Јас не би го оставила така. Можеш да направиш смеса како паста од сода бикарбона и вода и да го премачкаш садот. Исто можеш да направиш и раствор од сода, оцет и вода и да го испрскаш садот да постои малку така и да го премиеш.
Тоа ти е за полирање на коли знам мм ставаше на колата пред некое време а можеш и на шпоретот да пробаш на мала површина да ставиш па ке видиш дали нешто покрива или не
Ве молам да ми препорачате средства за чистење од кои сте ептен задоволни за: стаклокерамичка плоча-плотна, рерна, кујна од сјаен медијапан и собни врати од медијапан. Ако може и слики да ставите, да не ги утнам по маркетиве, фала онапред.
Женски некое средство или друг начин да ми предложете со што да исчистам мрсно одстоена на црни плочки во кујна?? Ептен голем белек е уште што не пробав не излегува како размачкано изгледа
Smac чисти фантастично. Не знам какви плочки имаш, ама би требало да се отпорни на средства за чистење.
Црни сјајни се досега не сум имала проблем од средства имам пробано повеќе само што со ништо не се чисти мрснотијата. Ќе пробам и со тоа фала ти
Најпрво да прашам тоа што мене ме мачи Јас стаклокерамичката плотна ја чистам со абразивното средство Минел од Кам. Со мека крпа или меката страна од сунгерот кој што е малку влажен ја премачкувам цела плотна и ја оставам така да отстои 10-15 мин, да се исуши средството, и потоа само пребришувам со влажна крпа од оние меките - сунгерасти...ја бришам се додека не го отстранам средството (абразивот) без воопшто да има потреба некаде посилно да протријам, све чисти ова... Е сеа ме интересира да не ја утнам работава, да ја оштетам плотната пошто ова е абразивно средство? Инаку, паркетот и дрвените површини ги чистам со Пронто-со бадемово масло, сјај за садови- оној Минел од Кам, зидните плочки - исто со абразивно средство Минел од Кам, подните плочки со Ајакс - универзално средство, црвеното; стакло и огледала - исто со средството за стакло Минел од Кам, а таблети за машината за садови користам едни “М“ - од Рамстор (тоа е како нивна линија, имаат и други производи од таа линија) и ептен сум задоволна од таблеткиве.
https://www.facebook.com/329747713791703/posts/1541235982642864/ Нз каде да го поставам прашањево.. Го има ли некоја од вас домаќинчиња ова? Брка ли работа или глупост е??
женски вчера на плотната ми се превари млеко и веднаш го тргнав гезвето,меѓутоа никако неможам да го исчистам...млекото направи како круг се закорави и не искача...со што се не пробав да изрибам нејќе..ајде хелп да додадам плотната е вградена мазна таква од стакло...
Пробај со сода и алкохолен оцет.Секогаш кога не можам да исчистам некоја флека од плотната со средство само ставам сода и оцет ,остави да отстои малку па избриши
Јас тоа го решавам на два начина - едниот е арис де грас, 5 мин да отстои и после нежно со жица за триење и вториот е лакохолен оцет и сода бикарбона исто така да отстои и повторно со жица. Само да не се претерува со триење за да не се отштети плочата.
Јас со жица ништо. Арис де грас, или уште појак е Ајакс профешнал за кујна. Да отстои и после само со сунѓер. Жица никако, за ништо.
Жицата може да ја замениш со четка за чистење која не ја оштетува плочата, а ја има во поголемите маркетите. Спојлер: . https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...gT9qzfPBtxTzdQfD4899ZgIVdcwHUasX1t-BFaWTZmZB1
Здраво, Дали може совет со што да ја исчистам кујната?! Од иверка е, кафеава боја. Се познава се. Пробав со средство за стакло, со виледа и топла вода, со обична вода ама многу тешко се чисти и се познаваат линии по нив...
Глоооос, за сите жени е спас Глоооос, мие садови за ---- и мебел штоф, _----лепи тоа стаκло тоа свети, станот ќе ви свети со глооос сите нежни сρедства...