Фала ти сега маж ми баш бара по Јутуб. Кај се дава на дете пенкало во раце, па уште и хемиско. Ја сум крива. Држ ми среќа да се извади.
https://www.rd.com/home/cleaning-organizing/how-to-remove-ink-stains/ Еве уште нешто..секому може да му се случи уживај.Држам среќа. Ако не се извади ставете одозгора некое ќебенце или било што
Фината е што преку прекривка пуштило. Најкирво ми е затоа што ни месец не е стара. Едит: Да си жива и здрава. Ацетон упали. Маж у 1:30 чисти. Болен падна човеков.
Девојки го пробав сретството од ДМ за чистење на плотната меѓутоа не ми помогна околу бигорот на самата плотна сеуште има исцртани траги од ѓезвето. Што мислите со што најубаво да го исчистам?
aris de gras стави да отстои 10 мин, па после со средтсво за стакло и со чиста крпа протриј сосем малку, јас така а чистам
Ајде малку помош зенски..Со кое средство вадите бигор од плочки во купатило? .Полирапидот ми остави се бели флеки врз плочките(темни се плочките и кај сум прскала се е побелено)..незнам ни дали ќе се исчисти ,ги миев со вода,сеуште се влажни за да одредам..Ама многу се потресов,да не ги уништив плочкиве?!?! Баш сум очајна домакинка
Со полирапид јас чистам бигор и досега немало проблем. Пушти потопла вода и пребриши убаво па ќе видиш дали оставило, иако не верувам.
Со што чистите шпорет? Не знам дали ако го поминам со вода сјај и сода ќе ми излезат маснотиите. Вратат е ужасно мрсна :/
Ако маснотијата е наталожена, попрскај со Арис Деграс и остави да отстои. Наслагите исчисти ги со топла вода и пребриши.