Денес изминуваат 29 години од раѓањето на неоспорливо најголемата македонска ѕвезда, нашиот ангел Тоше Проески. Човекот кој освен огромен талент поседуваше и огромно срце и секогаш имаше љубов за сите. Човекот кој докажа дека музиката нема граници и човекот кој ни покажа дека хуманоста треба да биде задолжителна особина. Тоше има само ден на раѓање... Среќен роденден ангелу!
SONCE NASE NAJUBAVO MAKEDONSKO!!!! placam jas, placeme site a zaludno e se...ne mozeme da go vratime vremeto i da Te vratime megju nas ...samo bol i nisto drugo ne ostana po Tebe!!! Te sakam<3<3<3
Sreken rodenden sonce nase najsakano.Tazni sme bez tebe,ama nema nacin za nazad.Sepak deneska nema da ima solzi,samo najubavi nasmevki za tebe***
Aнгелу наш,жално е што не напушти пред време Но затоа тука се твоите песни,засекогаш да не потсетуваат дека добрината и љубовта се најубавото нешто! А солзите,прости ни за нив,сами течат!
Светот наш минус Тоше во него она што остана малку е! Ангелу уживај на ѕвезденото небо кое толку го посакуваше. Таму припаѓаш. А ние тука ќе се смееме затоа што знаеме дека баш такви и сакаш да не гледаш. Чувај не.
Со твоите дела ја заслужи ѕвездата која засекогаш ќе го носи твоето име. Засекогаш ќе светиш над нас и ќе не гледаш од горе. Направи премногу во својот краток живот и ти си една од ретките работи што прават да се чувствувам горда што сум македонка. RIP Тоше и сигурно знаеш колку многу те сакаме и колку многу ни недостигаш <3
SRECEN RODENDEN ANGELU, MI NEDOSTIGA TVOJATA NASMEVKA KOJA NE ISPOLNUVASHE SITE NO TI KE OSTANESH ZA SEKOGASH VO NASHETO SRCE, GOSPOD GI SAKA DOBRITE I TIJE SO CISTO SRCE KRAJ SEBE ZATO TE ZEMA TAKA MLAD A NIJE KE SE OBIDEME DA GO ISPOLNIME ONA SHTO TI NAJMNOGU GO SAKASHE DA SE SAKAM I DA IM POMAGAME NA ONIJE KOJI IMAAT POTREBA OD NAS . TE SAKAME .
СРЕЌЕН РОДЕНДЕН ТОШЕ! Ангелу наш,сонце наше најсветло! Засекогаш ќе ги грееш нашите срца и ќе ги топлиш нашите души со светлината на твојот лик и дело.
Bas taka, Tose ima samo den na raganje, zatoa SREKEN RODENDEN TOSE, ti si edinstven i nepovtorliv.. MISSSSS YOU!!
... Gospod so sebe gi zema samo najubavite angeli,a na nas ni ja ostavi bolkata i tagata..ZASEKOGASH VO NASITE SRCA.. TE SAKAVME,TE SAKAME I KJE TE SAKAME SE DODEKA POSTOIME ... A VERUVAJ EDEN DEN SITE ZAEDNO KJE SE SRETNEME NA NEBOTO ...</3