Среќа е кога ќе му го слушнам гласот. Среќа е мирот во неговата прегратка. Среќа е неговата насмевка. Среќа е држењето за рака. Среќа се неговиот прсти низ мојата коса. Среќа е нашето здравје, можноста да ја гледаме сета убавина што нѐ опкружува, можноста да ги слушаме звуците, да газиме по тлото. Среќа е шолја топол чај во студен зимски ден. Среќа е средба со пријателите после подолго време. Среќа е подадената рака и благодарноста во нечии очи. Среќа е кога за секунда го избегнувам силниот дожд, кога почнува да врне во моментот кога сум пред влезната врата. Среќа е мачката што преде во скут. Среќа е изгревот на сонцето. Среќа е наоѓање на заборавени пари во џебот. Среќа е мирисот кога во кујната нешто убаво се готви. Среќа е првата плата, првата заработка. Среќа е нова книга. Среќа е кога во излог ќе видам нешто што ќе ми се допадне, но во моментот не сум во можност да го купам, па доаѓам после ден или два со мисла дали ќе го има сеуште и да, тука е. Среќа е сеќавањето на детството. Среќа е пакувањето на куферите за на одмор. Среќа е кога ќе ми падне телефонот или кршлив предмет, а падот не е фатален. Среќа се песните кои будат чувства и убави спомени. Среќа е сложно семејство. Среќа е кога го фаќам автобусот неколку секунди пред да ми замине пред нос. Среќа е облекувањето на новиот фустан, новите фармерки или џемпер. Среќа е релаксирачка купка после напорен ден. Среќа е кога на радио почнува песната која сум посакала да ја слушнам во моментот. Среќа е детскиот глас и детската смеа. И уште многу, многу други моменти кои ни се случуваат секој ден.
Секој има своја среќа- помалку или повеќе - среќен е. Среќата некогаш ни се насмевнува ,а некогаш ни го врти грбот. Кога децата се здрави и среќни тогаш и јас сум среќна.
Среќа е да легнеш навечер, без ниедна растреперена жичка во тебе, без ниедна помисла што можело поинаку и да потонеш во сон со леснотија, како мало дете. Било некогаш, одамна..
Среќа е да имаш некој до тебе кој ќе ти биде поддршка во тешките моменти, а во среќните ќе се радува искрено заедно со тебе
Среќа е кога ке заспиеш без да станеш барем 3 пати во текот на ноќта...ии среќа е кога ке се набутам со благо
Кога ќе го истрчаш денот и со мирна совест ќе си легнеш навечер... Кога знаеш дека ништо материјално не им недостига . Кога ќе ми кажат -фала мајко,змај си
Моментов. Можам само да се надевам дека нема да се изгубам по патот кој ми предстои. И сум помирена со тој факт.