1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Старечки домови

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од utreenovden, 5 јуни 2017.

1. antonelala

antonelala Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    4.703
    Уште претходно каде беше спомнат домов, дека еднаш неделно ги бањаат луѓето….како бе само еднаш неделно?!?!
    Дали имате некои информации за Руски во Кадино

2. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.439
    Допаѓања:
    26.876
    Ти бараш приватен дом во Битола ?
    Во овај дом ние прашавме беше 400 евра месечно може дека се работеше за неподвижен човек
    А приватен дом има исто таму накај касарната беше од 1000 до 1400евра месечно

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    5.184
    Здраво дали имате да предложите некој дома со нормална џена и да сте задоволни?

4. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    2.172
    Ајде вака
    Да ја активираме темава
    Баба ми е сместена во Хантерс Лајф, па би сакала да ви споделам искуство.
    1. ЦЕНА: Првите месеци цената беше 34.000 ден., потоа накачија на 36.000 ден. со образложение дека цените на храната и на СÈ биле поскапени. Ок.
    2.Пелени следуваат ама тоа давате 1.500 ден еднаш на рака на одговорната за таа да му ги даде на ДОКТОРОТ [некој си доктор, може измислен лик](така го викаат, со очи го немаме видено). Пелените иначе потат, некои никакви се, не даваат соодветен број на старите и иритираат кожа.
    3.Муабетот е неколку пати: еве ќе дојде утре <докторот> да ја прегледа. Никој ја нема прегледано, освен сестрата што е таму, да праша како се и дали нешто ги боли.
    4. Посета единствено во една барака за посета или надвор во големиот двор. Влегување во просториите кајшто е сместена баба ми, теоретски шанси нема. Ок. Ајде разбирливо, може ради приватност. НО, едно големо НО. Вработените тоа го кажуваат со доза на страв со муабет: "Забрането е да се влегува, ќе не видат на камери главните не смееме да пуштаме никој". Може сакам баба ми да видам како и е внатре, дали е чисто? Дали нешто и фали? Колку и што јаде?
    5. ХРАНА. Не е само баба ми што вели дека храната е никаква. Ајде настрана тоа дека за вкусови не се дискутира. По неколку месеци самата вика дека даваат леппче колку раката и кисело млеко за појадок. За ручек супа со едвај фиде внатре. Грашок без месо или ако се погоди месо, тоа е трошка. Месо не даваат.
    Ајде реков може е пребирлива, па се распрашав по други бабички. Истиот муабет беше, една баба рече: "дете тука нè прават манекенки, не дај боже да се здебелиме" и "тука не држат на диета"....срамота.
    6.Одговорните се крајно безобразни. Од многу причини.
    7.Бонус: има животинчиња неухранети, жалчиња, барем да им даваат нешто лепче, или ако не се грижат за нив, нека ги тргнат негде кај што нема да ги третираат како да се бездушни. Последен пат една вработена ми кажа дека не смеат да ги хранат кутрињата и мачињата бидејќи главните ги гледале на камери ако дадат, не смееле.

Сериозно се размислувам да ја тргнам од таму, но не знам кај би ја носела, а да не е повеќе од 36.000 ден. Хантерс се преценети и не вреди тој дом за тие пари.

Дајте предлог барем до 30.000 ден. од кадешто сте задоволни.

На eliesaab, Снегулк@23 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  5. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.220
    Допаѓања:
    6.406
    Имам слушано убави коментари за домот Геронтос М , во населба Ѓорче Петров. Јавете се за информации.
    За Хантерс Лајф и за дом Нана во Црниче, само најлоши зборови имам.

На eliesaab и dea.18 им се допаѓа ова.
  6. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.768
    Допаѓања:
    6.781
    • Пишувај кирилица
    Porano bese dobar dom na pocetokot koga otvorija,znam zasto tamu bese baba mi.
    Pred 3 god bese druga rodnina tamu smestena na maz mi i ne se uslovite kako sto bea na pocetokot,mnogu smrdi na mocki,na staro i ne odrzuvano.
    Hranata nisto posebno, duri jadno.
    Se zalea...

