Стари верувања и легенди

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од dodo, 7 април 2010.

1. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.541
    Свесна сум дека не е се точно :D . Ни не реков дека е се точно , туку дека обработуваат теми поврзани со митови , легенди , преданија и народни верувања :D .

На Компир Манџа му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.383
    Да, тематиката им е супер.

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.858
    Допаѓања:
    3.229
    Леле, од такви суеверија или верувања, пред 7-8 години имав напад на паника и почеток на анксиозноста со која уште се дружам. Сѐ започна со тоа што ми влезе врапче во соба. Па кога прогуглав... Ништо не се деси, секако. Живи глупости се тоа, од времињата кога немале што да прават, па си измислувале приказни за да им биде интересно.

На mickey18 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. PrincessTea17

PrincessTea17 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво дечки...не знам дали веќе има ваква тема за самовили ама јас не успеав да најдам така да го пишувам ова. Имено не сум личност што многу многу верува во вакви работи , но ми е темава баш интересна, а имам слушнато само 2-3 приказни и сакам да прочитам малку повеќе. Па еве тема да прераскажете нешто што сте го слушнале во врска со тоа (кажувам што сте го слушнале , во глобала од постари лица бидејќи сепак живееме во 2025 година и не верувам дека во скоро некој имал искуство со самовила). Без напаѓања и карање кој верувал кој не, дали постоеле дали не , само сакам да си прочитам приказни. :)