Правам раствор - пола пола. Го ставам во шишенце со прскалка. За убаво да се распореди. Користам мало шишенце. Од оние спрејовите за тело од Авон. Оцет може каков било. Прскам и оставам да стои 10 минути. Тријам со сунѓерче за садови и после пребришувам додека не стане скроз чист. Растворот го правам во филџан. Пола филџан оцет и сода бикарбона по желба. Околу 2-3 лажици. Морав на овој начин. Средствата ми го упропастија цел шпорет.
Од бреф за под сум најзадоволна оној со перлите на него, подобро сретство немав земено во живот за под. кој го нема пробано нека го проба па да сподели разлика Користам аце за вц кујна, циф, производи на лидл и океј се супер. Посебно аце то е прекрасно.
Јас имам проблем со мојата исто , некои делови кои се многу изложени на прашина не знам како да ги исчистам, со влажна крпа не излегува , ако малку стугнам тоа делче се избелува. Мислиш со пронто ќе може да се исчисти?
Мојата е бела сјајна од медијапан, ја чистам само со Ajax antistatic проѕирен што е Овој.... Без трага а сјае
Девојки, извинете што се вметнувам вака но како чистите кујнска плотна со греен пастата? Не треба да се одмие? Исто сакам да прашам шпорет со рамна плоча како чистите а да не се изгребе
Moze da se smeni staklenata ploca na sporet ? Izglea ima vlezeno masnotija pod plocata probav so sredstva za odmrsnuvanje ne se iscisti
Јас паста од лимес моментално. Со што ги чистите машини за садови внатре кога видно има мрснотии? Значи ставам сода и оцет ама пак не е најсјајно...
Има едно малечко шише во дм специјално за чистење машини за садови. Се става обрнато во делот за приборот што е и се пушта машината за 60. Светнува од него побарај го, го немам моментално да го сликнам
какво средство користите за рамните плотни, ко стаклени што се? Со сто работи пробав не се чисти убаво, ќе фатам ќе ја фрлам
Доколку има дамки од вода ( што е најчесто на нашата плотна) чистам со оцет супер ги чисти инаку за потврдокорни дамки уште и јас не сум открила магично средство.Молам некоја членка да пише нешто ефикасно
за бигор и јас со оцет бришам, ама ова од мрсноќу е. Една комшика ми спомна паста за плотни имало во Mr Bricolage, ќе пробам па ќе споделам
има од ДМ средство специјално за плотни, го земав јас ама пак некако како да остануваат некои точки, а ми е страв поагресивно да чистам со сунѓер да не се изгребе плотната. Имало и некоја стругалка специјално за плотни, можеби таа во комбинација со средството би било топ. Инаку, и јас се нервирам, особено што ми е нов шпоретот