Полирапид да ја нафлиташ и да ја оставиш малце па да ја поминиш со сунѓер со вда па со крпа Убитачна е знам затоа сеа мат ке си наместам колку и да изгледа грдо Едино подобро од полирапид е на фармаси она за бигор средството
Пробав со Пулирапид, тоа е привремено само и пак исто е ми се иде да ја извадам и едно цокле од плочки да си напраам со завеса и ајт упм. А не вака да се нервирам и да чистам 100 пати
Гледав некое видео на тик ток за чистење со масло вода и оцет. Од шо по колку не ми текнува, пребарај на гугл можи ке ти излези па пробај. Јас немам пробано ама има логика од маслото да не се прај бигор.
Со оцет сум чистела, и ден денед чистам мн работи со оцет. Масло мислиш за готвење? Јас негде прочитав масло детско она на Бекутан пример, да се премачка.
Имам слушнато дека постоело некое средство за премачкување на стаклата пред да ги натопиш воопшто значи оред да почниш со користење ама никој не ми кажа и си ги натопив се налепија точки бигор И имам приметено и коа ке ја изчистиш со средство пак не е сто посто чиста
Како? Со што натопи и се напраи бигор? Не те сфатив? А тоа дека е недочистена и пола саат да рибаш да, скроз и кај мене. А е прилично нова, 2 години, и аман ми се вика од неа.
па со вода коа се бањаш не ги премачкав и почнав со користење сеа назад нема на куката дефинитивно мат ке ставам
Најпаметна работа што можеш да ја направиш, цокле, завеса и толку е. Многу полесно за чистење и одржување, од личен пример ова.
Јас го зедов ова средство од дм пред неколку години, не знам дали уште го има, ама раат видов На чиста туш кабина, два пати неделно прскаш со ова, си има крпа во пакувањето и раат си неколку дена.... Оттогаш јас еднаш неделно ја чистам туш кабината само
Раствори во прскалка вода, оцет алкохолен, лажица сода бикарбона и сјај за машина садови. Количините приближно натокми ги. Вода половина од шишето, оцет третина , сода една лажица и 20,30 ml сјај за машина за садови. Испрскај и остави да постои. По 10 минути исплакни со жешка вода и пребриши. Ова барем не е штетно, прскај го после секое туширање и плакни после тоа. Ќе нема потреба ни за бришење.Можеш да пробаш и со лимонтус. Нароси кристали на крпа или сунѓерче и исчисти го стаклото.
Стави сретство да отстои, па со четката убаво изрибај го, неколку пати така пробај, иато стави сода и оцет да отстои, па исчисти.