Сакав да прашам предлог средство за чистење на ламинат но свртев една страна наназад и најдов. Туку и друго сакам да прашам, каков џогер користите за ламинат? Некои џогери (оние што се како со дебели влакна) оставаат многу вода на ламинат. Џогери најобични со сунѓер се ок, и за плочки и за ламинат но последно една од комшии ми предложи џогер со распрскувач. Или џогер како со крпа долу. Што помалку вода на ламинат тоа подобро
Или џогер на распрскување или пак зсми исто така џогер со кофа ама доле со крпа долгнавеста јас имам таков и супер ми е се цени на едниот дел од кофата и нема многу вода на ламинатот мада сум задоволна и од џогерот на распрскување бидејќи имав и таков ама отиде во историјата а тие што се како со перика (со влакна) повеќе го користам за џогирање на рерасите
Кажете ми сретство кое добро чисти ПВЦ, пластиката на прозорците, дома затоа што е редовно одржувана ја поминувам со сретство за стакло и лесно е. Оваа е упиена, како потемнета, кое е најдобро сретство да ја средам да пробелее.
Да пробаш со магичните сунгерчиња, мене ми имаат извадено жолти флеки од пластиката на прозорите и вратите (од лепакот што стоел)
Јас купив едни од Стокомак, не сум ги пробала, ама не верувам дека со нив ќе излезе. Ми е страв некое појако сретство ако ставам да не ги оштетам, ама па што повеќе од ова може
Јас со овој Можеш и убаво да го исцедиш. Јас прво го квасам во вода, од претходното чистење да не останало прљаво, па ставам нова, и ставам од Ајаксот.Го квасам уште минута две да впие, го цедам, го лепам и џогирам.Стакло е по дома Некогаш и во тоа за распрскување ставам Ајакс и вода, за ако се исуши.И менувам вода.Дека кај нас се собира прашина ептен во некои простории И мора да е со чисто.
Циф, на скрос оладена плотна, ставам размачкувам со сунѓерче, стои 5мин, ако имам претечено нешто со меко сунѓерче ќе затрлам и пребришувам.
Здраво девојки сакам да ве прашам со што ги чистите дамките од кујна што е направена од мат материјал како на сликава?
Kakov e onoj Aris vo zeleno pakuvanje,??? imav Smac odmastuvac ama kako obicna voda bese, totalno nisto ne cistese. Pa zatoa da vidam Aris dali ke odmasti sve?
Со што средство најубаво се чистат белине пластични столици и маси за надвор? "Магичнине" сунѓерчиња од ДМ се добри, ама пак треба поприлично рибање.
Да пробаш со некое абразивно средство, циф, арф такво некое, ако се многу прљави, би требалонда се исчистат едино ако не се изгорени од сонце (ако се бели знаат да пожолтат од сонце или ако се друга боја да обелат). ❤
Каде можам да најдам паста за чистење (на мијалник, плочки..), конкретно за wc? Само не од каталошките, зашто немам од каде да порачам.
Би требало да има во некоја продавница, јас имам видено паста за чистење во маалска продавница кја мене една зелена ама незнам како се викаше а и по некоја смешна цена беше... (пастата ја памтам порано моите ја користеа за дома, со зелено капаче што беше) прашај во некоја маалска продавница би требало да ја имало