Мене искрено кафето ми се допаѓа, можеби од причина што не сакам силно кафе, а башка обожавам шлаг и благ вкус.Aма и премногу калории има, исто ко десерт да си изел, што и не e баш најдобар избор.Дека е скапо, се согласувам, кај нас нема да може да профитира, затоа што ретко кој ќе даде 200+ денари за кафе.Ама вака во странство кога одиме се залажуваме, пошто сепак еднаш ќе се напиеш, и мерак ти е.Од кафиња повеќето ги имам пробано, Double Chocolaty Chip Frappuccino највеќе ми е по мерак.Исто имам пробано неколку чаеви, refreshers и smoothies, чаевите им се одлични, a од refreshers тоа од лимон е сон, за на лето е неверојатно добро, ептен освежува
Покрај кафето, имаат и совршени десерти за прсти да си излижеш. Се согласувам дека цените им се скапи за наш стандард, ама бренд е. И тоа го плаќаш. Ова го имам пробано и е препреубаво.
Јас прв пат забележав во Германија дека има, не знаев дека е толку распространето. Дефинитивно ни треба едно вакво и кај нас. Мислам дека ќе работи добро, зашто да не. И тие што постојат за кафиња to go гледам дека добро работат и си имаат и редовни купувачи, а тек па вакво нешто кај нас да се отвори. Да се надеваме во блиска иднина.
Мислев дека Старбакс е преценет се` додека не ги пробав сите кафиња кои постојат во Америка: Salted Caramel Mocha, Pumpkin Spice Latte, Cinnamon Dolce Latte, White Chocolate Mocha, Java Chip Frappucino - само неколку од омилените, како и незаменливите чаеви: Shaken Iced Peach Green Tea Lemonade (најдобар hangover drink) и Shaken Iced Passion Tango Tea. Ден не ми почнуваше без нив! Мал рај во чаша (на која обично погрешно ти го спелуваат името ).
ЈАС ИМАМ ПРОБАНО АЛИ КУЗНЕЈ ШТО МИ ДАДОЈА ЕКСПРЕСО ГОРКО НЕКАКО ПОШТО ЗА ПРВПАТ ГО КУПИВ И НЕ СУМ БАШ МН ОК СО ЕНГ ЈАЗИК И..... ИНАЧЕ ЧАШКАТА СИ ЈА ЗАЧУВАВ И БИ САКАЛА И ВО ОВАА НИКАКВА ЗЕМЈА ДА СЕ ОТВОРИ БАР ПО ЕДНА ВО СИТЕ ГРАДОЈ ТЕШКИ ДА СЕ ОТВОРИ И НА ПОЈЌЕ ЛОКАЦИИ НО ТО Е ... ИНАЧЕ ОД ГРЦИЈА ГО КУПИВ ТАМУ ИМА..... )
Кај нас ако отворат, во текот на првиот месец ќе имаат најмногу муштерии и најмногу слики на фб и чекирања, после пола година ќе го затворат зошто ќе им биде скапо на сите и веќе поминато хахаха
БАР ВИЕ У СК СЕ ИМАТЕ ЕДНО ЕДНО АМИ ИЧ ПО НЕШТО КОПИ ПАСТЕ А НИЕ ШТО ДА РЕЧИМЕ У БТ? ЕТЕ БАШ СЕГА СУМ ЗАШЕМЕТЕНА ДА НАПРАВАМ НЕШТО ШТО СЕ ВЕЛИ КРЕАТИВНО И НЕМОЖАМ ДА НАЈДАМ ТОА ШТО МИ ТРЕБА КАКО ЗА ПРВО МИ ТРЕБА НЕКАКВА ЧАША Старбакс обична да речам без знако пошто немаме тука оргинални т.е да наликва на чаша од Старбакс..... ииии НЕМА ........... едноставно и ако не сум толку по кафе и по излегување но кога знам дека нема што да прам ете вие и нешто имате што наликува како на пр случајно налетав и на една страна на фб али виртуално шо ќе направиш само ќе ги гледаш сликите....ВЕГА бар ........ а за оваа КАРАМЕЛО тука што читам баш и во моментот го барам на фб го нема баш сакам да видам и таму Па тоа финтата ........... само да се пофалиме...... A znae li nekoj kaj ima slicni na niv ili ako moze da mi nabroite nekolku cafe barovi kaj sto ima kafe za nosenje ovde kaj nas a posebno vo BT da ne ima vakvo slicno plss nabrojte mi gi nekoi sto gi znajte ili linkovi na fb stranici ima slicni ali nema starbucks orginal
1. Преценето 2. Освен името не знам што толку се форсира 3. Има многу поубави кафиња, иако Старбакс има 1001 варијанта, основата не е мн различна 4. .... 5.......... 6. ....... 9 Ама стварно се преценети 10. Кафе секако не пијам
Ништо посебно.... Кој се разбира од италјанско еспресо корто "од нога" не оди дефинитивно во старбакс.
Taka e. Vo Starbucks nema ni k od kafe. Toa se sekerlivi torti. Pred izvesno vreme im stavija naredba (bar taka e kaj nas) da stavat kaloriska vrednost na napitokot taka narecen kafe. Nema pomalku od 600 kal., a kade e hranata sto treba da ja vneses. Pufka ke se napravis za mesec dena. Taka im ja namalija prodazbata. Bare znaat lugevo sto otrov pijat. I ne samo kafeto ista pesna se site napitoci, banana bread, spleskani neuspesni kolaci ....