1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Срце на дланка и останати хуманитарни емисии

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од Серотин, 1 декември 2022.

1. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    12.333
    На Македонско04!#@, VDT2906 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.052
    Срамота. Емисијава е ужас. Кај ги наоѓаат вакви случаи?

На Македонско04!#@ и eliesaab им се допаѓа ова.
  3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    12.333
    Појма немам.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    Срамота навистина оваа емисија треба да се укине. Уште од првиот пат кога беше објавена имаше коментари дека не е вистина тоа што се зборува, водителката одма напаѓаше и пишуваше "Ако сакате помогнете ако не не пишувајте". Зарем прво не проверуваат пред да објават нешто, испаѓа тие во емисијата имаат корист од тоа што ќе се донира на луѓево па може и делат. Логично е прво да се распрашаш дали се тоа е вистина. Срамота луѓе кој се многу позагрозени нема да добијат помош од вакви мрзеливи и алчни луѓе.

На Gosh, Македонско04!#@, FridaodaMk и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.937
    Допаѓања:
    12.591
    Емисијата на руга и државата и народот. Прво гледаме дека многу деца живеат во екстремно лоши услови, а некој не ги земал во дом. Друго, како што се откри многу коцкари, пијаници, насилници, бивши затвореници се прикажуваат како кутри луѓе на кои им треба помош. Не е ни чудо што после Македонци кога ќе одат на работа во Хрватска, Словенија, Хрвати и Словенци тераат мајтап со нив. Знаат како е овде. И во Црна Гора има емисија за помош, ама на многудетни семејства, но таму кога ќе влезат во дворови, куќи, чисто, уредно, нема отпад по дворови, и луѓето кажуваат дека со една плата или две плати не се издржуваат 5 деца, па помош е добредојдена, еднократно собираат донации од фирми и им носат. Тоа веќе личи на нешто.

Дури мислев деновиве дека ако треба да живеам во сиромашна држава како Македонија, добро би било да живеам во земја каде има помалку порочен народ и каде народот не е толку мрзлив, каде средината е почиста, воздухот е почист итн.

На Gosh, Sofia*, Македонско04!#@ и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.597
    Ако не се лажам, одамна имало криминал со хуманитарна помош. Уште одамна имам слушано дека облека пратена во црвен крст (нова), заминува на продажба. Ова е само малку пософистицирано.

На Gosh, Македонско04!#@ и Tanjamm им се допаѓа ова.
  7. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.937
    Допаѓања:
    12.591
    Jaс веќе не носам во Црвен Крст. Пријателка ми кажа дека својата донирана облека ја познала на тезга. Во недела има канта пазар, тоа пазар за стари делови, таму за 200 денари има супер јакни за постари луѓе, ама носени, е сега Ромиве од кај ги наоѓаат не знам. Ништо чудно да земаат од Црвен Крст, па да продаваат. Еднаш кога отидов да донирам облека, видов дека вработен во Црвен Крст ги пушта социјално загрозените да си пробуваат што им се фаќа од облека. Ако најдат нешто сочувано, убаво, може продаваат самите сиромашни, не знам.

На Gosh и SummerGirl им се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.052
    Затоа не ми се дава облеката од децава во Црвен крст. Еднаш ми пиша една жена на фб за да и дадам облека од децава. Јас и пишав што ќе и дадам и и го пишав бројот да ми се јави. Ми се јави утредента и ме испрашуваше за облеката. Не сакала она секаква облека. Нормално, не и ја дадов. И јас сум земала облека, ама не сум пребирала. Со таа разлика што мојата облека не беше добиена преку донации. Братучетки ми даваа износена облека од нивните деца. А женава бараше донации и за друго. Била сиромашна.

На Gosh, Македонско04!#@, marchi-cool и 5 други им се допаѓа ова.
  9. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.662
    Допаѓања:
    6.424
    Јас во даре џамбаз видов како вработени си бираат облека од донираната што им се свиѓа

На Gosh, Македонско04!#@, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Marymay

Marymay Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2023
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    240
    Не верувам на вакви емисии, донирам само ако има приложено доказ за одредена дијагноза со медицински извештај. А на вакви со 5-6-7 деца, што јавно ги експонираат децата воопшто не им верувам. Жал ми е за децата, ама не верувам дека донациите остануваат за нив. Тоа потоа се е препродадено за пороците на родителите.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    7.323
    Odamna renovirav vikendica I cel namestaj I pokuknina donirav na samohrana majka Koga dojde taa so togashniot partner da gi podigne stvarite pochna da mi se sheta I da mi otvora shkafovi I shifonjeri I da mi bara plus od toa sto imav planirano da go dadam.I dadov.
    No jas se osetiv izigrano, preku leb pogacha bese.
    Ne doniram veke. Toa sto ne mi treba ostavam do kontejner vo kjesa spakuvano I ne se zamaram.

