Zdravo, prv pat imam ramna plotna, samo fleki se pravi koj ne se vadat, valjda postoi nekoe care domakinki, pomagajte.. sto koristite vie? Pozz
Ne gledam da bidat suvi, no sepak od tendzeroto ke prsne nekoja kapka ili dodeka mesas i slicno i nemozam so nisto da gi iscistam, so sto cistite vie i dali vi se pravat fleki?
Арф Се прават како не Гледај да е суво тенџерето кога го ставаш да не се прават флеки Со тек на време ке ги снема па нови ке испаднат Сликај баш да видиме за какви флеки се работи И не заборавај Чистење после секое готвење
Кое средство го препорачувате за чистење бели работни површини? Со алкохол дезинфицирав, со сода бикарбона и лимон/оцет сум пробала, пак имa како дисколорација на одредени места.
Што да земам за чистење на ламинат? Не прашувам од која фирма средство туку дали класичен џогер или џогер на пареа. Конкретно го гледав Нано паро чистачот од топ шоп и не знам дали да го земам него или обичен џогер што мислите? Со овој чистачов на пареа немам искуство. На пример ако е валкан ламинатот кога ќе поминам јас со овој на пареа како ќе исчисти ако е валкано? Или стварно чисти. Помагајте После ќе барам препораки и за кое средство за ламинати да го земам
Прво со обичен џогер врвиш или директно со парочистач? Ако е валкан ламинатот ќе исчисти? Ја со две мали деца не знам колку ќе ми брка работа. Секако дека ако е нешто повеќе ќе избришам со крпа прво ама ми е мн битно да е се чисто.
Само со него чистам ако има негде нешто држам само пивеќе време на тоа место со парочистачот и после поминувам нагоре надоле и го снемува