Стерилизација на прибор за бебе

Discussion in 'Бебе' started by NoellePage, Sep 29, 2012.

1. starfish

starfish Популарен член

Лажички може, силиконски ако се.
    Инаку за цуцлите, зависи од производител, тие од каучук како што погоре имаат ставено слика не се стерилизираат во стерилизатор. Ако се силиконски мислам дека може без проблем.

Candyyy likes this.
  2. Lilijan7

Lilijan7 Истакнат член

На се' што ќе купиш, читај ја декларацијата која е залепена на производот, на неа пишува дали се стерилизира или не во стерилизатор. На пример глодалките како Софи и слични пишува да не се ставаат во стерилизатор. Цуцли лажалки и кутии за цуцли имам на Авент и нив ги стерилизирам во стерилизаторот, исто и силиконските брадавици може да се стерилизираат. За лажичките зависи какви се, прочитај на декларацијата залепена на пакувањето.

Candyyy likes this.
  3. starfish

starfish Популарен член

Ги споредував на Фрош и од Стокомак, разликата е само во млечна киселина што ја содржи фрош. Другото е исто. Мене на Стокомак ми мириса и поубаво.

doubleinfinity likes this.
  4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Ako ste na ekskluzivno doenje ne ti treba sterilizator, so vrela voda i sjaj se mie se i nemas gajle

5. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Користам веќе 8-9 месеци стокомак, купувам фрош само ако сум заборавила да купам, а зегин ми е попатно, а стокомак морам специјално да одам…дефинитивно за цената стокомак е супер

6. Candyyy

Candyyy Активен член

Preporacajte mi dobar sterilizatorot do 3000 den

7. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Jas imam steeilizator od europharm na twistshake i iskreno dusata mu ja izvadiv.
    Gi steriliziram no ne gi ostavam vo nego.
    Posle sterilizacija gi zatvaram sisinjata, cucla kapace sve gi sklopuvam i si stojat vo fioka na peglana krpa.
    Ve citam deka ako se izvadat od sterilizator pak se podlozni na bakterii i ne mi e jasno kako.
    Pa neli koga ideme negde se zima sise i se nosi vo tasna i koja bi bila logikata da ne se vadat od sterilizator?
    Race i lice mu mijam obavezno 1 dnevno , i dopolnitelno ako ima potreba, no koja e celta so sisinjata koga racete, igrackite im se nonstop vo usta?
    I postelninata koga ja lizat koga se na stomak?
    Ja imam uzasen strav od bolesti i pazam na mn rab ama stom ova mi deluva preterano moze i ne sum hipohondrik

Last edited: May 10, 2024
  8. mariz

mariz Форумски идол

Јас еве искрено никогаш не сум стерилизирала. Имам две дечиња 9г и 6г, првото беше доено ама чајче му давав и молзено до 3,4м од едната града во шише (после продолжи да цица само), а второто на комбинирано беше и користев шишиња од старт. Јас освен што ги миев со жешка вода, менував цуцли често... не стерилизирав никогаш. Еве со трето сум бремена, пак не купувам стерилизатор. Тоа ќе биде од бато и дада гњавено, пипкано леле мајко :D Ниту играчки и глодалки не сум стерилизирала. Сум ги миела и тие само со сјајче и жешка вода.

Emilija28, Spidy and MeowMeow like this.
  9. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Дали некоја го користи овој стерилизатор или ваш предлог за друг?

Attached Files:

10. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Jas ti go preporacuvamTwistshake od europharm, nema da zgresis

Attached Files:

Bella.alleB likes this.
  11. Bella.alleB

Ние сме сега за сега само на доење и во главно стерилизирам со вриење само цуцли, силиконски брадавици и лажичките за витамини што ги користиме и на секое вријам дека сум параноична нели дека прво дете:D пола ден во кујна го помимувам а претежно сме сами со бебче и сакам колку толку да си олеснам. За тоа ми падна во око овој на нип дека има повеќе намени стерилизатор, греач и готвач на пареа. Овој на twistshake верувам дека е добар но само за цуцли, силиконски брадавици и лажички малку скап ми доаѓа..

12. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Јас препорачувам на кикабоо стерилизатор, греач, одмрзнува храна исто така. Има пристојна цена и го утепав од користење. Бебе има 8+ па не стерилизирам веќе, но за греење најлесно ми е.

https://lococroco.mk/produkt/greach-i-sterilizator-hendi-mint-kikabu/

marrisa likes this.
  13. Bella.alleB

Го гледав и овој, практичен ми изгледа дека има неколку функции, на пареа стерилизира?

14. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Da, se stava ~ 100ml voda, sterilizira na 100 celziusovi. Najkoristen produkt od ragjanje ni e

Bella.alleB likes this.
  15. Elliana

Elliana Истакнат член

16. LeL15

LeL15 Истакнат член

Јас го имам последниот и маста му ја извадивме по дома, бебе е 8+++ :D супер е и е брз, 90мл вода се става и за 10 минути стерилизира

Elliana likes this.
  17. yahoo123

yahoo123 Истакнат член

Бебе е 5 месеци и 10 дена. До сега само на цицање, сега ќе почнуваме со кашички. Се мислам дали да земам стерилизатор за лажички, танирчиња и шишенца за вода или нема да ми треба? Доволно ли ќе биде да ги вријам?

18. Mandela

Mandela Истакнат член

Јас ако се прашувам, да не земаш :)
    Мојот на 6 месеци почна да лази, една од поомилените активности му беше да лиже паркет :D
    Стануваат помобилни, во уста ќе ставаат се што ќе им дојде при рака. Не гледам поента во стерилизирање на прибор, а гризат папучи:drunk:

Autumn Love and yahoo123 like this.
  19. Anika55

Anika55 Популарен член

Доволно е да ги вриеш, истата функција ја има стерилизаторот.
    Мене стерилизаторот ми беше максимално искористен првата година, душа му извадив. Ама го имав од прв ден, за шишиња и цуцли. Штом досега не си користела, сега мислам дека нема да ти треба.

yahoo123 likes this.
  20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Да не земаш, миј ги во машина за садови.
    Ќе почне да лази кај и да е, ќе си лапнува трошки од земја.

Прашање, ќе одиме на зимовање во јануари. Мали ќе биде 7 месеци. Ич не ми се мкне стерилизаторот, кога бевме на летовање, цела торба само за него.
    Да земам да ги мијам шишињава само на рака може да се случи нешто од аспект дека е на ад?
    Не ми е за чистотата толку, на земја е бебе од 3 мес колку за да не бидне нешто од формулата бактерија некоја, нешто такво.