1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Срце на дланка и останати хуманитарни емисии

Дискусија во 'Хуманитарни акции' започната од Серотин, 1 декември 2022.

1. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    7.323
    Emisijata propagira pogreshni vrednosti.Vistinskite prikazni Kaj sto treba pomosh ne doagjaat do izraz.Mnogu malverzacii I zloupotreba da humanite lugje od strana na organizatorite,Kako I neprovereni I lazni informacii koi se plasiraat Kako vistiniti.Vo normalna drzava ke odgovaraa novinarkite za shirenje na nevistini.
    Makedonija e mala zemja I se se doznava brzo.
    Za ubijci ,posebno za femicid ne e dozvolivo da se sobira humanitarna pomosh. Chovekot ubil zena koja pomosh bara?

На marchi-cool, eliesaab, Gosh и 4 други им се допаѓа ова.
  2. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    148
    Koja e taa emisija ubijci sto barale da I'm se donira?

3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.937
    Допаѓања:
    12.591
    Сега последната. Барај на јутјуб. Оливера кажува дека со месеци им стоеле емисиите, поради тоа што ќе има реакции од јавноста, ама социјален работник некој кажал дека секој има право на втора шанса, и дека убиствата се извршени одамна. Лудаци. Гледајќи ја емисијата, сфаќаш кој народ живее тука и зошто државата е таква каква што е. Мрзливци, убијци, алкохоличари, чекаат нешто од небо да им падне. Нема кров над глава ама направил 7 деца. Па тоа е неодговорност. Таквите се да ги гониш кривично за запуштање на деца. Разбирам за инвалиди, ама здрави, прави, неработници. И не видов јас некој муслиман да се жали(со исклучок на еден Турчин кој не бараше помош само објасни како од бизнисмен станал пропалица оти се коцкал). Само Македонци и православни питачат.

На eliesaab, Gosh, @oneday и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Anneliese

Anneliese Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2024
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    663
    Некои приказни може да се вистински ама некои не се вистински туку за профит.Какво време дојде кога ќе има мака некој да мислиш дали да му веруваш и помогнеш ,да не лаже да се думаш.

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.052
    Втора шанса за некој што убил? Не се нормални. Немам доверба во тоа што се прикажува во емисијава. Само лаги. Народов треба да внимава на кого донира.

На Gosh и Tanjamm им се допаѓа ова.
  6. Roxy1991

Roxy1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    149
    Treba da se ukine taa emisija spored mene mn slucai se lazni em fateni na delo deka lazat i pak se prikazuva na alfa koj apsurd da doniras na nekoj so ubil covek. Imase edna ne e bitno koja i e od koj grad sme ja znam mn ubavo pred godina ipol ja da davaa nemalo deteto so da i jade a ona doterana pred moi oci ja gledam niz grad.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.052
    Мислам дека знам на кого мислиш. Имаше коментари за неа. Изгледа беа од некој што ја познава. И одма напади кон тие што коментираа.

Друг случај.... Мажот бара пари. Демек немале што да јадат дома. А он барал за алкохол и за коцкање. (facepalm) На маж ми му беше комшија.

На Roxy1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Roxy1991

Roxy1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    149
    Da e eden slucaj arno ke bese, od site dali 5 se vistiniti nie narodov sme glupi so dozvoluvame da ne manipuliraat zalno e so navistina na nekoi lugje im e potrebna pomos a donaciite gi davaat na manipulatori

На Tanjamm и SummerGirl им се допаѓа ова.
  9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.937
    Допаѓања:
    12.591
    Ретко некој, тоест скоро никој од тие не бара работа, не кажале такво нешто, ниту пак сум чула некој да каже дека некаде претходно работел, дека има стаж, искуство, тоа е реткост. Значи цел век се легачи. За децата, се прават како штркот да им ги донел и не се свесни од кај им се неколку деца. Поголемо лицемерие од ова, амин. Друго, по куќите и дворовите ѓубре колку сакаш, а да насадеа некој ред компири, пиперки, домати? И што е тоа прв брак, втор, трет, оти имаше и такви? Животот е повеќе од само менување на секс партнери. Свест нула, ама пороци имаат за 10 души. И сигурна сум дека повеќето откако ќе си замине тв екипата тепаат и жена и деца, се по список, страшна нецивилизираност. Вакви глупости не знам дали има во други држави, тешко. А тука по форумов, ејјј, некои членови колку се замислуваат, па квалификации даваат кои народи биле прости, сиромашни, кои биле лицемерни, каде имало највеќе к..ви. Нормално семејство во Македонија е реткост.

