[attachment=0]multi-aktiv-reiniger-komplett ZA плоцата користам паста стрк и на сликата има стрк ја премацкувам плоцата додекла е ладна и поттоа со волнна крп кога малку ке се загрее ја поминам плоцата ептен е екстра а за во купатило го користам сагротан 100%ги унистува бактериите низ целото купатило а исто така и за стаклени поврсини е ептен добар само го користам разреден со вода
Влажните марамици на ДМ за паркет. Не можам да најдам слика на нет, ама се како стандардните марамици само малце поголеми, и се закачуваат на таков џогер. Лесно, чисто и брзо
За кујната користам оцет, за шпоретот оцет (за надворешно чистење) и средство Mill (за внатрешно чистење), за стаклата сјај за садови, за мебелот Глос Теписи, а за подовите политура Avaks.
^^^ Ај пошто никој не ми одговори јас да си кажам На средството пишува универзално па си претпоставив дека го бива за се :geek: па кога се расчистив вчера ништо не можеше да ме сопре Почнав да бришам паркет со едно грозно средство а потоа земав со ова растворено во вода.Исчисти убаво само нема некој сјај ама и така и така во станов кираџиски паркетот не е нај нај Потоа ги исчистив вратите,шкафовите и плочките во купатило.Преубаво мириса,мирис на булки се заљубив во него .И еве денес станувам и мирисот сеуште се осеќа.Топла препорака за средтвото,150ден од Тинекс.
овај ајакс не е за паркет, наменет е за плочки, и јас кога го купив си го рибав паркетот со него, ама многу се натопува со вода и му се губи сјајот Јас за паркет користам ердал, а има евтино средство од авакс за паркет кое е многу убаво и паркетот свети
^ Знам мила,ама кажав дека почнав со едно на Е исто 150 ден ос тинекс,ама грдо мирисаше и почнав со ова.Паркетот не е нешто нај нај,битно ми е што ги снема сите флеки од него.Инаку не видов за паркет а сите ги разгледав ,може немало моментално. Инаку паркет до сега сум бришела со политура ама маж ми не го поднсува мирисот.
а кажете ми за кожа какви средства користите? имам кожна агрнитура и ја пребришував само со магицна крпа али на потпирачите почна да ми се се разликува од останатиот дел и ега не знам со што да го исчистам купив едно средство ердгал за кожа али не ми се чисти.
ruls За шпорет, за лавабо, за плочки во кујна и вц, за чешми... Абе за СЕ! Навистина најдобро и најефикасно средство со кое јас имам чистено.
Ете ги Моира и со слика Многу се добри овие , јас со нив најлесно го бришам ламинатов Одма се суши ламинатот/паркетот Ели
Мајка ми со ајаксов само плочките ги чисти.Не би ти го препорачала за паркет и други древенести работи.
Околу 180 ден. 15 парчиња има во пакување. Не се за сунѓерест џогер, туку оној како плоча на кој може да се менуваат крпи или еве, марамици во случајов. Конкретно, за ваков џогер, барем мојот е ваков тие црните плочки одозгора се дигаат на мојов, метални се, и со нив се прицврстува марамицата. Можеби се стандардна величина, не знам, ама таман се за овие. Исто и марамиците за плочки се супер.
-вц чколката ја чистам со Помпа (ставам директно внатре без вадење на водата -многу добро вади бигор за кратко време) -плочките со Ајакс (розевото прекрасно мириса и не се плакне по чистење заради тоа мириса подолго) -шпорет,плочки во кујна околу шпоретот ,каминот,мрснии чинии и плеци со Циф - прозорците со Милл -паркет/пархетот со политура Милл - теписите кога ги периме со шампон за теписи Шоу(Show)
Јас почнав да чистам со ду-ит-јорселф ( ) средства. Си направив едно од сода бикарбона, бел оцет, лимон и сјај за садови. Леле како чисти, чудо!!! Си наполнив едно за прскање, прсни - избриши и свети. Наредно ќе пробам и со етерично масло да додадам, за поубава миризба. Се преродив со ова, сериозно!