Искрено јас порано имам пробано све и свашта за чистење на рерната, од арис, циф, сода, спејот за рерни и скари од дм и тн., ама последен пат ја светнав со капсула за тањири обична, и сум презадоволна од ефектот на капсулата и тоа како ми ја светна рерната и почнав тоа да го практикувам и на другите работи скарата и такви некои малку повеќе замастени работи, а останатите средства што беа отидоа во корпа, ем поштом се јаки хемикалии ем многу ми сметаа особено мирисот во последно време откако останав бремена. Така да топло Ви препорачувам да пробате па може и Вие ќе биде задоволни од резултатот а и ќе заштедите пари и нема да дишите хемикалии.
Probajte gi sredstvata na Ludwik od stokomak, evtini a dobri se, ima edno novo sega portokalovo kako za kujna, necistotii i masnotija.Mnogu ubavo cisti sporet i sl, jas ostavam da odstoi 10 min i ribam, a mnogu ubavo mirisa i voopsto ne e jaka hemikalija, kako nekoi odmastuvaci race sto moze da ti ispukaat. Site sredstva od Ludwik se super
Тоа го немам пробано, ама универзалното средство за подови го имам и реално да има фантастичен мирис, а и солидна цена...
Женски, чаре за пожолтена пластика на вц шоља? Значи пробав и со пареа, доместос, дури читав и со пена за бричење, пластиката е цела пожолтена, и продолжува да жолтее. Редовно е исчистено, не знам што може да е.
Да пробаш со магичните сунгерчиња, јас имам пробано со нив ама на рамките од прозорите исто беа пожолтени и ми ги исчисти, сега незнам колку ќе биде функционално и на пластиката од вцто, ако не успееш смени ја, купи нова...
Кај мене беше пожолтена и неможев да најдам да ја сменам, со се шо имав дома ја мачкав и се избели од пулирапид, не е за шолја ама заврши работа
Да пробам ако не, не ми е стандардна мојата тешко нова дека ке најдам. Ќе купам баш. Фала. Тоа за бигор што е или за инокс?
Имам ламинат со фуги. Со што ги чистите фугите? Срам ми е од гости чорапите црни им стануваат, а бришено сто пати.
Јас искрено најобично средувам под, едниот дел ми е таркет а другите соби обичен ламинат, џогирам со врела вода средство или универзално или за дрвени подови и малку прашок за перење ставам во кофата со водата и така пребришувам и плочки и се, а еднаш месечно може и почесто поминувам со парочистач, таа комбинација со вода средство и прапак ми е некако најдобра за чистење и ако има некоја флека на подот ја вади без проблем, пробај ја таа комбинација или ако си во можност земи си парочистач ❤
Ги користел ли некој марамиците за подови од ДМ? И рачка што одговара некоја на таа нивната пластика, сите дома што ги имам се големи.
Јас искрено не, ама мои другарки што ги користеле се презадоволни, сега не се за генерално чистење ама за пребришување меѓу чистења да, или за она брзо чистење пред најава на гости биле топ а рачка и држач за марамици имало исто така во ДМ што одговарале на марамицата