако има 3 уписни рока.Мислам дека тоа би било тоа јас сега за сега си поминувам одлично а догодина ќе видиме.И гледајте изборот за средно да биде ваш бидејќи тоа ќе биде ваше школување а не на оној кој ви "помогнал" во изборот.Со среќа!!!

На Majjič му/ѝ се допаѓа ова.
  10. damjan22444

damjan22444 Нов член

Се зачлени на:
    21 април 2026
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    zdravo , fala za sovetite bas kje se zapisuvam vo medicina za zaben tehnucar , edistven problem mi e toa st imam 69 boda , a veruvam deka kje ima mnogu konkurencija , samo me interesira za info kade imase najmalku konkurencija lani ? blagodaram

11. ros.s

ros.s Нов член

Се зачлени на:
    3 август 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    Макед
    Македонски,математика, англиски,латински,биологија,хемија,информатика,физика,спорт,музичко,ликовно,систем на социјална и здравствена заштита, анатомија и физиологија.Ова ти се 15 предмети за прва година, во втора имаш 13 во трета и четврта мислам дека по 8 плус еден изборен.

На damjan22444 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. damjan22444

damjan22444 Нов член

Се зачлени на:
    21 април 2026
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    fala vi , samo me interesirase vo koj smerovi imashe najmalku deca , fizioterapefti ili laboranti?

13. ros.s

ros.s Нов член

Се зачлени на:
    3 август 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    Здраво не би сакала да те разочарувам но бидејќи пријавувањето е онлајн самиот систем не дозволува под 70 поени е сега ако најдеш врски и добри врски можеби ќе успееш да влезеш.Забен техничар имаше доста голема конкуренција но немаше приемен кој го примиле го примиле, е сега тоа кој смер е помалку конкурентен и неможам да ти кажам варира секоја година ,мојот клас (фармација) сме 25 деца .Можно е најмалку конкурентен да беше акушерка но за тој клас не сум слушнала кај нас.Ама немој да се разочаруваш ако не успееш да се запишеш бидејќи за многу деца медицината не одговара па се префрлаат и се ослободува место во класовите за забен незнам дали би се ослободило бидејќи кај нас е сеуште полн.Мој совет би бил да ги пресметаш пак поените да не си направила некоја грешка и да бараш врски инаку ако немаш тешко.Со среќа!

14. ros.s

ros.s Нов член

Се зачлени на:
    3 август 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    Физиотерапевти е еден клас и е полн, едниот клас лабораторија не е скроз полн другиот беше ама деца се префрлија па се направи место

15. damjan22444

damjan22444 Нов член

Се зачлени на:
    21 април 2026
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Blagodaram , imav drugarka sto nemase uopste 70 boda (okolu 67,68) i vo sistemot za onlajn zapisuvanje gi pisha site 5555 od site godini iako nemashe , no sepak imashe vrski , samo sakav da prasam dali moze da se zapisam vo nekoe drugo sredno i da se prefrlam uste na prv den u medicina?

16. ros.s

ros.s Нов член

Се зачлени на:
    3 август 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    За прв ден незнам дали е тоа можно има некои процедури но имам другарка се префрли после уписите уште пред да почнеме, а кај мене во класот доаѓаа нови првиот месец ама мислам дека можеш во прва година кога сакаш или да се префрлиш во втора ама ке мора да да правиш некои тестови ама незнам до толку

17. solena_pavlaka44

solena_pavlaka44 Нов член

Се зачлени на:
    1 мај 2026
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo ako nekoj ke se zapisuva ovaa godina na laborant neka mi pise