Сум размислувала на таа тема и баш ме интересира но немам од каде да добијам одговор (барав таква нема неможев да најдам ако има слободно заклучете ја)
Дали старите имаат секс За нивно, наше и сечие добро - нека имаат! Дај Боже. Замислете свет со фини и нежни продавачки, културни и ненапи*дени касиерки и работници на шалтер, немрчаторски родители и супер пријатели. Ма нек се сексаат луѓето , уште само тоа остана без пари на светов (уствари за кого-како).
Дали старите имаат секс? Хаха се губи менструација дали и дедото ја губи спермата дали сеуште ке постoи таа потреба...интересно.
Според мене желбата за секс кај луѓето е мала, умерена или голема. А од желбата зависи дали ќе се оствари затварање на кругот мотивациски и остварување на целта. Кај луѓето со мала желба перформансот по фреквенција и квалитет е слаб и на 18 и на 48 и на 68. Најголем број луѓе спаѓаат во група на некој просек од еднаш до неколку пати неделно и си се движат без поголеми отстапувања скоро на секоја возраст. Кај нимфоманките и опседнатите со секс кои и на терапии завршуваат не би знаела да утврдам точно море ни приближно број и интензитет на сексуална активност, а сигурно и подобро да си останам неинформирана на ова поле. Тие веројатно ќе ја дочекаат и смртта на овој начин . Со тек на време опаѓа кај некои жени желбата посебно после менопауза и се намалувала влажноста ама затоа си постојат лубриканти. Кај мажите па ерективната дисфункција се санира со соодветна хемија да не правам сега маркетинг на фармацевтски и други помагала и муабетот ми е кој си има волја ќе си најде начин и ќе си вметне добар зачин во сексот . Инаку околу степенот на hot или жешкост или жестокост во настапот важи правилото или го имаш или немаш. И толку имам да се изјаснам со оглед на тоа што сум на принудна апстиненција !
Имам прочитано негде дека жените околу нивните 30-35 се ватрени. Дека сексуалната желба им се зголемува, додека мажите негде накај нивна 25-6 година се во оној врв стадиум. Меѓутоа јас да ви кажам се чудам дал моите имаат секс, дур се обидував да ги фатам ама никогаш не ми успеа . Може затоа се такви напнати, особено оној татко ми. Јас искрено би сакала док мускуливе ми работат да се радувам.. нормално и док него мсукулот му држи!
Hahaha се обиде да ги фатиш.....штознам познавам баби и дедовци што спијат одделно и незнам како стојат со тој проблем точен одговор од никој неможам да добијам, сакам да кажам (проверен со сигурност)
Јас пак имам прочитано дека жените после 30-та (30-40год) год го достигнуваат врвот на сексот а мажите после 40та (40-45год), нормално ако се здрави прави и се е ок. Кај мажите настанува потенција после 60-та год али и тогаш има решение со некои таблети. Сигурно дека тогаш после 60-та год не се случува секој ден што би се рекло али еднаш месечно, да. Зависи од двајцата партнери и ако со здравјето е се ок.
Малку ме испровоцира темета, па се осмелив да дадам мој коментар. Секоја чест на Теодора, сепак гледам дека има луѓе кои сеуште читаат и сфаќаат, но да дополнам некои работи, точно е дека кај жените после менопаузата се смалува желбата заради смалено на лачење на женски хормони, истото се случува и кај мажите, но сепак како што кажа Теодора се зависи од човекот и неговата личност, инаку нормалната фрекфенција се движи од еднаш до неколку пати неделно, независно од годините. Инаку како што кај некои мажи (на кои им е потребно) помага хемијата и кај жените помага хемијата (најчесто во вид на женски хормони). се слагам со констатацијата, или го имаш или го немаш. Директен одговор, да, постарите луѓе имаат секс, би се изненадиле колку е тоа често. Сепак луѓето се стари, но не се неспособни.
Брееј, јас годинава полнам 34 и погоди што ? Се послабо и послабо имам желба за секс. Така да не спаѓам во групата на ватрени жени од 30 - 35
Ne se osekam voopsto star vo ova moe doba, ne sum ni primetil da nesto negativno se odrazuvaat moite godini vo pogled na seksot... fizicki se odrzavam.... se cuvstvuvam po posakuvan...