Ај помош од тие што имате дрвени маси. Прв пат ја чистам и прснав обично средство за стакло и сега има како бели флеки таму каде што сум прснала. Има некој начин да се исчисти тоа? И да ми препорачате средство за секојдневно чистење на дрво?
Јас со средство за дрвен мебел го чистам.. малку грдичко ми смрди ама свети мебелот Имаш на авакс, на чисто итн итн
Јас најобично средство за дрвени подови или некое универзално за под што е обично Пицикато или од Срокомак Лудвик, користам и капсули, ама зега неможам да ги најдам ги купував од Зур, и обавезно во кофата ставам малку прашок (тврд за перење) и предобро ми чисти, зошто ме мрзи да менувам вода за да џогирам прво таркет па плочки, вака со едно и завршена работа
јас ја чистам само со сунѓерче на кој има сјај и топла вода,бришам со виледа,па со сува крпа. јас ја чистам со средство специјално за таква површина,купено ми е од Новомак,околу 300 ден. секојдневно пребришувам со виледа,па со сува крпа,а секоја недела со средство за плотна,прскам,со сунѓер размачкувам,па со виледа и на крај со сува крпа.
Ја за ламинат го користам Нема гајле верувај. ставам едно капаче во 2л вода. Ама ја менувам водата. Стакло праи. Мислам ако сакаш.Мириса дома после на рајска градина
Јас најобично универзално средство користам Пицикато, ставам 2 капачиња на 6 литри вода а ако некаде вимам флека ставам и малку тврд прашак за перење и жешка вода и свети, исто ги користам капсулите од мр. Мускуле за џогирање (розе и зелени) фрноменално мирисаат и убаво ми чистат, мада според мене сите имаат ист ефект, го имам пробано и од стокомак лудвик плавото и тоа убаво чисти, се зависи што имам купено во моментот, ама верувај дека ниедно универзално средство не смета на ламинат, таркет и други дрвени подови ❤
Помош женски ме знаев во која тема да пишам. Имам бели патики но ги носев со цени чорапи и црните чорапи ми пуштија боја и сега внатрешноста на патиките се обои и личат како да се валкани, како да ги исчистам како да го исперам тоа?
Хај женки Имам гарнитура како кожа е некој материјал, не прима течност ама имам бебе мало и сегде кај што фатило со нечисти рачиња или со устата се се познава Ако не избришам веднаш со мокра крпа останува флека Со што ги чистите ваквите работи?