7. troy2605

troy2605 Нов член

Се зачлени на:
    6 септември 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    5
    • Пишувај кирилица
    Moja rodnina e vo momentov vo Todorovski. Nema nikakov miris na mocki, bash i zatoa odbravme poso za razlika od domot u komsii kaj so smrdelo na mocki po sobite. Rodninava bese odma sredena od drzavna koga ja donesoa, iskapena i sekogash koga kje pojdam vo cisto oblecena (nepokretna osoba). Ne se najavuvam koga idam, bash zaso sakam da vidam realna slika. Imaat mandzi so i bez meso, dosta ovoshje (ni prakjaat sliki so se jadelo denta koa ne ideme). Do sea, ok e. Nana prasuvavme, 55 iljadi plus ni rekoa, plus poseta strogo so najavuvanje i odobruvanje. Ako ima nekoj update, kje pisam pak, bukvalno profil napraiv da ja pratam temava i da spodelam iskustva. Tekovno, u Skopjevo, dom ispod 45 iljadi nema.

На dea.18, Лејди Гага и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  8. troy2605

troy2605 Нов член

Се зачлени на:
    6 септември 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    5
    • Пишувај кирилица
    Narode, rodninava moja pocina edna nedela posle davanje vo dom, sto kje se deseshe kaj i da bese. Tuku, pri poseta, se upoznav so lugje sto imale ostaveno nivna rodnina so dosta napredna demencija i rekoa deka se mn zadovolni.
    Nie dali sme zadovolni, valjda da? Premnogu e sve izmeshano u momentov a i ona bese mn kratko tamu. Uteha mi e so pocina na sonce, na vozduh svez, cista i izbanjata, a u onaa horor soba u Drzavna bolnica. So lesno na site, se nadevam deka kje imate poubavi iskustva od mene.

На eliesaab и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  9. Minnna

Minnna Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2021
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    148
    Zdravo, ve molam spodelete iskustvo dokolku imate od Fenix vo kapistec. Se raboti za lice so demencija i skrsen kolk.

10. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    2.172
    Која беше цената во Тодоровски?

11. troy2605

troy2605 Нов член

Се зачлени на:
    6 септември 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    5
    45.000. Sam nosis peleni, vlazni maramici, i lekovi. Nema fizioterapevt ako ti treba (ne e vkluceno vo cenata). Nana u Przino izgleda isto ok, naz ni kazaa nad 55.000 cena (se odreduva spored diagnozata, baba mi bese nepokretna i ne zborese posle mozocen udar)

12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.921
    Допаѓања:
    173.628
    Прв ден се регистрира на форумов и одма за домот пиша:D провидно:doh:

Јас имам позната што беше таму и ја извадија оти ќе си умреше... Уште е жива иначе

На riba79, troy2605, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. troy2605

troy2605 Нов член

Се зачлени на:
    6 септември 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    5
    Мисли си шо сакаш. Ако имаше основна способност да читаш, ќе видеше дека баба ми е умрена во домов после една недела. Нишо не добивам да лажам, а да се регистрирав пошо мозочен удар не иде со унапред закажување, па да регистрирам сметка да имам готова кога ќе ми треба. Од права здрава жена отиде две недели у болница, една недела у дом, па под земја. Терајте, ја ќе избришам све шо постирав тука.

14. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.921
    Допаѓања:
    173.628
    Не се закажува мозочен во никој случај, ама се регистрираше баш на денот кога го исплукаа домот .. а викаш некое време била баба ти во домот, па убави манџи имало, па ја капеле, па ја средувале...Сето тоа добро си го заклучил за една недела? Жити се поштеди не од глупости ..
    Што не си се регистрирал една недела порано, кога сте на пикнале бабата таму, па да го испофалиш како треба...
    Еден нормален дом нема во Скопје. Или чини 1000 евра или е мачилиште..
    Да го видиш општинскиот дом во Берово, колку е чист и како се грижат за старите, ова во Скопје ќе ти делува како касапница..
    А да не зборам дека е греота да го оставиш стар човек за недела да си умре..
    И мајка ми умре 12 дена откако ја пуштија од болница, ама не ја дадов во тие скопски домови да умре како куче..

На riba79 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.768
    Допаѓања:
    6.781
    Kolku pati bese za 1 nedela?
    Jas mislam deka ti si nekoja od vrabotenite tamu.
    Vaka ne se pravi reklama.
    Videte kako e vo Dabevski,toj vi epten komsija ili vo Idila.
    Zatoa se cenite kaj niv poskapi..
    podobrete ja hranata.
    Taka da kazi im da pocnat da cistat da gi banjaat i presoblekuvaat pacientite na vreme.
    Da se cistat hodnicite i da se dezinficira.
    Se toa se moze ako personalot e finansiski dobro platen za rabotata sto ja raboti.