На Tanjamm, Македонско04!#@, marchi-cool и 2 други им се допаѓа ова.
  12. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.358
    Допаѓања:
    11.963
    За Срце на дланка веќе што и да се пиши.. зборувано е и претходно, заради тоа што не проверуваат информации страдаат оние на кои им е потребно. Мене мн ми падна жал за девојчето со Немо синдром дека нема другарки, за тој случај верувам дека е вистински, а за 99% мислам дека се лага

На Gosh и SummerGirl им се допаѓа ова.
  13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.052
    За поголем број од емисиите излезе дека се лага. Баш на фб пишуваше за случките. Се поврзано со алкохол и коцка. Еден од таквите е на маж ми бивш комшија. Ужас.

На Gosh, Македонско04!#@, @ceci11 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    6.531
    Штета, многу штета.
    Планиравме во фирмата, наместо забава за нова година, да донираме. Довербата за донација, на повеќето е нула :|

На Македонско04!#@ и SummerGirl им се допаѓа ова.
  15. www123

www123 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    126
    a edniot i ubiec ubil maloletna devojka ja iskasapil so niz lezel 9 god zatvor , pa si se ozenil i osnoval semejstvo i bea na srce na dlanka normalno olivera toa prekjute, no na fb zena mu stalno barase i toa samo pari i na edna izgleda i skisna i se kaza sto i kako e

На Gosh, mira.mira и SummerGirl им се допаѓа ова.
  16. gladiola37

gladiola37 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2020
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    189
    Koja emisija e toa koj slucaj ?

17. www123

www123 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    126
    ovie
    https://www.facebook.com/AlfaTelevizijaMk/videos/949910672308684
    za ovie cela kniga mozam da napisam, i sto e najtazno ednoto dete ko da se gordeelo so toa , ako pocnam da objasnuvam ke bide predolgo , za ovie sobrav mnogu dokazi i 100 % e se tocno,
    i pokraj seta pomos i nova kuka imale a seuste ziveat vo edna soba i tolku valkano, pa edna soba ne saka da iscisti, imam videa , barav za ovie po net pa taka stignav i na forumot

На Gosh, Tanjamm, mira.mira и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.937
    Допаѓања:
    12.591
    Коцкари, убијци, неработници, крадци, психопати се промовираат како добри и кутри луѓе на кои не им одело во животот, па им треба помош. И што е со тоа втор брак, трет брак, еден куп деца? Тоа е неодговорност. Многу луѓе иако работат и двајцата си останаа со едно дете, оти не планираат да ги има на Срце на дланка.

Оливера е ужас со прашањата. Ај што приказните лажни, минатиот пат имаше една Србинка мажена во Скопје, ок живот имале со мажот, деца немале, после се пропил почнал да ја тепа, се разболел, добил удар, и жената нема пари, работи некаде во некој ресторан, ама не е тоа тоа, сака да си застане на нозе. Жената си кажува дека мажот додека бил здрав бил прекрасен, готвел, помагал, и го викала не на име тука „злато“, и водителката „а кога ве тепаше како го викавте“? Демек кога те тепал го викаш ли злато? Цццццц. Како да се подбива.

На Gosh, VDT2906, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  19. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    Оливера со прашањата што ги поставува е многу непрофесионална, посебно кога прашува деца. Изгледа како да сака да се подбива. Им пишав еднаш за тоа и одма блок ме ставија, ептен професионални. Секој што ќе им пише нешто што они не се сложуваат се караат и блокираат. Ретко кој од тие што ги снимаат навистина им треба помош, обично се измамници и неработници што чекаат на други.

На theunforgiven, mira.mira, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.937
    Допаѓања:
    12.591
    Сега оди емисијата, двајца убијци, кажа Оливера ги чувале приказните, ама некоја социјална работничка рекла дека секој има право на втора шанса. Еве си кажа тој од Коинце, ја удрил жената, па отишол кај неа дома ја дотепал. Ауауау, и помош бараат?

На SummerGirl, Gosh, VDT2906 и 1 друга личност им се допаѓа ова.