И мене ми е нов..а убаво ми велеа земи си обична, јас модерната. Пробав и со тоа од ДМ и Фрош и Ајакс и Авакс, ништо не го вади тоа мрсното, минимално излегува
Здраво дечки, ми треба совет од подомаќинки Купивме стан кој има вградена хармоника врата. Првично идејата беше вратата сосема да ја тргнеме и воопшто не размислував што и како, но завчера ја отворив целата - демак да видам како стои и увидовме дека хармониката е во сосема здрава состојба, од чиста кожа и башка дава предобар ефект ако остане Е сега, тука доаѓа "проблемчето": предходните газди во последните 40 години квалитетно ја имаат изнакадено хармониката со чад од цигари, па целата е испожолтена. ЧАРЕ? Како да ја исчистам? Како да ја доведам во некоја понормална положба? Препорака од хемиско или слично...? Исто ако може да ми предложите некое средство за чистење на стакло од тераса. На терасата наместо ограда има бетонски блокови комбинирани со железо и стакло, па благодарение на времето, стаклата се пожолтени. Не сакам да ги менувам бидејќи сакаме да си остане автентичниот изглед, но ако не можам да ги исчистам, секако менување ми е неисклучена опција. Однапред ви благодарам на вашите одговори
Кажете предлог за чистење на ламинат? Темен е дома кај мене и многу се познаваат линии како што сум бришела... Сум пробала повеќе средства али не сум баш од некое воодушевена
Со што не пробав за хармониката, ама варакина не ми паднало напамет. Следно планирам да купам спреј џза кожа и цела да ја испрскам, па да видам што ќе се случи.
Imas sega sprejovi vo site boi (isti se kako onie boi za farbanje) dobro prikrivaat moze ke ti zavrsat rabota
Здраво девојки ми треба советот со што да чистам екстремно мат иверка.. некако со што и да пробам се познаваат насоките на бришење.. пробав со Ајакс со сретство за стакло со политура но на се се познава некое чаре??
Совет за чистење водоотпорен сив ламинат? Со алкохол и крпа или ќе го уништам? Како да нарачам производ од тоа Фармаси?
Со што ги чистите лајсните во кујна? Ние имаме како гумени делови кај лајсната и многу некако жолто мрсно собраја и не знам како да го исчистам
За флеки, мрсни работи. На шишето пишува дека е за одмрсување. Го користам за чистење на шпоретот, некоја мрсна тава, кујнската плотна и сл
Najverojatno moze, Samo nekoj so zica da go strugas, so sunger. Za ramni plotnI znam deka imalo pasta za cistenje. Eve tie sto imaat neka kazat
Најдобро со Арф и со меката страна на сунѓерчето. Друго ми е страв да користам. Најбитно, не оставај храната да загори, после правење јадење, веднаш избриши. Ако има нешто тврдокорно, со шпатула за плотни стругај.