Стварно трчате по нова паста кога ќе сфатите дека е потрошена? Јас ја сечам со ножици, па со четката го собирам тоа од по страните, спасувам така уште 2-3 миења. Иначе секогаш прво ја влажнам четката, па ставам паста, па понекогаш пак ја ставам под вода, понекогаш не, зависи како ќе ми текне.
А дали чешмата ја оставате да тече додека миете заби? Иначе ставам паста, па ја мокрам, не паѓа пастата. Дури и да ставам вода пред пастата, пак после пастата ставам Сум пробала и без да ставам вода, не иде
Никогаш не ја оставам, искрено им се чудам на тие шо ја оставаат. Онака некој внатрешен нагон ми иди да ја затворам.
Како што сум пушач не ми поминува ден без два пати минимум миење заби ( по потреба и три пати дневно мијам ) . Користам Лакалут сензитив паста и средство за плакнење уста ( исто Лакалут сензитив ) по препорака на матичниот стоматолог . Што се однесува до водата , ставам и пред ставање на пастата , и потоа . Штедам на вода , затоа млазот не е толку силен и не паѓа пастата од четкичката . Во ретките случаеви , кога ми паѓа , никако не ја земам назад .
Топам четка, ставам паста, и пуштам вода уште еднаш. Како некој што користел метелинско сино како дете јер не можеше да се најде решение за воспалени жлебини/венци, ни на крај памет нема да ми текне да миам заби со ненатопена четка. Не тече вода додека четкам, ама имам цимерка со таква дијагноза. И додека се тушира е иста приказна. И е дразнешто. Не само заради тоа што удара по џеб.
Ја топам четката па ставам паста доволно малку да нема шанси да падне. Не знам како ви паѓа Изгледа преку цела четка ставате паста А за водата почнав да ја исклучувам откако моите стално ми збореа дека децата во Африка немаат вода за пиење, а јас сум ја оставала да тече. Ме изнасмеавте со трчањето во последен момент по паста Изгледа порано кај сите така било, а ја мислев само кај нас дека е… немаштија….
Ставам паста многу малку. Потопувам у вода. Мијам забчиња. Многу паста ставате и силен ви е млазот вода што тече затоа ви паѓа пастата. Со исклучена чешма се мијам, штедам.
Топам четка ставам паста, водата ја исклучувам дури се мијам. Маж ми ја остава и редовно му ја затворам џабе потрошена вода, а некој немаат ни за пиење...
Ја потопувам четката со вода случајно од шо стоела, ставам паста, повторно со вода, мијам заби. Кога ќе снема, стегам со сета сила дур излези и фрлам, не ја сечам и директно нова
Малку врела вода одсабајле и четката во неа пар секунди, после со ладна вода ја топам, ставам паста во квантитет од пола на маркетиншка големина на паста, мијам заби 2 минути на секои 3-4 сантиметри од устата до крај.
Имам две три пасти, ги користам паралелно и ги мењам на секое миење. Си правам финта демек за која сум расположена сега? Мразам кога ќе падне пастата од четка, одма мијам да не се залепи и мразам кога другите дома им паѓа и не ја мијат. Изфрустрирана сум јер само јас чистам вц дома. (Солзичка) Прашањето најбитно е- do you floss? Јас обавезно чистам со конец на крај иначе ми е ко да не сум ги измила.
Не мијам заби. Лепам парче селотејп врз забите и потегнувам неколку пати да излезе наталожениот слој. После правам промивка со охридска ракија. И толку. Темава е закон
Со сода бикарбона порано ги миеле забите кога немало паста, сега пастата е многу подобра замена. Содата мислам ја разјадува глеѓта на забите и ги иритира непцата.