1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стерилизација на прибор за бебе

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 29 септември 2012.

1. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Лажички може, силиконски ако се.
    Инаку за цуцлите, зависи од производител, тие од каучук како што погоре имаат ставено слика не се стерилизираат во стерилизатор. Ако се силиконски мислам дека може без проблем.

На Candyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lilijan7

Lilijan7 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2019
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    476
    На се' што ќе купиш, читај ја декларацијата која е залепена на производот, на неа пишува дали се стерилизира или не во стерилизатор. На пример глодалките како Софи и слични пишува да не се ставаат во стерилизатор. Цуцли лажалки и кутии за цуцли имам на Авент и нив ги стерилизирам во стерилизаторот, исто и силиконските брадавици може да се стерилизираат. За лажичките зависи какви се, прочитај на декларацијата залепена на пакувањето.

На Candyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Ги споредував на Фрош и од Стокомак, разликата е само во млечна киселина што ја содржи фрош. Другото е исто. Мене на Стокомак ми мириса и поубаво.

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Ako ste na ekskluzivno doenje ne ti treba sterilizator, so vrela voda i sjaj se mie se i nemas gajle

5. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.294
    Допаѓања:
    4.474
    Користам веќе 8-9 месеци стокомак, купувам фрош само ако сум заборавила да купам, а зегин ми е попатно, а стокомак морам специјално да одам…дефинитивно за цената стокомак е супер

6. Candyyy

Candyyy Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    45
    Preporacajte mi dobar sterilizatorot do 3000 den

7. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    246
    Jas imam steeilizator od europharm na twistshake i iskreno dusata mu ja izvadiv.
    Gi steriliziram no ne gi ostavam vo nego.
    Posle sterilizacija gi zatvaram sisinjata, cucla kapace sve gi sklopuvam i si stojat vo fioka na peglana krpa.
    Ve citam deka ako se izvadat od sterilizator pak se podlozni na bakterii i ne mi e jasno kako.
    Pa neli koga ideme negde se zima sise i se nosi vo tasna i koja bi bila logikata da ne se vadat od sterilizator?
    Race i lice mu mijam obavezno 1 dnevno , i dopolnitelno ako ima potreba, no koja e celta so sisinjata koga racete, igrackite im se nonstop vo usta?
    I postelninata koga ja lizat koga se na stomak?
    Ja imam uzasen strav od bolesti i pazam na mn rab ama stom ova mi deluva preterano moze i ne sum hipohondrik

Последна измена: 10 мај 2024
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    Јас еве искрено никогаш не сум стерилизирала. Имам две дечиња 9г и 6г, првото беше доено ама чајче му давав и молзено до 3,4м од едната града во шише (после продолжи да цица само), а второто на комбинирано беше и користев шишиња од старт. Јас освен што ги миев со жешка вода, менував цуцли често... не стерилизирав никогаш. Еве со трето сум бремена, пак не купувам стерилизатор. Тоа ќе биде од бато и дада гњавено, пипкано леле мајко :D Ниту играчки и глодалки не сум стерилизирала. Сум ги миела и тие само со сјајче и жешка вода.

На Emilija28, Spidy и MeowMeow им се допаѓа ова.
  9. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    3.495
    Дали некоја го користи овој стерилизатор или ваш предлог за друг?

Прикачени фајлови:

• IMG_8588.jpeg
      IMG_8588.jpeg
      Големина на фајлот:
      168,6 KB
      Прегледи:
      23
  10. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    246
    Jas ti go preporacuvamTwistshake od europharm, nema da zgresis

Прикачени фајлови:

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    3.495
    Ние сме сега за сега само на доење и во главно стерилизирам со вриење само цуцли, силиконски брадавици и лажичките за витамини што ги користиме и на секое вријам дека сум параноична нели дека прво дете:D пола ден во кујна го помимувам а претежно сме сами со бебче и сакам колку толку да си олеснам. За тоа ми падна во око овој на нип дека има повеќе намени стерилизатор, греач и готвач на пареа. Овој на twistshake верувам дека е добар но само за цуцли, силиконски брадавици и лажички малку скап ми доаѓа..

12. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    130
    Јас препорачувам на кикабоо стерилизатор, греач, одмрзнува храна исто така. Има пристојна цена и го утепав од користење. Бебе има 8+ па не стерилизирам веќе, но за греење најлесно ми е.

https://lococroco.mk/produkt/greach-i-sterilizator-hendi-mint-kikabu/

На marrisa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    3.495
    Го гледав и овој, практичен ми изгледа дека има неколку функции, на пареа стерилизира?

14. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    130
    Da, se stava ~ 100ml voda, sterilizira na 100 celziusovi. Najkoristen produkt od ragjanje ni e

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.206
  16. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    236
    Јас го имам последниот и маста му ја извадивме по дома, бебе е 8+++ :D супер е и е брз, 90мл вода се става и за 10 минути стерилизира

На Elliana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. yahoo123

yahoo123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    40
    Бебе е 5 месеци и 10 дена. До сега само на цицање, сега ќе почнуваме со кашички. Се мислам дали да земам стерилизатор за лажички, танирчиња и шишенца за вода или нема да ми треба? Доволно ли ќе биде да ги вријам?

18. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    1.759
    Јас ако се прашувам, да не земаш :)
    Мојот на 6 месеци почна да лази, една од поомилените активности му беше да лиже паркет :D
    Стануваат помобилни, во уста ќе ставаат се што ќе им дојде при рака. Не гледам поента во стерилизирање на прибор, а гризат папучи:drunk:

На Autumn Love и yahoo123 им се допаѓа ова.
  19. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.472
    Допаѓања:
    59.203
    Доволно е да ги вриеш, истата функција ја има стерилизаторот.
    Мене стерилизаторот ми беше максимално искористен првата година, душа му извадив. Ама го имав од прв ден, за шишиња и цуцли. Штом досега не си користела, сега мислам дека нема да ти треба.

На yahoo123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Да не земаш, миј ги во машина за садови.
    Ќе почне да лази кај и да е, ќе си лапнува трошки од земја.

Прашање, ќе одиме на зимовање во јануари. Мали ќе биде 7 месеци. Ич не ми се мкне стерилизаторот, кога бевме на летовање, цела торба само за него.
    Да земам да ги мијам шишињава само на рака може да се случи нешто од аспект дека е на ад?
    Не ми е за чистотата толку, на земја е бебе од 3 мес колку за да не бидне нешто од формулата бактерија некоја, нешто такво.