Параван обично или мат стакло е полесно за чистење? Поубаво е обичното ама се плашам да не се прави лом..
Полесно за чистење е мат, не се познава секоја точка него. По мое, ако обичното го бришеш секој ден, мат можеш на 2 дена.
Кажете некое средство за чистење флека на мебел? Конкретно на крем боја столица..ми капна една капка зејтин не знам дали да пробам со Арис де грас?
Пробај со сјај за садови и сунѓер може ќе излезе. Друг начин, стави прашок за пециво на дамката и нека стои околу 30-45минути, потоа стави сјај врз неа и четка за заби потопи ја во оцет и стругај. Наместо прашок за пециво мислам дека можеш и со сода бикарбона.
Воопшто не е темата за тука но да прашам.....Дали бе девојки се мијат тенџериња,лажици и тави со циф????Јас неможам да разберам.....
Абе аман не ме зезај.....Јас неможам да замислам со циф да се мие прибор за јадење!!!Па зарем не е штетно????Оф бее
Ајде за тави и тенџериња некако ќе прифатам..Ама лажици ножеви......Ех свекрво моја чудна жено неможиш да и кажеш нерви ми искина......
А да ти кажам мене мајка ми така ме научила , прибор за јадење и ден денес така полира .Ги става во зовриена вода со циф и после убаво ги плакне со топла вода .
Немам лајсна на спојот од базата на туш кабината и ѕидот и тој дел е поцрнет. Мислев е мувла и пробав да го исчистам со средство за мувла, ама ништо не направи. Пробав со полирапид и доместос, исто. Дури и со жица рибав. Некоја идеја да ми дадете, нерастворено белило да пробам дали би помогнало, или нешто друго?