1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Средства за чистење кујни (шпорети), стакла, мебел и подови

Дискусија во 'Дом' започната од tallyweijl, 5 јуни 2011.

1. Monika Naunova

Monika Naunova Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Zdravo ke moze li nekoj dami kaze kako da iscistam plotna od beli krugovi i nesto koga ti e pretecelo a odmah ne mozesh da go iscistis ke ve molam za sovet devojki..inc plotnata mi e Favorit i na tac e

2. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.596
    Допаѓања:
    14.796
    Mene se mi se cisti so Cif me sovetuvaa da probam i so Aris plaviot ama ne sum probala taka da neznam iskustvo

3. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    I mene mi e bela plotnata, pastata na Limes ja koristam, ja svetnuva za dve sekundi. Em priroden proizvod em evtin, 186 den go kupuvam a go koristam pola godina. Se cistam so nea, probaj poracaj ja nema da zgresis.
    A aris plavoto jak miris ima, imam prskano i od nego, del izleguva del ne

4. Ana_Ana_Ana_Ana

Ana_Ana_Ana_Ana Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    43
    Најубаво со ноже за плотни и средство за чистење плотна (најчесто се мали црни шишенца). Арис и Арф исто функционираат супер за баш масни флеки (месо, сосови), или абразивнс паста - не мора Лимес, има Мил и Авакс за 25-30 денари што го даваат истиот ефект.

Ако сте од Скопје и ве води патот накај Bricolage, има една британска паста таму Astonish, и тас е супер, доаѓа како пакетче со сунѓер и паста внатре.

На Kbr му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589

Jas so pastata na Green i so vlazno sungerche, obicno ona na vileda zelenoto shto e kako rapavko, ostavam 5 min da deluva prebrishuvam.so obichna vlazna krpa i sveti kako nov e, bitno mi e bidejkji taa pasta ne e abrazivna i ne go grebe stakloto za da se poznavaat linii a ubavo chisti fleki od se i seshto vadi, ne e ni skapa okolu 150 denari jas mislam ja plativ.
    Bash koga ja kupuvav plotnata vo prodavnica mi napomenija da ne koristam mnogu jaki sredstva abrazivni za da ne ja izgrebam

6. Јоана

Јоана Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7
    Со што вадите флеки од пешкири бели.

7. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Пробај со средство за флеки или пак ако се мрсни флеки, со сјај за тањири и со врела вода потопи ги и оосле испери ги на оовисока температура, јас некогаш флеките на пешкирите ако се мрсни им ставам сјај ќе ги протријам малку, ставам од средството за флеки од фармаси и на 90-95 стеоени во машина со пред перење, или наместо средството за флеки имам купено прашак окси мислам се вика од фармаси и ставам една дозерка во машината кај прашакот и ми вади се.

На Јоана и prashinka им се допаѓа ова.
  8. Јоана

Јоана Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7
    со што ги чистите ринглите од шпорет?

9. Mimmmaa.05

Mimmmaa.05 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    405
    Најчесто со детергенти од Дм, Mr Muscle, но секогаш имам навика пред да употребам било каков детергент, користам сода бикарбона и сјај.

На Јоана му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Јас со пастата на Греен, презадоволна сум ем не го оштетува шпоретот на природна база е и се вади и мрснотија и се, јас имам индукција, стакло така да барав нешто на природна база што нема да оштети, околу 180 денари ја нарачав а ја користам којзнае од кога исплатлива е а и убаво мириса пробај ја слободно

На Јоана му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.596
    Допаѓања:
    14.796
    Od koe sredstvo za podovi ste zadovolni? Parket/laminat?

12. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Imam milion koristeno momentalno koristam picikato, edno od stokomak site ist efekt mi imaat, ama mnogu sum zadovolna od kapsulite za pod na mr.muskule mislam bea vo zur gi zemav imashe i zeleni i rozevi, preubavo mirisaat i traat so denovi, a za podobar efekt sekogash stavam i malku prashak za perenje tvr obichen vo vrela voda i sredstvo i taka prebrishuvam, ne se lizga ne ostava tragi a se ubavo vadi ❤❤❤❤

На Bubamaricka и Hortenzija им се допаѓа ова.
  13. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    на овие капсули мислев многу се добри јас ги земав од зур маркет, за на други места незнам дали и каде ги има ❤

Прикачени фајлови:

На Bubamaricka и Hortenzija им се допаѓа ова.
  14. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Луѓе имам проблем
    Неможам шпретот значи внатрешноста со ништо да ја исчистам, тоа ми е кога правам тучек и чувам бебе у исто време.
    Кажете ми со што да го исчистам?

15. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Ако мислиш на рерната, со спрејот од ДМ фантастичен е прскаш оставаш да делува и бришеш

16. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Да на рерната, кој е тој спреј?

17. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589

Прикачени фајлови:

На Noranora му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Мислам дека е околу 100 денари, ама магија прави, ако е многу мрсно, прво загреј ја рерната на послаба температа испрскај остави и темелно исплакни

На Noranora му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Баш ќе пробам,фала ти

На Kbr му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Еве женички да ви споделам еден трик мислам дека ќе ви дојде добро, бидејќи спрејот од ДМ за рерни и скари чистење што е, што го објавив погоре ми смета миризбата сега во бременост го извадив од употреба некое време. Вчера репив да ја исчистам рерната и се вртам во круг со што да ја чистам и видов еден клип на јутуб, како една домаќинка чисти рерна и јас решив да пробам, земав една тврда капсула за миење тањири и во едно пластиче (моето од павлака од 500 гр.) наполнив топла вода и ја брцкав таблетката и ја мачкав рерната кога почна да се рони ја ставив целата во водата и ја растворив (моментално немам слобпдно шише со прскалче) и со сунѓерче натопено во таа течност ја изрибав цела рерна. Резултатот е феноменален, каде што имаше потешка мрснотија пробав да ја истругам со ноже за шпорети, луѓе рерната свети како да е вчера купена и стаклото од вратичката на ист принцип го поминав, и нема ни трага ни глас од мрснотија. И нормално добро ја пребришав со влажна крпа. Мислам дека добро ќе Ви дојде ова ако не сакате да се гушите во хемикалии. За повеќе информации за корисниците на вакви мали трикчиња пишете ми во порака со лесно чистењето

На mira.mira и prashinka им се допаѓа ова.