Среќа е работата. Комбинација. 70-20-10 Седумдесет да ти е исполнет денот, дваесет -кога ќе си легнеш навечер да имаш покрај кого да си легнеш, и да се гушнеш и десет посто оние мали работи, ситници што ги нарекуваме, што не прават среќни. За мене, тврдам, важи тоа дека работата го направила човекот. П.С. Сега видов дека е за слики. А веќе се помачив. Жалам.
Среќа е кога за велигден ќе ми дојдат братучедите заедно со нивните деца и кога со децата ќе се зафркавам и играм во дворот на сонце и со убаво големо црвено јајце им ги тријам обравчињата и им викам:Цевено,бело,убаво!Ова посебно се однесува на малото синче бебе на братучедка ми коешто се смее и се чуди кога така му правам со црвеното јајце и кога од страна го бакнувам во руменото обравче,срце мало,убавото на тета!Срцки мали ми се и синчето и ќеркичката на братучед ми!
Среќа е наоѓање на солено семче од сончоглед без лушпа во ќесичката. Уште поголема среќа е наоѓање на повеќе солени семчиња од сончоглед без лушпа!!! Спојлер Многу се радувам на мали работи, знам!
Среќа е кога наутро, наместо аларм, те буди свеж ветар. (Благодарност до мајка ми што ми го отворила прозорот)
Здравје пред се Среќно семејство и насмеани лица околу тебе.... Цврста машка рака која ќе те брани и штити (оогромна цврста топла прегратка)
Среќа е кога помагаш а за возврат не бараш ништо. Среќа е кога ја јадеш омилената чоколада. Среќа е кога ќе се внесеш во некоја книга. Среќа е кога ќе се гушнете. Среќа е кога пуштате музика до даска,а притоа никој ништо не ви вели. Среќа е да бидете миленичка на тато. Среќа е да ви се јаваат пријателите само да ве слушнат како сте. Среќа е прекинување на политичките реклами. Среќа е да излезете надвор кога врне и да играте. Среќа е кога го пиете вашето утринско кафе на мира со убава песна во позадина. Среќа е кога сакате.