Ние дома го чистиме со едно средство црно е како крем, Се чисти со волнен чорап,крпа инаку остануваат траги како што велиш ти. Паста за печки и камини ТЕСА има штрк на неа,црна кутија.
Вчера пржев младо сирење и како што е нормално младото сирење кога се пржи доста прска. Па шпоретот ми е сиот мрсен. Како можам да ја исчистам плочата со кое средство? Инаку плочата ми е стакленокерамичка а дома во моментов имам Арис де грас,арф црвен, банг и еден грчки спреј кој е доста јак W5 се вика.
женски кујната со што ја чистите, материјалот ми е полусјаен медијапан и со што и да избришам пак си се познава како флеки, не многу ама опреметливо е а мене многу ме нервира. Инаку јас дома за секакви мрсни флеки користам средство меглио од стокомак го купувам ефтино е а многу убаво чисти. Ставам малку на мрсното оставам 5мин да делува и потоа пребришувам и како ново
Јас мојата плотна од шпорето ја чистам со Перментал и Арис де Грас од двете флитам и оставам да делува 15-30 минути и после со сунѓерче или крпа и ми светнува.
Бидејќи лани имавме голем проблем со мувла, целата кујна по ѕидовите беше зафатена поради протекување на кровот, ние проблемот го решивме со варикина во шише со прскалка. Потоа, откако видовме дека делува одлично, мувлата од плочките во бањата мајка ми успешно ги исчисти со варикина. Така што, обидете се и на овој начин, не за друго, многу е поефтин, а е ефикасен.
WPRO сретство за плотни е од нептун. Ме интересира начин на користење зашто нема упатство, и ако некој го користел дали сте задоволни?
Мене Циф досега ме нема разочарано и сум немала потреба други средства да користам, ама јас имам шпорет на рингли, а не рамен со плоча (ако добро те разбрав). Сум слушала дека се доста тешки за чистење. Во иднина за пржење, ако имаш некое резервно мини решо/шпоретче, на рингла најубаво.
@Bozica1980 со Арис де грас + ракавици и нема ништо да ти биде на рацете јас така ја чистам рерната и ништо досега ми нема излезено по рацете.
Читав некаде дека им се уништиле рерните од чудово. Затоа мојов отпор. Чистам и јас со сретствово едно половно шпоретче
Пробав едно од Др. Бекман, специјално за рерни, не го бива. Арис убаво ја исчисти. Можеби би оштетило ако го оставиш долго да стои, а на упатството си пишува не повеќе од 10 минути. Инаку, со сода бикарбона и лимон е најбезбедно, ама треба повеќе труд за да се исчисти.
Со што ги чистите зидните плочки во кујна? Се што се приготвува ако прска се лепи на нив и постојано се со капки и флеки.
Јас со Ајакс универзалното, без да го растворам. Не сум испрскала досега многу мрсно, па ова е супер за чистење што било. Ако се испрскани со мрсно, пробај со сјај за садови и вода, сигурно ќе излезе.
За ламинат користам Емсал, за плотната Арф или Циф, страв ми е со Арис. Инаку со Арисот успеав да исчистам едно заборавено и закоравено решо за летна кујна, и светна бе луѓе, не ми се веруваше. Многу е непријатен и не треба да се вдишува, па затоа ракување само со ракавици и маска на уста, или крпа. И едно прашање, ако рерната е керамичка од внатре, може пак Арис да се користи?