На Gosh и SummerGirl им се допаѓа ова.
  10. Roxy1991

Roxy1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    149
    Tocno taka e vo pravo si nikoj ne bara rabota samo se nauceni da kukaat tezok im bil zivotot nemaat staz ni dva dena svarno ima lugje so i na emisijata se vistininti so moze ako ima nekoj teska bolest da nemoze da rab. Drugoto se e manipulacija. Tuka malce treba i politicarite tuka i drugite sluzbi da se zagrizat za narodot vo makedonija. Trosat pari narodni za setanje po drugi drzavi so izgovori sostanoci so premieri precedateli nz ti so gi glasavte eve vi go rezultatot manipulatori gi kradat parite od narodot za patuvanja za donaciii a na tie so treba da im se pomogne cekaat na lista za operaci i za drugi transplataciii zalno od vaa drzava.

На Gosh, Tanjamm и SummerGirl им се допаѓа ова.
  11. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    148
    Ne sum gledala, ke zirnam no navistina za ubistva da lezel I bara pomos e krajno Bolna rabota,
    So edna Plata tesko se zivee, jas za detevo nesto sto mi bese bolno zaglaviv so kirija veke 2meseca dolzam glava ne znam kaj mi e , Ako platam Sega sto dolzam za kirija pa za hrana ke nemame , zborot mi e jas ne gi razbitam tie luge bar kukji imaat Kako si dozvolile dabpropadnat do Stephen da e tesko da se zivee vo niv, pa godini Tau ziveele Eden zid da sreduvale godisno vo red ke bile kukjite, drugo da Kako I zosto voopsto ne rabotele nikogas, AJ za bolest vo red normalno e no zdravi pravi mladi luge e ne gi razbitam

На Tanjamm и Roxy1991 им се допаѓа ова.
  12. @oneday

@oneday Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    148
    Ne mozam da najdam moze li link os taa emisija so ubiecot, jas posledna sto vidov e semejstvo Kade zenata e Bolna od rak na dojka, soprugot isto so mnogu bolesti nisto nemast osven edna soba so Eden krevet, Dve deca

13. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.937
    Допаѓања:
    12.591
    Може да не е ставена на јутјуб.

14. Roxy1991

Roxy1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2019
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    149
    Pobaraj na fb srce na dlanka mislam deka ja imase.

15. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    12.333
    На тој што стварно му треба помош не доаѓа ни да си праша, оти се срами и се осеќа дека не заслужува помош (а највеќе му треба). Сега сето е за гледаност само, повеќе драматичност внесуваат. А и луѓе што помагаат не се рекламираат преку ТВ за да види јавноста. И така.

На SummerGirl, Ivicka_1993, Anneliese и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.937
    Допаѓања:
    12.591
    Сега имаше два случаја од Срце на дланка, снимани лани на кои им се помогнало. Првиот човек во Градиште, кумановско, со 5 деца. Му изградиле куќа монтажна како што видов, оти инаку не може да биде за 1 месец, внатре мебел, се што треба, се ок тоа, помогнале фирми, Мицкоски, Максим, и плус некои хумани луѓе помогнале детето да се оперира, да не криви додека оди, да не се нозете навнатре. Се супер тоа.

Е сега вториот случај во кратовско, приказнава чудна ми испадна, дека мајстори дошле направиле две соби, па третата требало да се прави, ама по кажување на жената, тие мајстори барале пари, се искарале и оставиле, оти тие не сакале да дадат од донациите. Кажа „ни бараа пари, ние на тоа не се согласивме“. Девојчето што трпело булинг, кажа дека сега има патики, тренерки, а на коментар на водителката дека од донации имаат пари за куќа, каде би купиле, девојчето пред мајката се истрча да одговори и кажа онака гордо „Јас сакам во Скопје“. Ова може да е тој што пишавте алкохоличарот што ги избркал мајсторите, не знам, оти жената рече не сакале да платат, и мајсторите го клеветеле мажот, му ширеле муабети.

Ме зачуди што првиот човек рече од донациите сакал стан да купи, вториве куќа. Народов е толку сиромашен, а стан, куќа, не се купува така лесно и со малку пари.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.