Не самп го ставаш во шише со прскалка си распрскуваш со тоа ставаш сега малку не црло шишр со сјај ти можеш и цело но ти треватт поврќе лимонотс јас ставам одприлика колку да се скрие долниот дел на шишето со еден лимонот колку повеќе ставиш лимонтос повеќр ќе има ефект јас прскам таму каде што сакам да исчистам со сунѓер минам и после тоа плакнам со вода
Да јас сум многу задоволна од ова можеш да приметиш одма на чешмата кога ќе поминиш свети како сега да е купена се вади пробав исто така со сјајот и сода и не вади ништо подобро е со лимонтос
Леле!!!!! Чисто како ново! Ти благодарам. Предложи ми како да исчистам рамна плотна и рамки на пвц не сака со ништо да излезе
Исто такс имам и јас рамна плотна некогаш чистам со арф од кам го земам со зелено е бидејќи ги има две со црвено и зелено е на лепенката тоа со зелено е подобро и го имав едно купено од фармаси исто така за садеви е може да се чисте и плотната и стругам со ноже не толку остро и не од таа страна кај што се селе туку од горната стеанс и такс и тоа ми излева ако не е ми е исчистен неколку денови а за рамки на пвц незнам на што конкретно мислиш да ми пообјасниш на што мислис па можеби ќе ти помогнам некако
Девојки, турив денес солна киселина во мијалник во кујна и турајќи малку промашив од цевката т. е. Решетката и сега потмени и околу како да го оштети металот. Има ли чаре да се поправи?
Како да исчистам када од дамки како залепени се и како светло кафеави. Многу ме нервират Ми е страв да не ја ошететам како пластика е во материјалот
Девојки помош!! Дома се варосуваше и има капнато на плочките тоа со оцет го извадив некако ама плочките ми побелуваат. Откако минав со оцет поминав со вода и тета виолета за подови, ама пак ми побелуваат. Со што да ги осчистам. Од сабајле минев 2 пати и побелува пак
Crni Plocki vo kupatilo nikako da iscistam saglam od bigor? Sredstvo nekoe sto e do dobro za cistenje?
Имав голем проблем со мувла по фугите и пред месец дена и повеќе купив Savo од ДМ (го има и на др. места) и го употребив според неговото упатство. Односно, испрскав на сува површина обилно и го оставив така бар еден час. (нормално не седев во просторијата, ја затворив и се тргнав, многу хлор содржи). После само исплакнав со вода и се се исчисти. На некои помали места каде што сум направила пропуст или беа полошо зафатени, ја повторив постапката. Само на местата каде што имав силикон останаа флеките, ама тоа е помал проблем, зошто силиконот се вади и се става нов.
Ne veruvav deka ke iscisti ama bigorot sto nemozev so nisto da go iscistam od crni Plocki skoro i da go nema, se razreduva vo voda. Sakam da prasam dali nekoja sto go koristela stavala direkno ili mora da se rastvori?