Внатре во шолјата ставам доместос, а даската и казанчето ги прскам со дезинтал и ги бришам со сува крпа. ----------- За дрвени површини (маси, комоди) што користите? Јас досега со политура бришев, ама мирисот ми стана некако интензивен, дури и следен ден откако ќе избришам се осеќа, па сакам да сменам.
Плотнава ја купив пред 2 недели и на прво уклучување се појавија вакви флеки. Помислив да не е од мрсно иако ми беа чисти тавите ама дефинитивно не е затоа што на најмалата плоча ставив чисто ѓезве само со вода и тоа само на 5 мин. додека ми зоврие водата и одма се направија и таму флеки. Пробав со сјај и сунѓерче од меката страна да го исчистам ама не сака. Прв пат имам ваква плотна и не знам дали можеби нешто не е во ред со неа и има некоја фабричка маана или вака се прават сите плотни, а прочитав дека имало некое посебно средство за чистење.
Да се надоврзам, јас ја вадам со чаша за мокрача од аптека оние пластичнине малине, цеосно се вади водата. Тоа е најефикасен начин за чистење на дното од шолјата, мора прво да се испразни.
Помини ја со абразив за кујна, би требало да излезат. А за да не ти се појавуваат, ставај само суви тенџериња на плотната, од доле контакт површината да биде сува
За стакло, прозорци најдобри ми се покажаа зелените марамици од ДМ за стакло. На кој и да ги предложив презадоволни се. Нема шанси стакло кога се брише да остави дамка. Ептен профи го прави стаклото. Со нив сум секогаш со +++ опремена мм вели мислиш војна ќе фаќа за чистење За чистење шпорет, не ми е со рамни плочи само Арис и пената од ДМ за фурна.
На секаков мебел може, супер е, слично како политурата на "Чисто", само не е мрсно и не мириса јако. Јас постојано го користам.
ова изгледа мрсно е нешто. Со што ова да го исчистам? Страв ми е да не ја оштетам ако ставам Авакс...