Среќна со статус сингл

Дискусија во 'Сингл' започната од irena, 10 ноември 2009.

1. Ви0летКа

Ви0летКа Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2025
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    8
    реализирана и сама - не фала.

2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.177
    Допаѓања:
    32.155
    Како не трпеле? Мислиш раѓале по 15 деца од љубов? Не, туку биле нонстоп силувани од мажот. Шо во тоа време нормално било.

На Elf, eliesaab, azelea и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.375
    Допаѓања:
    206.315
    Толку не се сакаш себеси?

На Elf, eliesaab, Tanjamm и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    4.245
    Сериозно мислиш дека ќе те направи среќна насилен маж што ќе врши насилство над тебе?

Никој не сака да биде сам, ама далеку по среќна ќе си сама, отколку со таков маж..

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.949
    Допаѓања:
    100.599
    Јас уште не сум слушнала никој да каже - ќерка ми/жена ми/сестра ми се ОКОТИ. Мајка ти се окотила со тебе???
    Каков збор за една толку убава и благородна работа.
    Ти имај си ги ставовите што си ги имаш, ама зборовите...

На azelea, lia22 и Annath им се допаѓа ова.
  6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.082
    Допаѓања:
    14.804
    Го употребив тој збор за да ти доловам колку народот е примитивен. Штом непознати луѓе, мажи и жени те прашуваат на прво видување дали си мажена, дали имаш деца, очигледно немаат пристојност, нивното ниво е на ниво на животни и само водат евиденција да знаат дали некој има редовен секс, дали се репродуцира итн. Види кај странците, тешко некој ќе те праша за брак, деца, дали планираш деца, итн. Не дека е табу, туку баш имаше и совети од луѓе од екс ју што се иселиле во други земји и велат дека ако прашуваш дали некој е мажен, женет, дали има деца, дали некоја е трудна, толку од дружбата, ќе те сметаат за прост и примитивен и ќе те избегнат, едноставно тоа не е во склад со нивниот бонтон. И често и жени кога зборуваат за други жени кои родиле деца и ги напуштиле, па имале и втор и трет брак, велат „абе битно родила“. Види го тој примитивизам, животински, простачки, значи родила 5 деца од 3 брака, и сите ги оставила на 1-2 години, ги напуштила, тие деца се трауматизирани, живеат без родител, бабите се грижат за нив колку можат и како знаат и сето тоа се нормализира под „ама битно родила“.

Meне ми се случи, полициски инспектор и тоа не беше стар човекот, Македонец, на работа да ме праша дали сум мажена, му реков „Не“, ми вели „Море ти да фрлиш тие хартии, остави работата, да си се омажиш“. Не го знам, не го познавам, ми наредува да не работам, да идам да се котам. Инспектор во МВР. Аауауау....Како да сум крава и морам да живеам како тој непознат маж мисли дека треба, значи работа не е потребна, иди раѓај деца, ќе живееш од воздух. Инспектор, Македонец, православен христијанин, ама нарав како радикален исламист од Авганистан. И да, непристојно е ако одиш некаде службено да поставуваш приватни прашања. Што ако сум имала канцер, ми е извадена матката и јас можеби нема да имам деца? И? Мене тој е должен да ми дели лекции што ќе правам во животот?

Последна измена: 24 март 2026 во 13:26
    На ilenaki, eliesaab и Adidas888 им се допаѓа ова.
  7. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    11.793
    Уште една работа која само маж би ја кажал :D
    Значи плиз, иди вежбај, најди некое хоби, арно не се измори :drunk:

Вака, како отварањето на темата со жените и ѕидот, ти е многу амишка обратна психологија. Може си го замислил како мастер план, ама е :D

Жените се одраз на вас. Па запрашај се зошто повеќето би избрале да се сами :pizza:

Self-accountability е уште една работа која не ја поседувате.

So yup, имаш многу работа на себе, ти и твоите колегите од машкиот род. Now off you go :*:

На Амаја, CameliaMiller, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.177
    Допаѓања:
    32.155
    И за последно, да ја прашаме шо мисли за мачките? :wasntme:

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.211
    Допаѓања:
    277.780
    Како мачкарка, прејако ми е кога ќе ми речат: ќе умреш сама со мачките.
    Фала, I guess :wasntme:

Мачките ми носат мир, не ми го земаат :l:

На Амаја, Adidas888, TrueToMyself и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.318
    Допаѓања:
    44.823
    А има и такви кои викаат дека неќеле деца, зборат многу грозни работи за деца, АМА ќе роделе едно - две за социјален статус, брак и за да се тера редот. :|
    Немаат сите природен импулс да се грижат за друго човечко суштество и они треба да си бидат така, нема што да се лажеме дека сите чувствуваат љубов кон пород, кога тоа е жално за тие сѐ уште неродени потомци. И ова го кажувам како некој кој многу сака дете.

На Амаја и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.211
    Допаѓања:
    277.780
    Уф, колку е ова точно!
    За жал и во реален живот го имам посведочено, родители станаа луѓе кои апсолутно не треба да се родители, не знам зошто така за себе одбраа.

Од моја перспектива подобро да се каам за дете што не сум го родила, отколку да го родам и да се каам што сум го родила. Оти во вториот случај моите нерешени работи со сама себе директно и страшно влијаат на недолжно човечко суштество.

Мислам дека тука најголемиот проблем е што децата не се доживуваат како посебни личности, свои, со свој граѓански статус, свои права, свој живот, туку како исполнување на лични желби (вклучувајќи и соц.статус), како сопственост на родителот.

На tsanemsit му/ѝ се допаѓа ова.