За цени како е годинава не знам. Ама сигурно е поефтино од краците, и за деца има многу, од луна парк па до флипери и други играчки на жетон и 1е што се.
Како е Ставрос во септември, дали дува ветер и има бранови тој период? Едни пријатели ми кажаа дувало многу ветер дури непријатно било па незнам колко е вистина ова што го кажуваат?
Па искрено зависи како ќе ви се погоди времето. Мислам дека новиот дел на ставрос спрема врасна е отворено морето и на таа страна може да фаќаат бранови ако има ветер, на делот спрема платани паркот како залив е и по не фаќаат бранови, и да подувнува ветер нема високи бранови, пријатно е за бајнење
Ние бевме оваа година на втор крак и јас искрено се изненадив од цените. Полани бевме Неа Пори, лани Неа Врасна, цените меѓу овие места не се голема разлика со тие од оваа година. Жетоните на флиперите се исто 1е, фрапе на плажа 5е, цеден сок 6е, тост 5е, пченка 2,5, сладолед топка 2,5е, гиро 5,5е. Зборам за Мармарас, а лани Неа Врасна и Неа Пори полани исто плаќавме, ич да не е исто еве нека е со 0.5 до 1е максимум разликата. А каде каде втор крак е подобар
Да Втор крак е малтене ист со цени како Неи Пори,Врасна,Лептокарија... И ние сме биле неколку пати Н.Мармарас, не е како на прв крак. А лично мене ми е мнооогууу поубаво на вториот
Ние прв пат на вториот крак отидовме и ептен се изненадив оти очекував повисоки цени. За тие пари поарно во Мармарас ќе одам, барем поубава е водата и плажата, песокот ситен, отколку во Врасна на камењоците и ветарот
Ние одевме после екстази бич барот десно. Водата е чиста, за матење се мати бидејќи е ситен песок. Колку повеќе луѓе има толку повеќе се мати. На почетокот ептен малку има ситено каменчиња со песок и после тоа е цело време убав ситен песок. Не е да кажеш треви во водата, ама и не е кристално сина бидејќи внатре е песок не е камен
Kolku se lezalkite vo Stavros? Mozes svoj cador da postavis? Hranata kako se cenite? Ne sme bile dosega tamu a so dete sme Sme bile Paralia, Leptokarija, Peraia..
Може свој чадор, лежалките се со нарачка, не се плаќаат посебно, цените се стандард, кафе околу 5 евра. Одлично е за со деца, плитко море, песок, природни сенки, за навечер тон занимации за децата. Ако сте со кола на 15 минути од Ставрос има 3-4 плажи кои јас ги вбројувам меѓу најубавите на кои сум бил на Халкидики, а и пошироко.