Средства за чистење на тоаелтот(кади, плочки, мијалници) Нела и јас имам од "Луксор" када и не се лажи да ја чистиш со киселини оти ќе го уништиш горниот заштитен слој. Можеш со Ајакс, Спид или некои од иста марка универзални средства кои не се толку силни. Плус инфо бојата од пластиката не можеш да ја извадиш. Најверојатно кога ја лиеле заборавиле да стават УВ заштита во пластиката. Ќе заборавев да пишам. На еден форум прочитав дека раствор од вода и варикина во сооднос 60-40 бил добар за чистење мувла од фугата на плочките. Ениуан????[/quote] Претпоставував и јас дека бојата е навлезена во пластиката внатрешно па и нема спас. Пробав со сода бикарбона ама нема резултат....здравје, битно си ја врши функцијата. Инаку Гвен, најфункционално нешто за мувла на фуги од сигурни извори е да напрскаш хидроген 3% и добро да го зачистиш а после да замиеш. Проверено! Хидрогенот е околу 30-40 ден 100тина мл, купи си во аптека.
Средства за чистење на тоаелтот(кади, плочки, мијалници) Ќе забегам малку од темава , ама ај нека кажи некој искуство дали има за отстранување на заштитни налепници од ПВЦ прозорци? Пола лепенка на прозорецот стои (навреме не ја одлепивме) и сега никако не излегува како срастена е за прозорецот , немам со некое појако средство пробано оти ми е страв да не го оштетам ....па ако има некој искуство нека пиши плиссссс
Средства за чистење на тоаелтот(кади, плочки, мијалници) Пробај со нитро разредувач нанесен на крпа, побарај во продавница за бои и лакови. (немам искуство, ама маж ми ми кажа, се разбира во тие работи )
Пробај со нитро разредувач нанесен на крпа, побарај во продавница за бои и лакови. (немам искуство, ама маж ми ми кажа, се разбира во тие работи ) Благодарам, уште денес веројатно ќе си набавам нитро и ќе пробам, се надевам дека нема да се оштети пластиката , па ваљда нема толку гаље, и онака грдо изгледа недоизлупена заштитната лепенка
Ниедно средство нема да исчисти(ова е проверено). Оштрафи го сифонот или решетката и со жица свиткана малку на едниот крај извлечи ги влакната. Додуша е грдо , ама па сифонот има да тече ко луд.
Уф, знам дека најдобро е така, ама тука нема никаков отворен дел одоздола на кадата. Ама ништо, ќе пробам со жица некако, се надевам успешно ќе биде.
Cif жолтиот го користевме порано со цимеркава (преубаво чисти и мириса), ама последниве месеци зедовме Аrf и убав е, но ми фали мирис :/
Девојки со какво средство да ги исчистам цефките од парното во бањата? Подолго време не се исчистени и имаат темна боја, како зеленкаста, не знам дали е од водата, пареата и сл. потемнети се. Помош...
Пробај со Sanitar средството за бањи. Повеќе наменско е, а и досега од тоа средство сум најзадоволна.
За во бањата ги користам овие две најчесто и задоволна сум. За стаклени површини и плочки го користам ова на Ајакс, само со оцет и грејпфрут, не можам да најдам слика, црвено е. А Доместосот е чист отров. Нека чисти убаво колку сака, мавнете го од употреба. Премногу е јак, тие што премногу долго го вдишуваат потоа доаѓаат на клиника со симптоми на труење. Информации од прва рака.
За првиов, не знам. За Ајакс, се сложувам и јас дека е закон. А, богами се сложувам комплетно и со твоето мислење за Доместос! Летоска добив таква страшна иритација на слузокожата на носот и грлото,два дена не можев нормално ни да дишам,ни да голтам. Мој совет, или елиминирајте го од употреба или барем ставете маска на лицето додека чистите.
Мене страшно многу ме нервира влага во бањата, и кога и да фати - го терам тато да се пентари и да кречи. Пред некој ден видов дека се појавила буѓа на плочките покрај кадата и косата ми се крена! Па ставив ракавици, маска на лице, отворив прозор, затворив врата, ставив прскалка на солната киселина и секаде исшприцав. Па кога почна да шушти, све тоа очисти. Мавнав туш и беше како ново. А инаку вообичаено за плочките, и за тие во купатило и за тие на терасите, користам Ајакс. Многу убаво ми мириса.
Е јас од чистење со доместос, па после тоа од тој од екстра тинекс, го оштетив горниот заштитен слој на чешмата. Забележувам како линии, како кафеава боја. Мрш, нема шанси повеќе.
Мајка ми за во ВЦ шољата користи-ДОМЕСТОС -за почките Ајакс некој специјален за плочки бил,убаво мириса многу лилјаков е мириса на јоргован. -за кадата и мијалниците користи Арф мислам
Користи ли некоја Пронто за сите видови површини,она со распрскувач што е. Како сте задоволни? Како е со цената?